Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Friday, May 15, 2015

DIY Hadiah Hari Guru






Tahun2 sebelum ni selalu lupa je...
tahun ni nasib la teringat....jd sempat la buat gift simple je utk cikgu diorg...
xde idea da nak buat apa....nak buat yg comel-comel & advance x cukup masa pulak.... 
puas la pikir apa nak bg... kalau boleh nak hasil yg diorg pun turut buat...
sudahnya buat kad jer la..... & mama nya pulak jahit bookmark...


kenapa aku nak jugak diorg buat aktiviti seni & kraf mcm ni... sebab boleh improve kan lagi

  • Skil Motor Halus   Aktiviti seni dan kraf sangat penting bagi meningkatkan skil motor halurnya. Memegang benda kecil dan halus, menggunting, menampal antara latihan bagi meningkatkan skil motor halus nya. Ini sgt penting kerana jika otot-otot kecil seperti di jari tidak digerakkan dan di latih, anak akan sukar membuat aktiviti seperti menulis, mewarna atau membutang baju

  • Fokus   Aktiviti sebegini dapat melatih anak-anak untuk fokus dengan lebih lama lagi. Ini penting bagi meningkatkan daya tumpuan terutama apabila mereka sudah melangkat ke alam persekolahan nnti.



ok jom kita tgk gelagat diorg 
di sebabkan auni belum berapa comey mewarna... jadi kerjanya menampal sahaja....



seronok dia menampal... 
"kakak nak...kakak nak" katanya.....



ni hasil yg auni tampal.. 




utk abg zikry pulak....
dia kena mewarna & menampal....
Alhamdulillah.. dia dah boleh mewarna dgn cantik.... dah boleh pegang pensil dgn betul....
dah boleh kawal jari-jari tu utk mewarna.... good job abang...!!



ni sesi menampal pulak...
apa yg aku tgk... zikry nya hasil tampalan agak comot dari auni....
heheheh kat situ nmpk bezanya kerja lelaki dgn perempuan... =)





boleh di banggakan..... dgn hasil mewarna abg...
ni semua berkat kesabaran cikgu dia mengajar... mamanya ni bukan selalu dpt mengajar kat rumah...



tadaa.... 
buat ni sampai kul 11.30mlm baru la dia tido....
kena paksa siapkan jugak mewarna & menampal.... 
hahahah.. mewarna sikit.... pastu main jer lebih.... sampai kena-kena paksa siapkan juga.... menangis... merengek tu mmg tetap ada.... tp bila dah siap.. nmpak sgt dia happy.... siap pesan 
"mama masuk dalam beg abang.... " lagi....




ni la yg DIY dari mamanya pulak....
xde apa pun just ikat2 reben & buat fabric bookmark je.....




yg ni utk cikgu auni....
* cikgu nisa 
* cikgu yati




yg ni pulak utk cikgu-cikgu zikry.....
* cikgu diana 
* cikgu zura




yg ni utk cikgu kesayangan zikry....cikgu wani....



haaaaa ni la dia... fabric bookmark....
x sempat nak jahit pensil box atau uncang atau beg utk cikgu... ni je yg sempat....

buat yg berminat meh la order.... 
boleh sms/whatsapp/telegram 018-2994889


* boleh hadiahkan utk kengkawan yg rajin baca novel tu.. =)
*gift utk cikgu pun boleh... x semestinya hari guru je nak bg gift kan....






No comments: