Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Wednesday, January 11, 2017

Bermula sesi persekolahan 2017


Tahun ni ketiga2 budak-budak ni kena hantar sek...
Sek yg berlainan dan arah jalan pun x sama.... jadi buat permulaan aku amik la cuti 3 & 4 Jan 2017 untuk pendaftaran diorg... tambah2 yg auni dah tukar sek...airis pulak 1st time masuk taska...


Jadi yg 1st kami hantar semestinya zikry... dah darjah 2 dan mesti dah biasa kawasan sek dia tu... lepas je hntr zikry kami terus hantar auni... nmpk la auni mcm blur.. sbb environment baru, kawan2 baru dan semua baru lah bagi dia... tp yg bagusnya auni ni x nangis... dari mula2 hantar sek.. masa umur dia 2 tahun 2bulan dulu x nangis sampai sekarang ni .... rasanya dia la yg x susah utk masuk ke sek.. masa mula2 dulu siap nak g sek jugak walaupun hari sabtu.... 

x dpt amik gmbr sgt sbb airis meragam 


Selesai urusan auni kami terus ke taska airis...
sebenarnya ni dah masuk minggu ke-2 airis kat situ... mggu sebelum tu dapat free trial utk 1/2 hari... nak smpai ptg pun boleh tp kean top up dlm Rm5.

ni 1st day trial dulu 
(masa 3.1.17 x sempat amik sbb dia da nangis)


hari 1st dia punya seronok g sek... terus memonong masuk x salam mamanya pun...
tapi.... itu je la hari yang dia x nangis... esoknya tu smpai la 9.1.2017 (Isnin) dia mesti menangis bila nak kena tggal kan tu... ikut kata cikgu dia nangis kejap jer dan aku akui sbb bila drive kat sebelah sek kekadang xdengar da nangis dia (punya la slow mama dia drive semata-mata nak pasang telinga.. nak dgr dia masih nangis lagi ke x..)


ok lepas settle hntar diorg ... kami ke sek zikry balik sbb ada sedikit taklimat / amanat dari guru besar utk ibu bapa Pendidikan Khas...taklimat tu patutnya start awal.. tp di sebabkan ada press conference jadi kami ibu bapa duk menebeng kt tepi2 kelas anak masing2... 



dan ni la yg sempat di snap... zikry sibuk tunjukkan kan pensil warna yg aku buh reben (alaa yg viral kt Fb tu) selesai jer press conference tadi mula lah wartawan mencari budak2 & ibu bapa utk di interview (IV) dan x sangka zikry antaranya ... =)


masa kena IV dgn TV3

dan ni la hasil IV zikry tu... dgn mamanya skali interframe... hahhaha
1st time masuk tv mata duk pandang atas jer.. hahaha 
duk pikir nak ckp apa lagi sebenarnya tu....
tp silap dia tulis zikry (Murid tahun 1 pulak) padahl dah darjah 2... 



hasil skodeng Fb sek auni ni la aktiviti dia...
alhamdulillah.. auni ok dan boleh terima sek baru dia... 
uniform masih belum dapat... klo ada uniform x pening da mama nk pikir pakainkn bju apa pepagi







Jom tgk aktiviti sek airis pulak...
yang bestnya Teacher akan update wasap group hari2 kat parents apa aktiviti anak2...
dan setelah 2 minggu g sekolah... semalam 10.1.2017 (selasa) airis dah x nangis dah.... happy mak bila tgk anak seronok g sek... xde la riso dah








harap anak-anak mama belajar rajin2 kat sekolah ye...
seronok dan suka g sekolah... ok...