Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Wednesday, October 26, 2016

Berakhir perjalanan BF buat Airis




Minggu ni genap 3 minggu bekalkan airis susu formula... hnya mampu menyusukan dia smpai 1y 9m jer... xtau mana silapnya.... start dari bulan puasa (bulan 6hari tu) production susu merudum dari sehari ke sehari... dah cuba makan itu ini.. still x nmpak perubahannya.... pump n pump.... ikut time.... x miss langsung tp hasil yg mendukacitakan... dan akhirnya dpt bertahan 3bulan je dari bulan 6 hari tu.... nasib la da stok susu bebanyak dulu...bertahan dgn tu jer la...



freezer yg dah kosong


Minggu pertama bekalkan formula... airis memang meragam teruk... dekat rumah pengasuh.. dekat rumah boleh kata moody sentiasa... mmg 1 hari moody saja.. x boleh silap sikit... mengamuk & marah saja.... gelak ketawa dlm 20% jer.... bg botol memalam dia xnak smpaikan bangun pagi tgk pampers still kering.. x kencing langsung....tu la org kata setiap anak x sama.... mcm auni dulu masa putus susu badan senang je ...xde masalah lansung.. bg susu formula dia minum relaks je.... terus ngap masuk mulut. Tapi dgn airis ni mmg berbeza.. sbb dia x boleh terima kena minum susu formula... dia punya merajuk xnak minum langsung.... pengasuh pun perasan yg airis meragam... dekat umah pengasuh pun xnak minum bekal kan utk 4x minum dia cuma minum 1x... tu pun x habis....


ni la yg di bekalkan.. pakai jer kakak auni nya bekas susu dulu... benda elok pakai je


Alhamdulillah masuk minggu ke dua dia semakin ok.... mood swing2 dia pun makin kurang... tapi dia still minum formula hanya kat pengasuh... kalau kat rumah dia tetap nak mengempeng dekat aku... nak x nak berejam la duk dengan dia.. x jadi keja di buatnya... aku pulak yg stress.... sambil dia menyusu tu aku duk ckp kat dia..."adik anen dah habis laa.... adik minum susu ye...." masa mula2 aku sebut gitu dia marah... tapi lama kelamaan nmpak dia dah boleh terima... sampai sekali tu dia lepas mengempeng dia sendiri lepaskan & ckp "anen habisss" dan start dari situ la nmpk perubahan dia... nampak la dia dah boleh terima kenyataan.... dia sendiri mintak susu kat rumah..... 


Dan sekarang mood dia dah mcm biasa.... gelak ketawa gurau senda mcm sebelum simtom cerai susu dulu ... tapi kalau tgh tido dia still nak ngempeng... masih belum terima susu formula/botol... tp senang gak mama dia ni.. xyah bangun g buat susu... heheheh....



ni la gambar terbaru si airis... kurus tinggi orgnya.. leh jd model ni.. hahahahah