Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, February 9, 2015

Cara ajar baby susu botol




Hari ni airis genap 55hari.... alhamdulillah x susah nk ajarkn dia susu dgn botol....

Caranya x susah pun... yg perlu ada botol susu & susu + kerajinan & kegigihan kita....


rajin & gigih apa yg dimksudkan???


haaa... rajin mengepam ye... serta gigih nk bg anak susu badan....bila dah rajin pam, stok susu dah ada..... jadi boleh la praktiskan susu botol kat anak tu.... sbb masa baby baru smggu ke 3 mggu dia masih "0".... kita yg perlu corakkan diorg.... bila kita da stat ajar botol dri awal... diorg terima je tanpa menolak... sebut je nk bg botol susu apa.. dri murah smpai ke mahal diorg x kisah pun... yg penting perut diorg kenyang.... bila lmbat ajar.. diorg dah cerdik... diorg tau bezakan "anen" mak dia dgn puting botol.... bak kata org tua2..."melentur buluh tu biarlah dri rebungnya...." klo dah jd buluh nnti boleh patah di buatnya...

cukup sehari sekali je susu botol.... n itu la yg aku praktikan kat auni dulu n airis sekarang... alhamdulillah aku x pening nk pikirkan mcm mna nak tgglkan diorg bila masuk keja nnti...n aku x perlu pikir nk beli botol apa yg serasi dgn diorg.... cerita ni dari pengalaman aku sendiri....


jdi apa yg perlu adalah kerajinan ye...... jgn malas.. klo malas... akhirnya terpaksa la hadap masalah2 "anak xnak botol.... cuma nk "anen"jer....." pastu nak xnak berbotol-botol la botol susu yg nk kena beli ..... nak cari yg diorg boleh minum tanpa byk ragam...





alhamdulillah... ni la antara stok yg ada masa belum habis pantang hari tu... n ni la kelebihannya bila stat ajar botol awal.... production susu pun byk.. sbb da stimulate dri awalkan... + dlm pantang biasanya susu mmg tgh byk..