ni Lagi Yang AkU cuba BuAT dalam CuTi sakit ...haRi Ni baru sempaT Upload...
sajA gatal-gatal tAngan naK mEncuba...aKu pun x tAu laaa NapE rajiN sangat Nak buAt sEmua
ni...taPi salaH satu Sebabnya baHan & keleNgkapan yanG cukuP kat KampUng ni...tapi Dalam raJin tuE ada gak MalasnYa..hehehe..sePatutnya...biskUt nya nipiS je...ketebalan BiSkut & coklat LebiH kurang sAma..tapi Sebab maLas nak bakar dAlam 2 talam...Aku bAkar dalAm 1 talaM je Semua AdUnan ni...tu Yang tEbal semCam je.. coRak Kat cOklat tue..aKu main HantAM je...eheheh...rasa BiSkut sedap...raNgup + rasa CoKlat..mmG sedap...baGi aku laa...seBab aku ni mmg PeMinat Coklat... =)
kalAu naK cuba...jangAn segAn-seGan meng'Copy"...
BISKUT MARMAR COKLAT
220g mentega tanpa garam
110g gula halus
50g susu tepung
80g badam, dikisar
260g tepung jagung
Bahan Hiasan
coklat hitam masakan
coklat putih masakan (aku tukar coklat hijau)
Cara Membuatnya
1. pukul mentega bersama gula sehingga kembang. Kemudian bubuh susu tepung, badam dan tepung jagung. Uli sehingga adunan lembut.
2. Canai adunan di dalam acuan 25cm x 25cm, berlengser mentega. Bakar 15-20 minit. Apabila masak angkat dan sejukkan.
3. Cairkan coklat hitam dan putih masakan menggunakanperiuk bertingkat. Tuang coklat hitam pada seluruh permukaan biskut. Picit coklat putih masakan secara memanjang dan lorek corak batik menggunakan lidi. Sebaik-baiknya simpan di dalam peti sejuk.
4 comments:
wa.. rajin masak... tp ti.. bile ko hamil kosong tuh? da tu ko kene pantang lame gak ke? hehehe.. maklum ler xder pengalaman
ala.. mekchu tak de tenaga la nak buat.. dah siap nnti pos bleh?? hehehe
loy ~ tp aku x serajin ko...huhuhu ko tu lagi byk...baru je & hari ni aku baru naik keja....org kata baik berpantang bersalin dari pantang gugur...huhuh aku rasa sebab klo gugur dpt mc seminggu je...klo ikut mak aku kena pantang mcm bersalin laaa...apa2 pun kita yg kena kuat...menahan segala2 tambah2 bulan pose ni....
mek chu ~ meh je laaa dtg ghombau x yah nak pos2..
Post a Comment