Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, December 30, 2014

Orentasi Kakak Auni

Waaaa tadika pun ada orentasi tau... spatutnya hri ni hri ke 2 orentasi.. tp disebabkan aku bru tau semalam.. apa lagi ptg semalam masa amik abg zikry trus settle kan baju2 auni.... dan ini la yg dpt petang semalam... beg sekolah dengan set tilam & bantal...




dapat je beg trus dia pakai xnak cabut da beg tu... auni mmg dah lama sebut nak g sekolah... start dia ikut hntr abg zikry dia g rombongan ke Rabbit Farm dulu....





ni pic pagi tadi.... masa kejutkan auni pagi tadi agak susah gak... tp bile sebut je "kakak nak g sekolah x?" cepat je dia bagun... xcited habis..tak sabar2 dia nak g sek...




dalam kereta pun teserlah happy & xcited dia tu...





haaa ni bile dah masuk pintu sek.... baru nmpk auni mcm teragak-agak.... dia mcm blur.... muka happy x nmpk lg dah.. yg nmpk muka penuh tanda tnya je.... langkah yg awal2 tadi punya la laju... dah jadi agak slow...





sampai tadi dah lambat.. budak-budak lain dah ada kat tempat makan diorang.... jadi aku trus la hantar auni ke sana... cikgu dia smbut suh duduk makan sekali... bila di bagi biskut dia xnak ... suruh salam tadi pun dia xnak... nmpk dia mcm terkejut dgn apa yg dia lalui hri ni....



*sian kat abg zikry... cikgu kesayangan dia dah tukar kelas.. jadi zikry tadi duk kat tepi pintu kelas je.... & esok hari last abg zikry kat cendekiawan.... dia akan start kat sek pra-ppki 12.1.2015 ni.... hrap abg zikry ok la nnti kat sek baru + transit ptg dia nnti.... satu lg perkara yg agak merisaukan bg mak-mak ni....
posted from Bloggeroid

Monday, December 29, 2014

Shopping dalam pantang





Untuk makluman owner blog ... iaitu diri ku sendiri la... 
telah pun selamat bersalin pada 17.12.2014 bersamaan hari rabu pada 5.31pagi
baby girl 3.25kg... secara normal.. overdue 4 hari ye kali ni..... 


Jadi kali ni berpantang kat putrajaya je....
memula tu mmg bajet pantang kt kg.... tp di sebabkan overdue & di sebabkan sek nak bukak 5.1.2015 jadi plan tu pun bertukar......Sebabnya zikry akan masuk sek pra pendidikan khas dan auni plak akan masuk playschool jugak pada tarikh yg sama....(Tapi hari ni 29.12.2014 TPM umumkan pembukaan sekolah di tunda ke 12.1.2015 berikutan banjir besar yg dah melanda beberapa negeri)


di sebabkan ada brg dapur yg dah kurang....
jadi ku decide shopping online je....  mmg dah lama register kat TESCO
dan kebetulan masa discharge HUKM hari tu dpt plak vouchers tesco... haa pe lagi guna kan je lah kan... 




boleh jgk download kat playstore ye utk install application ni kat handphone....
jadi mlm semalam aku duk menyopping sambil landing atas katil... hehehhe... kita boleh pilih tarikh & time utk delivery ye.... shopping hari ni.. tp nk suh delivery next week pun boleh...!!




jadi tadi brg pun selamat sampai ke depan pintu rumah pukul 1ptg tadi...
slot yg di pilih dari kul 12 t/h -2ptg..... ok la kan.. x lewat 
dan ni la antara brg yg di beli.....





Bayaranya pulak cuma  guna credit & debit card sahaja ye...
cash x di terima... bayaran pun di buat lepas kita check semua brg yg di order cukup melainkan stok brg dah habis laa.... ni la list brg yg ku beli.... siap dpt free gift monopod pink lgi....





ok... belanja sekeping gmbr kakak auni....
sian dia x byk gmbr dia dlm blog ni.... 





to Mr zuar... ni cuma dlm pantang jer tau...
lepas pantang xnak da shopping brg dapur online ye... nnti mama nya x dpt nk release tension....
biasa laa pompuan kan suka keluar berjalan.... g shopping brg dapur pun leh hilangkan tekanan tau....


hurmmp baru je 13 hari pantang .... dah beberapa kali abg2 posmen mengetuk pintu rumah ku.... huhuhuh





posted from Bloggeroid