Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, December 29, 2014

Shopping dalam pantang





Untuk makluman owner blog ... iaitu diri ku sendiri la... 
telah pun selamat bersalin pada 17.12.2014 bersamaan hari rabu pada 5.31pagi
baby girl 3.25kg... secara normal.. overdue 4 hari ye kali ni..... 


Jadi kali ni berpantang kat putrajaya je....
memula tu mmg bajet pantang kt kg.... tp di sebabkan overdue & di sebabkan sek nak bukak 5.1.2015 jadi plan tu pun bertukar......Sebabnya zikry akan masuk sek pra pendidikan khas dan auni plak akan masuk playschool jugak pada tarikh yg sama....(Tapi hari ni 29.12.2014 TPM umumkan pembukaan sekolah di tunda ke 12.1.2015 berikutan banjir besar yg dah melanda beberapa negeri)


di sebabkan ada brg dapur yg dah kurang....
jadi ku decide shopping online je....  mmg dah lama register kat TESCO
dan kebetulan masa discharge HUKM hari tu dpt plak vouchers tesco... haa pe lagi guna kan je lah kan... 




boleh jgk download kat playstore ye utk install application ni kat handphone....
jadi mlm semalam aku duk menyopping sambil landing atas katil... hehehhe... kita boleh pilih tarikh & time utk delivery ye.... shopping hari ni.. tp nk suh delivery next week pun boleh...!!




jadi tadi brg pun selamat sampai ke depan pintu rumah pukul 1ptg tadi...
slot yg di pilih dari kul 12 t/h -2ptg..... ok la kan.. x lewat 
dan ni la antara brg yg di beli.....





Bayaranya pulak cuma  guna credit & debit card sahaja ye...
cash x di terima... bayaran pun di buat lepas kita check semua brg yg di order cukup melainkan stok brg dah habis laa.... ni la list brg yg ku beli.... siap dpt free gift monopod pink lgi....





ok... belanja sekeping gmbr kakak auni....
sian dia x byk gmbr dia dlm blog ni.... 





to Mr zuar... ni cuma dlm pantang jer tau...
lepas pantang xnak da shopping brg dapur online ye... nnti mama nya x dpt nk release tension....
biasa laa pompuan kan suka keluar berjalan.... g shopping brg dapur pun leh hilangkan tekanan tau....


hurmmp baru je 13 hari pantang .... dah beberapa kali abg2 posmen mengetuk pintu rumah ku.... huhuhuh





posted from Bloggeroid

No comments: