Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Friday, October 31, 2014

Preparation Berpantang





Semalam dapat wasap dari abah.....
huhuhuh sejak k.long duduk kat Jubail, Arab Saudi ni.... 
abah n mak nak x nak terpaksa memodenkan diri..kena pandai Wasap & Skype....
Sbb tu je cara nak still contact n sentiasa rasa dekat dgn diorg yg jauh beribu batu tu


Berbalik cite nak berpantang ni....
ini laa gmbar yg abah wasap .... persediaan utk aku berpantang di kampung katanya....



serai wangi yg dah di asing2 kan utk mandi setiap hari....



Susun atur rumah pun dah berubah... katil pun dah ready xyah dah aku nak turun naik bilik masa pantang nnti



katil baby pun dah pasang.... untuk cucu mak abah yang ke-6
mmg semua cucu mak abah akan merasa pakai baby cot ni....


skrg ni dah 34week...
harap2 adik baby ni keluar 30/11/14.. heheheh 
sbb akk auni dia pun lahir 30/11 tahun 2012 dulu.... yang abg zikry pun lahir 30hb....
tapi abg zikry bulan 8 laa....


posted from Bloggeroid

Wednesday, October 29, 2014

Rombongan 1st Zikry - Part 2 (Rabbit Fun Land, Semenyih)




Sambungan dari : 


Dalam kul 9 lebih cikgu wani zikry ada send gmbr...
happy sungguh dia tau... mmg sebelum2 tu lagi zikry dah bising dgn cikgu wani dia... 
"nak naik bas...nak naik bas"



kejadian dlm bas... dan ini dialog zikry kat cikgu wani dia
"Zikry : Cikgu Wonie..tutup hidung ..busuk ..kawan kentut...."
Cikgu wani pun layan kan je dia... & cikgu nya pun ngaku mmg ada budak kentut dalam bas tu.... heheheh


dalam kul 2 lebih dpt wasap dari cikgu dia....
bg tau yg nak diorg semua nak gerak balik ke putrajaya dah.... 
dan dlm masa yg sama ni la gmbar-gmbar yg cikgu wani kirimkan....


nasib laaa patung je.. kalau betul dah kena gigit tah apa...


 bagi kambing makan..

mcm takut-takut je dia.....


bagi arnab makan...


hahahahah yg ni paling aku tergelak bila tgk.... zikry takut2 je nak memerah.. hujung-hujung jari jer dia pegang....


seronok betul dia main slide besar ni...


meniti jaring....


haaaa dpt makan aiskrim..... 


amboiii siap peace lg.... seronok betul dia dpt berjalan dgn kengkawan & cikgu2...


dan Alhamdulillah ......
cikgu nya kata zikry x de buat hal... & semua aktivi kat sana dia join.....
happy sgt bile cikgu dia ckp mcm tu.... terasa lega di hati ni... sekurang-kurang nya dia dah pandai bersosial dgn kengkawan sebaya dia.... mmg byk dah perubahan yg ada pada zikry sekarang... cikgu wani nya pun kata mcm tu.. dah byk vocab yg dia cakap... terima kasih sgt2 buat cikgu wani & cikgu2 lain kat cendekiawan educare kerana mengajar & membantu zikry selama ni.....



Dalam kul 3.30ptg rombongan diorg pun sampai kat sekolah... tgk laa ibu bapa semua dah menunggu anak masing-masing... termasuk laaa aku & auni.... kami berdua je tggu zikry....papa nya bz x dpt nak jmput....



budak kepenatan dalam kereta..... 
bile tnya seronok x?? 
dia kata seronok & bestt....!! 
bekal yg aku bg habis licin semuanya..... mmg betul2 puas dia berjalan agaknya....  penat & happy tu yg habis licin semuanya.....


lepas ni boleh la di rombongan lagi.....
tapi kan... tapi kan.... tahun depan zikry xdpt da nak bermanja dgn cikgu wani nya.... sob...sob...  demi yg terbaik buat mu nak... kami registerkan dia ke Pra-PPKI dan alhamdulillah dia di terima masuk.... 




