Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Friday, May 9, 2014

Berakhirnya perjalanan sebagai BF Mummy...




Hari ni ...buat pertama kalinya dibekalkan FM pada pengasuh.....
waaaaa sedey.... impian utk 2y susukan auni termusnah sampai semalam je....


kita hanya mampu merancang.... tp Allah dah tentukan rezeki auni smpai disini je ......
stat bulan 4 susu ku merudum...dri 8-9oz... jd 1oz je.....
malam2 pun auni x puas minum.... klo dulu sebelah je dia boleh kenyang.. tp skrg kena bg dua2 belah... xtau apa yg salahnya.... makan dah ikut mcm biasa... kurma... kismis... air masak sampai 3...4.. liter sehari... sayur2 hijau dah makan.. supplement pun amik.... tp masih x jalan... production sgt2 mendukacitakan....
setelah beberapa minggu masih xnmpak yg susu akan kembali mcm biasa.... dan akhirnya persoalan ku terjawab bila hati ni tetiba nak buat UPT.... dan jawapannya positif....


pada mulanya mmg masih x bersedia...
baru je pikir nak rest dulu lpas auni ni.... tp rezeki yg Allah bagi xmampu di tolak.... akhirnya redha dgn pemberian ini...  stat dari tu mmg x pump dah.... just bagi auni DF memalam je... + berbekalkan stok susu yg ada dlm freezer..... genap sebulan akhirnya stok susu ku habis..... dan harini bermula lah auni dgn perjalanan susu formula nya....

Hanya mampu BF kan auni smpai 1y 5m saja........ lagi beberapa bulan jer lagi nak cukup 2y...tapi apakan daya ku.....


freezer ku di pagi hari ni...... =(
xpe.. thun depan bakal ku isi sepenuh2 yang mungkin......


ni stok susu yg penah penuhkan freezer satu ketika dulu.....


botol-botol yg dah disimpan..... in shaa allah bakal digunakan balik hujung tahun ni.....

ni la yg dihantar kat pengasuh pagi tadi...... 


dan ini lah susu yg aku pilih utk dibagi kan kat auni....



*sedey.... smbil taip sambil duk lap2 tisu kat mata nih..... buat masa ni klo nak tido auni still nak kena mengempeng jugak..... xsampai hati nak putus kan terus..... memalam still df auni... kalau dia still x kenyang baru top up FM....




2 comments:

Ilyani said...

sy pun dulu cmtu...susu merudum trok...tgk2, pregnant...

SiTi said...

kan... tetiba je terus merudum... dah