Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, April 7, 2014

Mr mama in the house...





ayu betul mak jemah sorg ni....
hahahha..
bonding time dgn anak-anak katanya.....

mr zuar tgh lipat kain mulanya... dia merungut sbb x reti lipat kain skirt aku yg kembang setaman tu... dah laa licin... sudah nya ini yg dia buat.... jadikan tudung... hurmm kecik gak kan pinggang ku..sbb muat-muat je muka mr zuar... hihihihihih 




ni la rupenya... mr mama ku... tq sayang.... 
nnti tolong lipat kain lagi ye... 

Friday, April 4, 2014

Kalsium Shaklee = OSTEMATRIX




Promo Ostematrix bulan ni.. beli 6 Free 1.. kalau xnk beli 6 tu pun boleh... nak beli satu dua tiga pun boleh.... jom kita kumpul order dengan kengkawan... adik beradik... sedara mara.. mmg jimat sgt2 ni.. rugi kalau x beli... terutamanya buat anda2 yang x minum susu langsung .....




1 tablet ostematrix shaklee bersamaan 
* 1gelas susu yang tinggi kalsium
* 80 biji badam


Ostematrix sebagai salah satu vitamin sepanjang hamil, berpantang dan bagi ibu2 yg Eksklusif Penyusuan Susu Ibu. Malah Ostematrix juga sangat bagus untuk mereka yang STRESS..!!


Antara manfaat Ostematrix

** Membantu dalam pembentukan tulang & gigi yang sihat **
** Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh) **
** Memulihkan kekejanga, kebas-kebas, sakit tulang belakang & simpul biawak (bagi preggy mommy) **
** Meringan stress - mengelakkan gejala mudah meradang & murung **
** Menstabilkan tekanan darah bagi memastikan tekanan darah berada tahap yg normal **
** Meringankan sakit ketika haid (Kelancaran saraf & pengecutan otot memerlukan kalsium yang mencukupi. Dengan kalsium yang cukup, kita tak mudah senggugut & rentasi air) **
** Membantu kekal bertenaga & bersemangat walaupun sibuk dengan urusan seharian (terutama bagi mereka yg bekerja) **
** Membantu masalah gastrix **
** Membantu dalam pengurusan badan **
** Membantu dalam mengatasi sembelit **


Siapa yang perlu Ostematrix??

 Mak ayah yang selalu sakit lutut, nak naik tangga susah, nak solat pun kena duduk kat bangku
Orang yang selalu kejang-kejang otot
Ibu yang menyusukan anak - Ostematrix membantu sebagai MILK BOOSTER dan lengkapkan keperluan kalsium
Ibu mengandung - untuk lengkapkan kalsium, elakkan kencing manis dan darah tinggi
Gastrix - ostematrix dengan B-coplex bantu kurangkan sakit gastrix
Orang yang x suka minum susu - utk cukupkan kalsium harian lengkap dengan vitamin D dan magnesium. (Dapatkan juga lain-lain sumber kalsium seperti brokoli)
Pesakit Diabetes - Tampung keperluan kalsium. Susu khas utk diabetes sangat mahal. Tak semua mampu nak beli lebih dua tin susu khas sebulan
Pesakit darah tinggi - utk kawal darah tinggi
Kawal berat badan - kekurangan kalsium turut  sebabkan program diet anda gagal
Yang pentingkan keperluan kalsium



Ostematrik sgt2 sesuai & diperlukan oleh ibu2 mengandung yg...

 Selalu kejang @ krem di tengah malam hari
 Mengurangkan sakit-sakit belakang 
 Bantu mengurangkan kebas-kebas & sesemut
 Menggantikan kalsium badan yang telah di serap oleh bayi (bile kurang kalsium.. selalunya ada ibu yang sering sakit gigi)



COD PUTRAJAYA


Sebarang pertanyaa, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di : 

SITI FAIRUZ BINTI ABDULLAH
SID : 1078661
Sms/Whatsapp : 018-2994889
Email : too50708@gmail.com
FB : https://www.facebook.com/pages/zuarcityshop/  sila klik LIKE utk info terkini



Thursday, April 3, 2014

Apa kelebihan mendaftar sebagai ahli Shaklee??



