Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, May 10, 2011

zikry on stage






awal thun hari tu aku try send gmbr zikry utk contest PARENTHOOD COVER STAR...dan alhamdulillah zikry terpilih sebagai top 20 ...aku yg heppy lebih..hehhe 

dalam pertengahan bulan april TODAY PUBLISHING kol & inform aku utk dtg bawa zikry audition kat expo MOM & BABY (malaysia's largest parenting expo)...& pihak TODAY PUBLISHING bgtau aku siap apa yg perlu buat on stage nnti...

Hari sabtu 7 Mei kami awal2 lgi dah sampai mid & setelah register semua...masa menunggu utk naik stage...lepas bg zikry minum & makan kenyang-kenyang...dia buat perangai sbb dah mengantuuk laa pulak...nasib baik dapat no awal... sementara tunggu giliran tu zikry dah byk kali nak naik tangga stage...aku bwk balik dia turun...letih acikkk....dan masa naik stage dia ok lagi..masih boleh pimpin tangan...bile aku dah pegang microphone dia dah sibuk nak lepas...nak xnak terpaksa dilepaskan kalau x dia akan menjerit & dia boleh pusing2 atas stage sambil tu aku cerita sikit pasal zikry....aku yg dah gabra & x keruan dengan pergerakan zikry...aku just inform nama ku, nama zikry,tarikh lahir zikry & pebret kartun dia...tetiba kepala aku buntu...hehhe..dan trus amik zikry bwak ke depan juri utk interaksi sikit dgn juri....tp dia xmo buat...sabar je laa...kalau kat umah tu x suruh pun dia beria-ria membuatnya...lepas tu trus laa bwak dia turun...bile dia nampak je aku nak turun stage dia boleh rebahkan badan kat situ...& aku pun terus laa dukung dia sbb peserta lain nak naik...dia pun apa lagi....menjeriitttttttttttttt laa sekuat hati...waaaa malu acikkkkkkk...dan trus bwak dia ke belakang stage...ha aku lepas kan dia...hah nak lari sgt...lari laa sepuas hati zikry....mmg lama aku kt blakang stage tu..duk layan dia...

bile tinggal 3 org je peserta...tup tup zikry poo poo plak...aduhai...nak x nak bwk dia ke toilet...melepas laaa lagi kitorg naik stage dengan semua peserta...da settle kan zikry..aku baru je duduk nama dah kena panggil dpt no4...alahai satu je lagi...klo zikry x wat perangai agaknya mesti ada chan kan...huhuh..tp syukur gak saguhati pun dapat jugak hadiah kan...

* tp sayang....mr zuar ku x byk amik gmbr...masa aku g amik hadiah pun dia leh pandang je sabo jer laa...katanya xcited lak bile dgr dpt no.4


1 comment:

fara said...

ct....untung zikry terpilih...comey dia..tahniah yer zikry..:)