Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Friday, January 18, 2013

50 days



Alhamdulillah hari ni genap 50 hari auni di dunia.... dan syukur alhamdulillah jgk kerna dpt fully BF kat dia... mmg sjak peknen lg da tanamkan niat ni dan harap boleh la menyusukan auni hingga 2 tahun insyaallah mudah-mudahan jika di izinkan NYA.... sbb kat abang nya dulu mmg xde pikir langsung nk fully BF lgpun masa tu mmg x tau apa2... bile pikirkan balik kesian kat abang zikry coz masa dlm pantang dia dulu pun dah campur susu formula.... dia x dpt susu badan sepenuhnya di sebabkan mamanya cetek ilmu BF.... bukan susu xde... susu badan ni kan keluar ikut supply n demand... so bile x di bg mmg cpt la susu stop...

ok stop cite ni... nk cite perkembangan auni stakat ni...

- masih lg minum susu tido jer kja dia...


- berat sebulan hari tu jd 4kg... naik 800g (skrg ni xtau la bpe)


- 46 day dia da pandai gelak n nk borak... (suara tu x bape nak ada yg lebihnya mulut dia terkumat kamit je)

- tido nak berbuai je... x boleh x buai, klo berhenti mula la bunyi hok hek dia...di sebabkn x larat nk buai terpaksa beli yg letrik.. bru bleh buat kja.. (seboleh2 nya xnk ajar dia buai mcm abg zikry dia dulu..tp cmne nk buat..  bile dia da terlelap masa nyusu n nk letak dia mesti dia sedar n nangis... puas cuba smua posisi tido n cara still x berkesan... jd mmg terpaksa la guna buai jln terakhirnya)



- disebabkan tu jugak susah nk kuar berjalan kerna nak tidokan dia tanpa buai amat payah... dia akan nangis mcm org kna pukul sampai merah padam mukanya... mmg dia xkasi mama dia ni berjimba da.... suh duk umahh jer...fuhhh anak2 harap sgt besar sikit berubah la dia..  klo mcm ni je..mmg demam la mama sbb x dpt berjimba kt shopping complex

No comments: