Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, February 28, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa



x sabar nak tgk cite ni....hasil dari KRUstudio mmg sungguh mengagumkan...masa 1st tgk trailer ni aku igtkan cite mat salleh...tp ada plak pelakon melayu...bile di perhati kan betul2 baru tau filem dari KRU...mmgdiorg ni dah buat lain dari yang lain,filem epik yg diorg pertaruhkan..kekadang boring gak sbb filem2 kat malaysia ni x abis2 dari cite cinta....cite hantu....cite cinta....cite hantu.... itu je laaa.. kita sebagai penonton pun dah naik boring...klo cite hantu yg kuar....cite hantu je laaa yg penuh kat wayang tu....

bile cite ni nak kuar aku x pasti...sama-sama laa kita nantikan ye....

filem ni di bintangi oleh :   Stephen Rahman Hughes, Gavin Stenhouse, Jing Lusi, Craig Robert Fong, Eric Karl Henrik Norman, Keith Chong, Deborah Henry , Wan Hanafi Su, Dato' Rahim Razali, Khir Rahman, Ummi Nazeera, Nell Ng, Jehan Miskin, Umi Aida, Hafidzuddin Fazil, Mano Maniam, Ravi Sunderlingam--



*aku tgk trailer ni kat CIMB hari tu masa menunggu giliran...




Friday, February 25, 2011

akhirnya....

tadaaa.....ini lah buktinya...hehe


dpat jugak jmpa ayun....face to face..comel yer org dia..mmg cntik
masa aku smpai tu...dia tgh sibuk menyusun barang...aku smpat laa membeli 2 inner & 1 headband...tp inner tu buakn utk aku...tapi utk my mum...hehe mak terberkenan jugak tau...aku igt nak beli yg 3layer tu..tp ayun kata x sempat nak buat....xpe laa order je laaa nnti..

aku kat sna sekejap je...mmg betul2 g kat booth ayun je...lepas tu trus balik nak ke bangi plak...sampai je kat bangi...urusan x leh buat...adushh...!! sbb kerani nya rehat...aku igt diorg pun sama mcm kat kaunter...buka time rehat...kena laa aku pegi lagi sekali....







Salam jumaat...!!





selamat pagi semua...
dah lama x da new entry...hari ni teragak nak buat 1....
hari  u all apa prog utk t/h ni...? ye laa dah gaji kan..mesti byk tempat yg nak pergi..dah tersusun jer list dlm kepala tu kan...salah seorgnya aku laaa...tambah2 bos xder...awwww..mau jadi jahat...dah bertanduk kat kepala ni...dari smlm dah listkan tmpat nak..boleh x mcm tu..heheheh....

hari ni..tmpat yg wajib g..adalah bangi....mau ke pej pos bangi..nak bukak acc dgn pos laju...senang aku nak pos brg...kol je abg posmen suh dia dtg amik parcel..xyah laa aku susah2 lagi nak ke pej pos...

ok next destination aku pikir nak ke JPM...biasa laa klo dah hari gaji ni compom laa ada jualan..hehehe...aku sbnrnya dah terjebak...terjebak & terpikat nak pakai shawl...mulanya aku tgk kat salah seorg blogger....dia laa kata g beli shawl kat ayun masa ayun buat booth kat perbadanan...bile tgk je blogshop ayun...aku trus terjatuh chentaa!!!! & trus nak beli inner...tu laaa dia pompuan...klo bab shopping laju jer kan...jadi ri ni nak g bersua muka dgn ayun....harap2 sempat laa ke sana nnti...



 xcited...baru dapat trus nak cuba test try....gedik kan...(giler besar bunga kat pala tu)



perasan lawa sgt laa ni...hehheh...


*inner ayun ni mmg selesa pakai...hari tu baru jer beli yg 3layer nya color...





Thursday, February 17, 2011

Penat.....

aku baru je smpai opis...penat rasanya..bila kena buat keja dalam keadaan terkejar-kejar...
biasa laa xkan nak kuar opis 1 hari pulak kan...klo mcm tu baik cuti jer...aku tadi mohon keluar pejabat kejap...ada urusan yg perlu di settle kan...

td kuar je opis g amik en abg kat umah....lpas tu kami ke bank..mencari pulak..hehe...rupanya CIMB ada kat sebelah bangunan MOF... bangunan pinjaman perumahan kot..klo x silap laa...aku ni nama je dah setahun duk putrajaya...tp x semua tempat aku tau...pejabat2 lain lagi laa aku x tau...selaian pejabat aku...hehehe...tp urusan x leh settle coz ada yg dokumen yang lengkap...so pulang dgn hampa...dan kena pegi balik..
next destination aku ke pejabat pos...g hantar parcel customer...lepas tu trus g ke JPN...nak mencari parking pun dua kali pusing...ahhaah kesian org putrajaya yg sorg ni kan...buta di kawasan sendiri...aku ni memula tu nak teman kan en abg tukar ic...last2 aku pun tukar coz plastik ic dah kopek2...bila smpai ke kaunter je org tu check aku x penah tukar ic... pn kena denda ni...dushhhh...!!!! sebab pn x penah tukar ic lagi kan...septutnya sebelum umor 25tahun pn kena tukar...kerana lepas 7 tahun dari umur 18tahun pn kena tukar ic di sebabkan perubahan muka....x pasal2 jer terbang RM30 ku...klo aku wat thun lepas dah tentu slamat RM30 tu... jadi utk adik2 ku..sila lah tukar ic sebelum berumur 25tahun ye.....!!

dah selesai kat JPN kami ke Presint 15...g tempah cop...bank yg suh buat...ikut kan je laa...dah selesai tu trus ke baker's cottage...makan t/h kami adalah roti2 ye...kami diet okehh... then trus hantar en abg ke rumah...+ makan2....trus masuk opis....






cuba tgk kat no 2 tu...Bayaran kompaun lagi...




Bercuti lagi....Part 3

sorry coz lambat sambung part 3 ni....malas  & bz melanda..

xbyk dah pun yg nak di cita kan...gmbar je laa yg ada..ok lpas selesai mangrove tour tu.. kami ke galeri mahathir..kali kedua aku ke sini coz family yg lain x penah pegi lagi....jadi masuk jugak laa walau pun dah penah jejak kan kaki kat sini...dalam nya majoriti hadiah yang telah di terima Tun Dr. Mahathir...dari seluruh negara..sumbangan dari budak2 u @ sekolah pun ada...












selepas selesai menjamu mata...kitorg ke makam mahsuri...sampai2 jer hujan renyai2..jd mood utk amik gmbar langsung x de...next destinasi kami ke nusantara minyak gamat...kat tepi jalan jer kedainya..igtkan nak tgk minyak gamat di masak...rupa2 nya diorg masak waktu pagi je..yg mana x dapat tgk rugi laa...coz ct dah penah tgk & celupkan tangan dalam minyak tu...mmg xde rasa panas walaupun minyak tu tgh menggelegak...

ni laa dia...(gambar ehsan dari en google)


utk basah2 kan tekak kitorg g makan cendol....not bad gak rasa dia...dia ada laksa...& rojak jugak..tempat dia kat tepi airport tu jer...sambil makan dpt rasa angin sepoi2 bahasa...tenang je rasanya...hilang segala masalah... hehee


ni pun dari jasa baik mr google....

lepas tu cari makan malam kat pasar malam bawak balik homestay...dari situ sampai laa keesokan harinya aktiviti bebas...bebas menghabiskan duit okey... jadi no picture plzzz...hahaha..padahal punya sibuk shopping dah x hengat nak bergambar...biasa laa org pompuan kan...paham2 je laa ye




x boleh nak kopi...!!!

salammmm.....
morninggg....pepagi jer dah buat aku terkial-kial..bukak fb ni..sejak update yg baru ni lain macam jer...tang kebaikan nya...page ZUARCITYSHOP dah ada notification...xde laa aku lenguh2 tangan bukak setiap gmbar nak tgk komen terbaru...tapi masalahnya gmbar dia x leh nak "kopi"..... dah try click kanan xder pun tulis "kopi"..last2 aku print screen je...lpas tu paste  kan kat paint...tu je laa caranya yg aku tau...leceh sikit keja nya...


ni laaa rupenya klo tgk gmbr kat fb....