Tuesday, October 28, 2014

Persembahan air joget KLCC




Dah byk kali mr zuar kata nak bwk anak-anak pergi.... 
asyik tertangguh je... akhirnya ahad lepas baru laa dpt bwk diorg....
g tgk air pancut kat KLCC tu.... dah lama adanya tu... setiap hari klo x silap...
dari kul 8mlm sampai 9mlm...



kitorg keluar rumah lepas maghrib...
walaupun hujan.. kami redah jgk... sepanjang highway MEX tu hujan lebat....
kami pun duk pikir gak.. mcm mana nak tgk ni.. klo hujan.. so mr zuar decide nak g Bukit Ampang je.. tgk Panorama KL konon nya... 
Alhamdulillah... sebelum sempat menuju ke Ampang... hujan dah berhenti.... jadi kami kembali tukar ke plan Asal ...g KLCC ..... 

kami ber'4' tak lama lagi dah ber'5' pulak....





susah benar nak dptkan gmbr cntik dgn diorg ni.....
(terpaksa gagahkan diri mendukung auni dlm 33weeks tu..... kalau x, mmg x dpt bergmbr la jawabnya)



zikry mcm biasa la...
bila dapat keluar berjalan... dia punya lari teroka semua tempat... mcm x penah dpt keluar rumah di buatnya... walhal boleh dikatakan tiap2 mggu bwk jenjalan.... 

auni pun sama dengan je....
dpat berjalan xnak pegang langsung... nk jln sensorg.. lepas tu merewang ku hulu ke hilir... puas la mak buyung ni nak mengejarnya.... 
bile dia nampak je air pancut tu... dia jerit ckp "API....! API....!!!
hahaha sebab duk tgk air tu berwarna warni kot...






Dah habis je pertunjukan air pancut kami pun gerak laa balik....
xde kemana dah lepas tu.. sesaja je bwk anak-anak jenjalan....

Monday, October 27, 2014

Scan 3D/4D Putrajaya




Buat warga Putrajaya....
yang mana nk scan tu skrg dah ada satu lagi pilihan klinik...
boleh buat kat Klinik Dr. Najwa di Presint 11....
Lokasinya sebelah Pusat Kejiranan Presint 11.... Bangunan nya betul2 kat traffic light simpang 4 yg ada  Rumah PR1MA (Dalam Pembinaan la ye...)...



* sebelah klinik tu ada 7Eleven & 99Speedmart


Alamatnya :

Klinik Dr. Najwa
No.4, Jalan Jati Bukit P11/25,
Presint 11, 62300 Putrajaya.
Tel : 03-8861 8721
Fax : 03-89209721

Email : admin@klinikdrnajwa.com


Klinik ni baru je lagi bukak nya...
masih x ramai org yg tau.. tu yg best g sini... heheehe x menunggu lama... 



ok... Hari utk Scan cuma hari Rabu & Jumaat Sahaja tau....
hari2 selebihnya Dr. Najwa ada kat Bangi... klo yg ada kt bangi boleh la ke sana.... Harga utk scan 3D/4D adalah RM120 .... utk yg lain2 scan aku x tnya plak.. hehehhe..




dan ni lah hasil dari scan hari tu......
baby no.3 ni pemalu sgt orgnya.... & sukakan suprise....  xpe laa.. mama & papa sabar tggu supprise adik baby yerr.......




masa zikry dulu.... nmpak muka & masa tgh scan tu laa dia boleh main cak-cak pulak... main buka tutup mata dia..... yg time auni dulu plak buat muka cembeng dia.... ahahahh smpai sekarang lekat cembeng tu......







posted from Bloggeroid

Friday, October 24, 2014

Pabila Abang & adik bergaya....



Tetiba nak share gambr dua beradik ni
Lokasi nya buaian kt rumah kampung ku di rembau...
gmbar masa raya haji yg lepas....


Garang anak dara yg sorg ni tau....

Cer tgk mata dia tu... xmenahan....



abg zikry yg macho...!!


yg ni kat tangga rumah pulak...
tangga ni mmg port amik gmbr tiap2 tahun.... bukan kami 1 family je... sedara mara suma majoriti ada gmbr kat tangga ni... =)


tgk beria abg posing dgn spek mata dia tu...

sian si auni.... dah beri nak amik gmbr.. abg tutup plak....


haaa amik .. sekali auni dah buat rampasan kuasa..... tu dia.. spek abg jd milik dia...



ni antara sedara mara yg yg bergambar kat tangga rumah...







