Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, September 30, 2013

Fareeda Nyata Jelita


kalau pakai je.. kompom jelita tau... ;-)

ok... nak jual tudung FNJ ni... ada sapa2 nak...?  


*masih baru belum pkai pun lagi
*jual sbb colour x match dgn baju2 yg ada....
*labuh 10"
*harga termasuk postage (buh dlm bekas utk jaga awning)
kalau berminat leh trus kol @ sms @ wasap kat no ku  018-2994889







 

tangguhhhh....dan tangguh lagi .

xtau la bpe lama nak tangguh lagi ni.... mood malas sgt2 menguasai diri.... entry pulau redang & terengganu dah berminggu masihh baik tersimpan kat draf.. tah bile2 la nak smbung entry tu.... jgn nnti segala memori tu lupus terus sudah....


mood cepat laaa dtg.... tolong laaa aku kumpul BE balik... yg ada hari tu pun dah stop gara2 aku x update ..... haiiishhh





sapa yg cari bju kurung nursing... meh tgk koleksi yg ada kat Fb ZUARCITYSHOP.... kain2 cotton yg comel2 pun byk...
posted from Bloggeroid

Tuesday, September 17, 2013

Bile papa tinggalkan kami....







amboiiiii kemain besar senyuman mu....... suker la tu.. hajat nak berkonvoi ke thailand tercapai.... haa bile dah sekali dptt... skrg sibuk nak pegi trip lain plak.... haiiishhh....kononnya bikers kental lahh tu... sebelum ni mr zuar duk kata moto tu hnya

putrajaya - rawang
putrajaya - rembau
putrajaya - port dickson

itu je yg jauh... nama je moto touring tp x penah pun bwk kesayangannya tu jejauh.... katanya lahh...

jadi kami 3 beranak terpksa la balik kg... dri duk kat putrajaya baik balik kg refresh sikit.... tepu gk duk kt umah yg xbertanah ni.... jumaat lpas keja kami gerak balik... di temani mak n abah yg dtg siang tu naik komuter.... dlm kul 9.30mlm baru smpai... dgn keta yg agak banyak.. pastu 2..3.. kali gak kami berhenti.. tu yg lmbt smpai...

aktiviti kt kg untuk anak2 adalah... mandi manda.... puas duk pikir apa laaa nak wat ni... bosan gk kot duk melangok tgk tv je.. sudahnya sabtu ptg tu aku ajak adik aku mencari kolam... mahal gak ye kolam tu... heheh bajet dlm rm20-30 ... rupanya yg paling kecik je rm40... mmg amik yg kecik je la mcm tu.. hukhukhuk....

zikry mmg xcited laa nk mandi.. mmg da ckp awal2 dgn dia... pgi esok (ahad) bru mndi ye... tp mlm tu tgk dia tetiba demam plak... byk kli gak ckp dgn dia... "abg cpt2 baik ...esok nak mandi kolam..." dia nganguk je...

esoknya zikry masih demam... aku bg je dia mandi kolam tu... biarlah berendam lelama sikit hrap kurang demam nya... menggigil2 gak dia mandi... sejukkk dgn cuaca mendung je hari tu.. dan di sebabkn zikry demam terpksa la asing kan diorg 2 beradik ni mandi... lepas zikry turn auni plak berendam.... auni mmg suke main air... habis tah bpe kali dia tawaf kolam tu.




sexi meksi dua beradik ni..
mmg pg ptg bg diorg berendam... seronok tgk anak2 happy.... bahagia rasanya...




ptg tu trus bwk zikry g klinik... demam dia x kurang2.... cek suhu pun 39.... smpai ke hari ni dia demam... alahai nak.. cpt la sihat...





budak demam sibuk nak papa.... masa mandikan dia bg suhu turun...duk nangis2 .. "nak papa....nak papa.... " papanya pulak susah nak contct....





Friday, September 13, 2013

Pulau Redang & Kuala Terengganu – Part 1





Dah seminggu naik keja baru ada kesempatan nak wat entry...
tahun ni ...cuti2 malaysia kami ke Pulau Redang + Kuala Terengganu.... kebetulan plak tahun ni mmg Tahun melawat Terengganu... sebenarnya sebelum puasa lagi da rancang nak ke terengganu.. tp plan tu terpaksa di tangguhkn dulu atas sebab2 tertentu.... dan kebetulan masa raya hari tu biras ku yg mmg kerja sana duk ajak pergi ke pulau redang... kami pun trus on.... dia yg tolong bookingkan pakej yg kat redang tu...

