Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Wednesday, March 9, 2016

BoBoiBoy The Movie... Terbaekkk..!!






Lama dah x merepek kat blog ni...
entry ni pun sbb nak abadikan cerita yg kononnya ada sentimental value buat Airis.... hahahhaha 
sebab kesian kat dia... maknya ni x byk merapu pasal dia kat blog ni.... agaknya makin byk anak... makin xde cerita nak tulis..... (padahal makin xde masa.... dulu anak sorg boleh lagi....bila dah ramai.. makin byk ragam nak kena layan...makin x tertulis dah kat sini)




ok mcm biasa kisah #throwback lah ye... nak update ontime mmg selalu "no time" nak buat... last weekend kami berlima keluar g ke MBO Plaza Salak Park @SPARK.. walk in nak tgk Boboiboy The Movie... sekali sampai xde.... cerita ni belum masuk lagi kat wayang sini.... hadoii padan muka sapa suh salah tgk tempat... pergi check online kat Viva home,Cheras.. tp pergi Desa petaling... 
*** kami suka g kat sini sebab x ramai org... selalunya cerita panas ni mmg boleh walk in jer...


Sudahnya kami bagi pilihan kat zikry.. nak tgk Kunfu Panda atau Boboiboy... dan dah tentu dia nak Boboiboy sbb dri rumah lagi dah bgtau nak tgk tu.... akhirnya kami balik gitu je... terus search online kat Alamanda & IOI Putrajaya...kot-kot la ada kosong lagi kan... dan mmg x la jawapannya.. full smpai ke midnight ok.... dan akhirnya kami decide pergi esok harinya (Ahad) ... 


Sampai jer rumah trus on pc kami booked kat TGV dan secara x langsung ter'register' la jadi "Movie Club" kena byar Rm30 ye kengkawan... tapi RM30 tu x rugi mcm tu jer.... since dah register kita akan dapat 2 tiket wayang free utk next time .. dan dpt set Pop Corn.. kira-kira balik harga tiket & makan yg leh redeem tu sama jer jumlah RM30 tu... cuma dia bg tempoh 6bulan klo x guna kira burn jer la....




Ok ... ahad tu kami pun pergi la ke Dpulze, Cyberjaya..... sampai je kat TGV tu.. tgk mmg ramai parents dgn anak-anak... mesti semua pakat tgk Boboiboy The Movie... dan ni la pertama kalinya Airis 1 tahun 2 bulan dan Auni 3 tahun 3 bulan masuk wayang... (Airis la yg menang dri abg & kakak.. sbb zikry dulu pun lambat kami bwk tgk wayang) Alhamdulilah anak2 semua ok x buat perangai... so kami dpt tgk cerita ni smpai habis....

merah tu dah sold out... kuning selling fast


Siapa yg x tgk lagi... wajib tgk ok cerita Boboiboy The Movie ni....
mmg x rugi aku rasa... anak-anak happy kita pun happy gak... cerita mmg best... kelakar pun ada.. tergelak jugak aku menengoknya....  (papa zola yg byk kelakarnya....Kebenaran...Kebenaran....Kebenaran.... Gopal pun sama...) 
dan lagi satu... nama2 watak dia.. aku rasa mmg senang ingat... hehehe 
Tengkotak
Borara
Kikita
Kokoci
Gaganaz

aku bagi 5 / 5 bintang
Memang best dan berbaloi-baloi.. rasa mcm x puas tgk sekali






Sementara tggu wayang start.. kita bg anak2 have fun dulu...

peace..!!

apaknya yg lebih main ni... bila suh zikry xnak "abg xnak... xpandai main"