Beberapa hari lepas, Shaklee dah pun keluarkan amaran kepada semua agent Shaklee, "Harga ahli adalah khas untuk ahli sahaja" . "Mana-mana agent yang didapati melanggar peraturan ini, kan terbatal keahliannya". Jadi customer-customer yg mmg consume shaklee sepatutnya mendaftar sebagai ahli untuk terus dptkan shaklee dgn harga terendah. Ia tetap menjimatkan kalau daftar sebagai ahli, walaupun untuk makan sendiri tanpa ada niat nak meniaga pun... TAPI kalau dah ada niat nak berniaga & cari pendapatan sampingan mmg satu bonus laa tu... & sgt2 digalakkan....





Jom kita tgk secara ringkas, apa kelebihan yang shaklee tawarkan untuk mereka yang mendaftar sebagai ahli shaklee

Daftar untuk makan sendiri je : 
  • Layak membeli dengan harga ahli
  • Dapat berkongsi utk dapatkan produk promo (Cth: promo bulan ni OSTEMATRIX) dengan harga yg jauh lebih rendah dari harga ahli
  • Jika belian mencapai 150uv atau lebih ..layak utk dapat bonus pada bulan berikutnya... (mcm point kat jusco laa.. beli brg dpt point kan.. pastu point tu kita kumpul dan kita boleh tukar kupon baucer kan...) 

Daftar untuk Berbisnes : 
  • Peluang untuk mendapat Cash bonus pada setiap tengah bulan apabila jualan mencukupi 200uv atau lebih
  • Peluang untuk menikmati Car Bonus apabila cukup syarat yang ditetapkan
  • Peluang untuk menyertai Trip 6 bINTANG (Convention/Umrah) tajaan sempenuhnya dari Shaklee
  • Peluang untuk mendapatkan 8 jenis bonus lain yg di sediakan Shaklee untuk mereka yang layak (Cth: Bonus Leadership, Bonus Coordinator, Bonus naik Rank dll)

Teruja x....???
Percayalah... jika kita bersungguh-sungguh, x mustahil semua yg ditawarkan kan tu boleh jadi milik kita.... 

Tak pandai berbisnes,,,?? 
Malu nak Berniaga..??
Takde masa..??

Jangan risau.... semua yg berada dalam shaklee pada awal2 nya macam tu... yg penting kena ada keinginan yg kuat.. sistem yg kami gunakan dah terbukti berkesan dalam melahirkan pemilik income 2...3...4...5...6... angka...

Modal Permulaan cuma RM65 + RM10 postage starter kit
dah boleh mula kan langkah dgn shaklee... hari ni daftar terus boleh buat promosi...
Tanpa stok dah boleh berniaga.. sbb Shaklee ada sistem online... 
Nak beli stok.....
Nak register ahli baru...

tak perlu pergi Branch.... utk pengetahuan semua..... sejak register ahli bulan November 2013 sampai la skrg April 2014 ct masih belum menjejakkan kaki ke mana2 branch Shaklee .. sbb semua urusan secara online... senang kan.....!! just klik...klik... & klik.... itu saja







FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!


Shaklee ID : 1078661
too50708@gmail.com
018-2994889 (SMS/WhatsApp)

COD PUTRAJAYA



Wednesday, April 2, 2014

Hari Autism Sedunia





2 April setiap tahun adalah hari yang sgt istimewa.. Ia merupakan Hari Autism Sedunia. Manakala April pula adalah bulan Kesedaran Autism dimana sepanjang bulan ini, banyak aktiviti di jalankan oleh badan-badan tertentu untuk menyebarkan tentang Autism dan memberi kefahaman kepada masyarakat luar tentang 
"APA ITU AUTISM"

Kesedaran ini sgt penting untuk dipupuk di kalangan masyarakat agar kita tidak sewenang-wenangnya memandang serong kepada anak-anak Autism atau Ibu Bapa yg mempunyai anak syurga yg istimewa ini. Malah,selepas memahami apa itu Autism, kita mungkin akan lebih menghormati para Ibu Bapa yg terpilih ini dan kagum dengan mereka  

Kita perlu ambil tahu apa itu "Autism"....
Educate diri....tambahkan ilmu bukan hanya untuk diri sendiri tetapi juga untuk menyebarkan tentang pentingnya intervensi awal pada kanak-kanak yg dikesan mempunyai simptom-simptom ini. Ia boleh berlaku pada sesiapa saja.......