3 beranak duk kat belakang... agak sempit sebenarnya... BIL duduk kt depan dia tumpang sekali coz nak jmpa anak & isterinya kat KT...


kami g KT pada 29/8/12 (khamis) dlm kul 11pg baru gerak.... sebab auni demam pagi tu + mr zuar uruskan hal2 car wash sebelum bertolak....  lama jugak ehh perjalanan ke KT... xsampai2 rasa nya... kepala duk pikir bile laa nak sampai...bile laa ni... dah la berjalan waktu t/h lagi lak terasa lletihnya....sepanjang perjalanan kami just berhenti 2 kali... sekali utk isi minyak dan sekali lagi berhenti makan kat bandar Al muktaffi Billah Shah . tu pun dalam kul 3.... lepas je makan mmg direct je ke KT... xde stop2 dah.. kami sampai dalam kul 4.30ptg dan terus ke Prinzpark Hotel...



sibuk nak naik beskal spupu dia...




Zikry patahkan prop hotel... waaa malu semua org pandang masa kejadian.. dia punya xcited duk kata "mama...hari raya...hari raya" sekali terus meluru masuk nak masuk rumah kecik tu.... pelagi patah terus laaa...

besar x??? 
family room harga asal rm300 ... tp guna gov rate dapat rm185..sgt2 puas hati ....



demam2 pun ada mood gak dia amik gmbar...




malam tu biras ajak makan ikan bakar bawah jambatan kualai ibai... mmg dekat je dgn hotel... kedai tu mmg pemes...orang pun ramai.... kalau nk g sana better sebelum isyak... kerana lambat2 nnti seafood2 nya habis... makanan pun sedap.. yg aku paling suke sotong goreng tepung... zikry pun suke... bukan sotong nya la.. tp tepung tu yg dia suke... mmg full la perut.. dah laa sebelum tu kami 3 beranak dah pulun KFC ... pastu makan plak nasi lagi... waaaa kenyang sampai ke pagi..... lepas je makan kami x kemana pun just merehatkan diri dlm bilik je.. sbb esok pagi tu nak naik feri pepagi....badan auni malam tu masih panas... demam dia on & off je... tido mlm tu mmg x berbaju lah dia.... smbil2 tu ckp dgn dia “adik dah sihatkan ... esok boleh la kita jenjalan kat pulau...” huhuhuhu saja bg ayat saiko sikit...


pic pinjam dari google.... 



esoknya bangun.. alhamdulillah auni da x demam... mmg ckp byk kali dgn dia...” adik da sihat... xdemam dah kan...” pagi tu siap2 kemas brg kejutkan suma & terus g breakfast... cuma breakfast kat Prinzpark ni x byk pilihan laa... yg lain mmg puas hati... tgh2 kami minum SIL dah kol... suh cepat2 sbb feri dlm kul 9.... habis minum terus kami 2 family gerak ke jeti yg bersebelahan Pasar Payang tu... sampai2 je tgk mmg dah ramai org beratur... beratur punya beratur feri 1st penuh... tunggu plak feri yg no 2 dalam 15minit ...


Wednesday, September 11, 2013

Cara cari handphone hilang ?









Semalam nak jadikan cite hp mr zuar hilang...
hilang kat kedai mamak yg kami makan ptg semalam...  tp nak kata hilang bukan hilang silap kami jugak... aku suh mr zuar amik hp tu.. dan dia plak suruh aku yg amaik hp tu... sudahnya tinggal gitu je kat atas meja..... aku nak cepat sbb nak g amik auni pulak kt umah pengasuh.. tu yg kelamkabut sikit..

* tp aku kompiden mr zuar dah amik hp dia tu.....


dlm x smpai 5 minit kami smpai rumah terus mr zuar mintak hp dia... aku pun haaaaa????? 
terus ckp lorr mana ada aku amik...  dahh2 g cepat kedai mamak tu carik balik... dia dgn marah2nya keluar rumah.... dlm masa yg sama aku pun trus kol je no mr zuar.... x smpai 10x kol hp dah di off kan... haaa sudah.. duk pikir org yg amik hp ni kompom dah off kan...


terus ligat aku meng"google" cmne cari hp hilang.... 

baca ni ye....

kalau beli hp tu terus simpan no IMEI hp tu... kalau boleh jgn la smpan dlm contact hp.. klau dah hilang cmne nak cari balik kan... simpan dlm wallet boleh la...


kenapa pentingnya no IMEI ?

supaya pencuri tu x boleh langsung guna hp yg di curi...walaupun dia dah tukar simkad lain... hantar kedai buat pun kedai x boleh apa...  so mmg hp tu langsung x boleh digunakan... pencuri tu nak jual pun x laku.. ye la sape yg nak kalau x leh on kan... 


Macamana cara dia?

kalau hp korang dah hilang... terus kol korangnya kol centre (maxis,digi,celcom,u mobile) utk block hp tu dgn bagi no IMEI yg 15 digit tu....  dgn tu mereka serta merta akan block hp tu... 


cara cari no IMEI?

dgn tekan *#06# dan tekan kol... lepas tu mesti keluar 15 digit no tu....



balik kepada cite mr zuar.... bile dia sampai rumah aku pun tnya laa.. cmne jumpa x.. dia dgn muke marah kata.. " mana nak dpt dah.... dah g la masuk umah..." disebabkan frust dia duk hisap rokok & termenung depan umah...  aku pun malas nak tnya2 lagi trus buat keja2 aku... malam tu aku tnya laa tau x no IMEI hp tu.. dia kata xtau... aku pun trus tnya mana kotak hp aku nak cari no IMEI kat situ... bile cari2 dalam hp tu tgk ada resit hp.. kt resit tu dah siap tulis no IMEI... aku pun pe lagi.. suh mr zuar kol UMobile... dia plak leh wat dono je.. aku malas nak tggu2 trus amik resit tu... ondaspot  je dia tnya   

mr zuar   :  nak buat pe?
aku    : nak kol Umobile lah...
mr zuar   : xpayah .... dah beli hp baru dahh....


terus dia tunjuk hp yg elok tersimpan kat atas rak .... cehhh apa da ... saja buat aku gelabah laa mr zuar ni....



* aku rasa dia dah amik hp tu.. tp tertinggal kat keta... bukan tinggal kat kedai mamak tu... mr zuar ni mmg slalunya gitu.. tinggal barang merata....





ada lagi satu app utk cari hp hilang.... tp ni khas utk pengguna android saje ye... korang boleh download " Lookout" kat playstore tu....  boleh gak tgk melalui web kat link ni LOOKOUT ...bile dah jd mcm ni terus aku download... 




Sunday, September 8, 2013

Sukan Tahunan zikry - tp kami sedeyy......







meriahkan tgk anak2 g bersukan dgn kengkawan dia.... semalam sebenarnya majlis ni... 
so xde peluang la mama & papa nya ni bangun lambat...ngeh..ngeh..ngeh.... pukul 8 dah kena berkumpul kat padang yg bersebelahan tadika zikry...



parents lain suma happy je tgk anak2... tp kami sedeyy...... =(
sebab zikry x masuk apa2 acara pun.... perbarisan rumah pun x.... x boleh nak salahkan cikgu semata... ni semua sebb behavior zikry yg x leh dijangka.... kalau dia ok... dia boleh ikut arahan... tp kalau x tu sesuka hati dia je nak buat apa... krg budak2 lain elok bekawad dlm perbarisan tetiba zikry boleh melencong atau xnak... atau menangis atau berlari ke tempat lain.... mcm2 mungkin terjadi... mybe sbb tu la zikry x di msukkan dlm perbarisan rumah dan juga acara sukan..... =( mama nya sentap jugak bile tau yg zikry langsung x terlibat dgn apa2 acara pun....









tgk laaa zikry tu... bile kami serahkn dia kat cikgu dia.... ini la jdnya.... x lepas langsung dia dgn cikgu.... mengekor je keja dia.... mnja & mengada-ngada...  ni la cikgu pebret dan jugak cikgu kelas dia....  cikgu azrul pelatih dari UPSI...tgk la zikry menangis... dia sibuk nk g taman menan sebelah padang tu... sudahnya bile cikgu tu dah settlekn budak2 perbarisan dia pun duk bwk la zikry ke taman menan tu....  aku pun dtg n trus kata kt cikgu dia tu.... "xpe la.. kalau ada keja lain tinggalkn je zikry kt sini....  kami ada.." trus cikgu dia mnta diri...




budak lain suma kt padang zikry sorg main kat situ.....  sedey bile kenangkn sampi bile zikry xnk bercmpur dan bergaul dgn budak2 lain.... mengharapkan keajaiban akan berlaku satu hari nanti... in shaa allah...





auni x boleh dekat dgn abg dia.... kompom auni akan tarik rambut... huhuuhuhu sian plak tgk zikry duk kena je dgn auni..




punya la semangat konon nk sokong zikry... kami siap pakai kuning 4 beranak... tp.... hampa... 
di sebabkan tue xde sebab lg utk kami stay kat situ akhirnya kami pun begerak tinggalkan majlis tu...  sedey.. dan sedeyyy bile la agaknya kami nk tgk zikry boleh berlari dlm acara2 mcm ni.... 


Thursday, September 5, 2013

I'm back..... selepas minyak naik 20 sen





bekerja sudah....setelah cuti-cuti malaysia selama seminggu.... pagi ni telah merajinkan diri utk masak nasi goreng campak2.... itu je yg ada & sempat dibuat... cukup utk bekal aku...zikry dgn mr zuar.. ..




*pssstttt ... 1st time kot main masak2 pepagi pastu bwk bekal g opis.... heheh.
posted from Bloggeroid