Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Friday, September 7, 2012

Raya 2012 kami...


dah masuk 2 mggu raya baru laa ada hati nak buat entry..
mmg ketinggalan keretapi sungguh... maybe raya tahun ni x berapa meriah sgt kot...tu yg duk tangguh jer... x meriah sebab x byk jalan beraya.... =(  coz mak nak jaga org pantang.... huhhuhu. jadi mak x dpt berjalan raya... akk ku x dpt jalan beraya.... jadinya kami ni 3 beranak xde laa jugak jalan beraya sbb kami ni x ramai adik beradik just 3 org... adik ku sorg lak bujang lagi... nak beraya umah sanak saudara pun x berapa sonok... tp yg dekat-dekat tu kami 3 beranak ni still pergi laa... 


4 hari sebelum raya kami terima ahli keluarga baru.... akk ku selamat bersalin pada 15 ogos 2012 di jam 1.01ptg, baby boy dgn berat 2.55kg di KPJ Seremban.... nama baby Qawi Najmuddin



ok tahun ni turn beraya kat rumah MIL.... tp ptg sblum raya tu duk tolong mak apa yg patut... buat kek, kemas-kemas rumah, basuh itu ini... yer laa akk ku mmg xdpt laa nak nolong... jadi mak buyung yg sorang ni jadi harapan mak...diri ku jugak laa duk berhempas pulas tolong mak... nasib laa rumah MIL dekat... sebelum berbuka balik pulak umah MIL... sampai rumah MIL mmg byk benda x buat lagi...mmg kerja x berhenti dari lepas sahur nih...tadi kat rumah mak ni sambung plak kat umah MIL... kami ni org2 pompuan mmg sibuk laa kat dapur... berbuka utk hari last ni pun kami makan KFC jer... sbb masing-masing sibuk duk buat persiapan utk esok... mmg mlm tu sakit-sakit badan di buatnya... tambah-tambah tang kaki tu.... aduhaiii.. kalau kt sini malam raya tu mesti orang-orang kampung (lelaki je...) akan datang rumah ke rumah utk takbir raya... kami sebagai tuan rumah akan hidang kan laa sikit makanan... just yg simple-simple.. 




dan alhamdulillah raya kali ni semua anak menantu MIL balik berkumpul... mmg meriah laa jugak rasanya.. jom layan kan je laa gmbar-gambar raya ni... malas nak menaip byk2

dari kiri biras ku....sapa lagi klo bukan mak buyung sebelah tu...akk ipar ku dan last sekali adik ipar ku


adik baradik mr zuar dari kiri yg no 4, no.3, no.2 dan yg hujung tu akk sulung..


ni pic yg paling ok kot...sesi bergmbr yg paling susah... sorg menangis la pastu yg x pandang la... zikry lari la... ni la pic MIL & FIL dgn cucu2 yg ada setakat ni


sesi bermaaf-maafan... mr zuar saja jer buat muka x nak maafkan... puas duk tahan sebak tu yg duk buat-buat gelakkk jer time ni



klo nak duit raya kena salam dulu...



zikry kena paksa salam...klo x nnti x dpt duit raya nak ooii..!!



erkkkk... dua beradik nihh...!!



suke jer dia nak suh kita ni pakai songkok dia... tahun ni laa tahun 1st dia nak pakai songkok... 


pepagi lagi dah ngamuk.... haiiishh


ni la pic raya 1st kami... sebelum bergerak ke rumah sedara mara...dah sampai umah diorg mmg dah lupa kamera nih semua..jd mmg xde brgambar langsung lepas tu...




Buat cadar anak yg cute







1 comment:

syariza09 said...

suka tgk pic suami siti & adik tu, mmg sporting bergambar. dh kumpul ramai2 camni mesti riuh rendah kan, tambah pula ada yg prangai gila2..mesti lg best