* kopi = COPY



Friday, February 11, 2011

Mencari....& tercari-cari....





mcm biasa lepas je ambik zikry trus balik umah & melayan zikry tgk tv sebelum start masak..dan seperti biasa channel kesukaan dia sudah semestinya 613...aku pun layan laa dia...dlm kul 7 aku duk mencari remote..yer aa nak tgk tiramisu..dah laa episod last..tapi harapan ku hampa....nak tukar cara manual malas nak menekan kt decoder tu..lagi pun penat nnti jari jemari mak...heheheh dari channel 613 - 103...uissshhh byk tu...last- last sampai kesudah x jumpa...dengan membebel aku mencari satu rumah still x jumpa...abih mr zuar pun kena bebel..hehehe sorry laa ye syg...

dalam kul 9.30mlm tu aku tnya laa zikry..."mana syg mama letak remote...puas mama cari x jumpa..zikry sorok kan kat mana syg..?" dia wat x tau jer...x lama lepas tu dia berlari ke rak kasut....dia bukak je almari trus amik remote tu..... "ya Allah.....!! alahai anak mama yg sorok yer..." nak marah pun x jadi...tergelak jap aku...pandai dah dia main sorok2 barang yerr ...adush lepas ni aku kena berjaga-jaga laaa & bersiap sedia utk mencari barang-barang lain plak...



sumber dari cik GOOGLE ye.....




Thursday, February 10, 2011

Bercuti lagi....part 2



ok kalau ada sesapa yg berkenan nak baju mcm tu yg tulis2 tu..boleh la contact akk dida atau leh trus ke blog akk dida tokeybaju...tq sgt2 kat kak dida...masa kat sana mmg kitorg jadi tumpuan org...hehe tgk baju suma ada tulis pangkat masing-masing..


ok utk hari kedua plak awal2 pagi lagi kami dah bersiap nak pegi mangrove tour....better pegi pagi2 coz x panas masa tour tu... kami start dalm kul 9pg...sampai laa kul 1 ptg abis tour...jadi bila dah panas kita boleh melawat tmpat lain plak...apa yg terdpat dlm pakej ni adalah

Bat Cave
Fish Farm
Eagle Feeding
Mangrove Sightseeing
Crocodile Cave
Open Sea (Andaman Sea)
Mangrove Sightseeing
Icon Kilim Geoforest Park
Tanjung Rhu View
Fish Feeding at Dangli Island



2nd day -
magrove tour...
galeria perdana.....
makam mahsuri....
kedai gamat.... 
shopping
makan malam plak beli kat pasar malam je....


 zikry x mo pakai safety jacket ni....


kami menyusur gua ni...lagi sejam dua...x leh lalu dah coz air dah pasang

zikry yg xcited sgt bile kena angin dlm bot tu....

sampai x nak duk diam...


kat depan gua kelawar



 fish feeding...ikan pari...x menggigit pun...


 posing kejap.....


 lagi..... ni kat restoran terapung sekali dgn tempat fish feeding tu...


masa nak balik tu lalu sini....


 pulau ni di namakan pulau kasut...di sbbkan rupa bentuknya..





Wednesday, February 9, 2011

Bercuti lagi....part 1




lepas jer seminggu balik dari sabah....kami ke langkawi pulak...
ermmppp...awal2 tahun lagi dah sibuk berjalan jer kitorg ni....hope tahun ni tahun berjalan kami...ahahaha..klo asyik berjalan jer keja nya...bile laaa nak mengumpul duit beli rumah kan....isk..isk..isk x leh jadi ni....


ok kita cite pasal cuti ok...kali ni aku pergi 1 family...syg adik aku xde...sbb masuk PLKN....klo x smua ada..percutian yg dah setahun di rancang...coz air asia wat promo...ok kami di sana dari 13hb - 15hb Januari 2011 dan tinggal kat Desa Abadi Homestay...mmg berbaloi...sewa utk 3hari 2 mlm cuma RM360....lengkap semua...sabun basuh baju ada...gula...kopi..teh...& semua kelengkapan asas ada...


aktiviti kami kat sana...
1 day - 
g cable car...
beras terbakar ...
shopping
makan malam kt wan thai restouran


2nd time zikry smpai langkawi...1st time masa dalam perut lagi...hehehe


"ello...atuk...& wan...(pleybar) zikry dah sampai langkawi ni..."




zikry yg moody coz kena kejut dari tido



masa ni dah eppy dah....


kami 1 family...cuma b.long x de coz jadi tukang amik gmbar...(lupa lak nak bwk tripod...)


seronok betul diorg dapat main2 dgn atuk..


kami....



baru ku tau yg anak ku ni gayat...hahaha...sian zikry ketakutan masa nak turun...masa naik cable car ni dia tido..tu yg berpeluk sakan dia masa kt dalam ni...tambah2 lgi bile lalu kat tiang2 penyambung wayar tu bergegar2 cable car tu..dgn dia2 melompat trus peluk siapa je yg dekat dgn dia...heheheh