"AUTISM NOT A TRAGEDY.. IGNORANCE IS THE TRAGEDY..!!"





Ciri-ciri anak Autism adalah

1) Tidak Mampu Bersosial
a) Tidak menghiraukan orang lain
b) Kelihatan tidak sensitif pada keperluan, perasaan dan pemikiran orang lain,
c) Tidak mahu bertentang mata atau menunjukkan ekspresi muka apabila bercakap.
d) Tidak suka dipegangan, dipeluk atau dicium
e) Susah berkerjasama, berkongsi dan menunggu giliran
f) Lebih suka bermain sendiri
g) Tidak suka bermain yang menggunakan imaginasi

2) Tidak Bertutur dan Berkomunikasi
a) Lambat bercakap
b) Mempunyai masalah bercakap dan memahami percakapan orang
c) Tidak boleh berkomunikasi dengan baik
d) Bercakap dalam nada yang pelik – seperti menyanyi atau bercakap macam robot
e) Sukar memulakan percakapan. Kalau berbual, hanya kepada satu pihak sahaja.
f) Mungkin mengulang perkataan yang sama tetapi tidak memahami maksudnya

3) Mempunyai Masalah Dalam Pemikiran dan perlakuan
a) Suka melakukan perkara yang sama/berulang dan tidak suka kepada pembaharuan. Mereka mudah terganggu apabila disuruh melakukan perubahan
b) Menunjukkan minat pelik, contohnay terhadap peta, peralatan elektronik, roda kereta dan objek berputar.
c) Sangat sensitif terhada bau, rasa dan bunyi yang menyebabkan mereka menunjukkan perlakuan l=diluar kawalan.
d) Mempunyai pergerakan badan yang pelik dan melakukannya berulang-ulang
e) Tidak boleh duduk diam
f) Menunjukkan keinginannya dengan atngan orang dewasa

4) Masalah Tingkah Laku
a) Suka mengasingkan diri. Biasanya kekecewaan ditunjukkan dengan tindakbalas negatif seperti mengamuk, marah-marah dan agresif.
b) Bersikap positif – tidak faham keadaan semasa dan keadaan baik dan buruk
c) Tidak tahu bersosial – jika melakukan kesalahan ianya sangat mudah dikesan
d) Aktif tetapi perangai pelik – kanak-kanak jenis ini suka mendapatkan perhatian orang lain dan biasanya mereka diejek atau dibuli kanak-kanak lain.



Tuesday, April 1, 2014

Kerja part time Mr.Zuar...



Haaa jangan x tau... mr zuar skrg ni.....
Jadi orang kuat orang filem..... wahhhhh gitu....



bonzer shuib tau...!!!
tgk tu komain peluk lagi diorg ni.... 
kecik jer sebenarnya shuib ni ... mcm aku ;lagi tinggi jer.... oppss.. huhuhuh



kejadian pagi tadi sebenarnya.... 
di sek zikry.... shuib & jihan buat pengambaran kat situ.... ehehhe aada cerita di sebalik gmbr mr zuar dgn shuib ni....

memula tu mr zuar wasap pic 1 ....
& bgtau yg ada pemggambaran kt situ... 
awak pun pe lagi suh la amik gmbr dekat2 sikit.... dan 


Cer baca kat bawah ni sambungan dia.....


akhirnya... setelah puji + cabar kata peramah... trus g amik gmbr ngan shuib... huhuhu
tp x dpt amik dgn jihan katanya... sbb tgh makan

* tp kan... mmg mr zuar yg lagi terserlah dr shuib





posted from Bloggeroid