Thursday, October 23, 2014

Rombongan 1st Zikry - Part 1 (Rabbit Fun Land, Semenyih)



Cerita Backdated ye... =)

Rombongan 1st yg jauh buat zikry...
tanpa kami & dia pergi hnya dengan cikgu & kwn-kwn dia je....
agak risau juga... boleh ke dia... takut nnti dia buat hal pulak... takut cikgu x terhandle...
tapi bile pikir2kan balik.. sampai bile takut utk lepaskan dia.... lagi pun cikgu kesayangan dia pun pergi sekali... sekurang-kurangnya cikgu tau ragam zikry mcm mana....jadi kami decide utk bagi zikry merasa pergi rombongan dengan kengkawan.... sebelum ni penah je zikry pergi rombongan... tapi just dlm putrajaya je... rombongan tgk pameran dinasour kat pullman dulu.. x igt da bulan berapa.. tp yg tu pergi hari biasa.. & just beberapa jam je.... 


Haaa kali ni dia pergi dari pagi smpai petang.... kat Semenyih plak tu...
Tempat yang dia pergi tu adalah Rabbit Fun Land, Semenyih


Malam sebelum tu dah siap2 buat social story kat zikry... kat mana dia nak pergi... apa yg dia akan jumpa... apa yg dia akan buat....



auni pun sibuk gak nak join abgnya....


Esoknya 27 September 2014... pagi2 lagi aku dah bangun... siapkan bekal utk zikry....
masak nasi goreng... goreng nugget... rebus hot dog.... goreng donut.. haaa amik segala macam aku bekalkan.. riso dia x makan nnti kat sana...

tgk tu dia happy je.... angkut sekali auni yg xmandi lagi g hantar abg ke sek..huhhu


sampai2 je kat sek.. terus cari cikgu wani dia.... utk di serahkan.... ini la cikgu pebret zikry... sikit2 cikgu wani... hehehe aku pun.. klo nak pujuk @ suruh zikry pergi sek pun mesti sebut "abg nk jmpa cikgu wani x?? " baru la dia ada mood nk g .....

amboii happy semacam dia.... dgn cikgu milah.. cikgu praktikal yg rajin layan dia....

yg ni plak plus dgn cikgu aien dia.... antara cikgu2 yg rajin layan & sakat zikry kat sek.... =)

yg ni plak dgn cikgu kerol dia..... yg dulunya praktikal kat situ... dan dah habis belajar terus kerja kat situ.... 
bile dah jmpa dgn cikgu2 dia.. siap tolak mama dia ni suh balik... hamboiii anak bujang aku ni ... happy sgt dah tu...

parents yg menunggu anak-anak naik bas....

diorg beratur utk check kehadiran sebelum naik bas..... & sesi penerangan group 

ketibaan bas... dlm 4 biji klo x silap.....


* alamak... igt nak buat 1 entry je... tp disebabkan panjang sgt terpaksa la buat next entry.....
harap2 next entry x lama laa utk aku buat ye... =) 

sambungan Part 2



Tuesday, October 14, 2014

Projek Jejak Jutawan Shaklee





Assalamualaikum & Selamat Pagi

Kami sedang mencari 10 orang bakal usahawan yang akan kami latih untuk membina empayar perniagaan sendiri bersama-sama group Master Dr Malinda Binti Mohd Ali dan Master Saiful Nizam Bin Rosdi.
Anda mestilah :

 Warganegara Malaysia atau Indonesia
 18 tahun ke atas
 Wanita atau lelaki
 Rajin
 Baik hati
 Suka berkongsi
 Belum menjadi ahli Shaklee
 Mempunyai smartphone dan internet connection sendiri.

Jangan risau tentang bayaran kerana kami akan beri latihan secara percuma!

Berminat?

Hanya Whatapps atau telegram ke 018-2994889 sekarang.



Shaklee ID : 1078661
too50708@gmail.com
018-2994889 (SMS/WhatsApp)

COD PUTRAJAYA