Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Friday, August 30, 2013

live from redang island



sedang merehat-rehatkn diri.... zikry n papanya tgh syok mndi tgh2 panas ni... aku n auni landing atas buaian besar ni....








dgn angin yg kuat mmg best la tdo sini....



*sila abaikan org yg pura2 tido dgn keadaan yg kaku tu....

posted from Bloggeroid

Wednesday, August 28, 2013

Bapak borek.....anak?






sgt teruja ye aku tgk gmbr2 ni...
berbunga-bunga hati ni... bagi org lain tgk mybe... biasa je gmbr ni... just satu gmbr biasa utk seorg anak & bapanya...tp bagi kami... ni satu peningkatan zikry.... sebab dia dah boleh & senang buat muka serta buat mcm2 aksi utk amik gmbr... good improvement!!!

alhamdulillah...syukur..
 zikry dah byk berubah... ayat bercakap pun dah panjang... 


cerita sebalik gmbr2 ni sebenarnya....mr zuar cuba pujuk zikry.. balik sekolah tah nape merengek xtau apa dia nak... tu yg mr zuar kuarkan hp n suh dia buat muke2 mcm ni....





Tuesday, August 27, 2013

Raya 2013 kami - Raya ke-4 dan seterusnya





Raya ke 4 dah balik rembau balik.... jadi tinggal la kami 3beranak kat kg.. mr zuar dah balik putrajaya... so aku ikut je plan mak & klong nak ke melaka... baru rumah ke 7 aku pegi dlm 4 hari raya tu.... hukhukhuk... lepas makan2 kat umah induk kt krubong..rehat2kan badan terus balik rembau je... xde kemana pun.. klong aku & family terus gerak ke rumah sedara mara sebelah abg ipar ku...


dgn sara anak no 2 klong ku


zikry mcm biasa laa.... bile xdpt apa yg dia nak mule laa mengangis & mengamuk



ptg tu masa bile dah ada kt umah duk relaks depan tv je laa... 
tetiba mak menjerit panggil aku... skali tgk kat luaar.. pagar rumah dah kena potong... hurmmm bile nya keja pun x tau la ni... rasanya masa mlm semalam kot xkan siang tadi kan...umah tepi jalan jer pun nak buat keja siang2.... sebab semalam tu mak balik lambat dlm kul 9 lebih bru smpai rumah ... pastu dlm kul 11 lebih aku plak smpai .. jd perompak tu x jadi @ x sempat buat keja.... alhamdulillah x de benda yg hilang... tp risau gak ni... kes ceroboh rumah dah byk kt kg.... dua hari sebelum raya... ada rumah kena pecah... abis duit & kereta kena amik... ni yg terbaru hari sabtu baru ni rumah mak sedara plak yg kena pecah masuk....  mak abah pun x berani nak tgglkan rumah lelama...



tgk gaya & cara potong abah kata mcm org bodoh je... kalau dia pandai.. dia xkan potong mcm ni... dia cabut satu  terus je tercabut pagar yg ada... ni potong baekkk punya... siap lipat yg tajam2 pagar tu ke dalam lagi...xkasi badan diorg luke... cepat2 laa diorg ni tertangkap.... aman sikit kg tu.. riso gak ni.. abah mak tggal berdua je kat umah tu....





Keesokkan nya tggu mr zuar balik...dlm t/h tu dia smpai je terus kami gerak ke rantau... tanpa klong & family... dia balik raya 2 mggu ni mmg x duk rumah.. ada saja hal dia... jadi kami2 je yg keluar beraya...dari rembau - rantau - mambau... dan terus balik ke rembau ....

sian...kami xde gmbr berepat... edit gini je laa nmpaknya




lepas tu kami siap2 kemas barang gerak balik PD rumah MIL pulak.... mlm kat umah MIL xde kemana pun just keluar g makan ikan bakar... sebab esoknya dah nak balik putrajaya


video

bonding time.. dgn anak2.. owhhh bahagianya rasanya kalau gini selalu... =) 
zikry membuli adik dia.... ptg tu lepas makan kami pun geraklaa balik ke putrajaya.. bermula laa kehidupan mcm biasa.... mood beraya ada... tp hurmmm x dpt nak beraya ke mana pun... my hubby bisnesman... bz sentisaaaaa.......jer tauuu...



video

haaa ni laa penangan beraya... sepanjang raya tu dia didukung semua org.... auni plak x kesah sapa pun yang dukung dia.. mmg sonok laa org pegang & main dgn dia... mmg relaks laa mama nya time raya tu... rmai yg menjaga... tp sudah nya gini laaa.... x boleh letak & tinggalkan... nak ada kat dia 24 jam... 



berakhir laa kisah raya ku tahun ni... huhhu








Kesabaran ku tercabar





pepagi hari aku dah hangin.....cer tgk gmbrkat bawah ni






pempers zikry terburai dlm mesin basuh


zikry nya keja la ni... bngun pg tadii nak sidai kain ... tp bile tgk mesin basuh mengucap aku tgk nya.... 
zikry pergi masukkan pampers dlm mesin basuh la ni... dah selalu dia buat gini... dia bukan x tau... tp dia leka sebenarnya... arahan yg kita bagi x sampai ke otak dia.... ni semua gara-gara dia x fokus dgn arahan yg di beri... selalunya jadi gini bile suruh dia mandi... bile dia dah bukak baju.... aku akan suruh hntar baju dlm mesin basuh... dan pampers pulak buh dlm tong sampah... dia mmg akan buat....tp disebabkan terlalu xcited nak main air dlm bilik air... dia campak je baju & pampers dia sekali dlm mesin basuh...kekadang tu terbalik.. baju dlm tong smpah...

xpasal2 kena basuh baju lagi sekali.... haiiishhh xpasal2 aku kelam kabut pagi ni... pergi keja dgn baju x bersidai... sebab dah x sempat..


posted from Bloggeroid

Friday, August 23, 2013

Open house Artis....




semalam nya crita... xsempat nak update.... 
xkira nak buat entry gk pasal ni.... walaupun dah lepas... (errkk ada ke cite fresh from oven dlm belog ni....? mcm xde je....)

ni sebenarnya  Open house Office RTM aka Kementerian Komunikasi dan Multimedia ...
jadinya harus laa ramai artis ... rmai gak yg aku jmpa.... tp yg sempat bergambar cuma dgn dynas je... 


tgk laaa tinggi betull dia ni... 5.9" ye ketinggian dia... x sombong n ramah dia ni... 
dynas ni kurus sgt laaa....kalau la dia kembang sikit baru laa sama dgn aku ni .... hehehheh




lepas tu bergmbar plak kat pintu gerbang nya...




kosi meja suma dah penuh pe lagi.... atas rumput punn...atas rumput laaa... janji perut penuh... duit poket x keluar....





tetiba SIL wasap tnya betul ke gmbr kat atas ni.... skali tgk dynas upload gmbr aku dlm instagram dia.... wahhh pemes jap... tumpang populariti dia kejap  ishhh kacau betul beg kat tngan aku tu... lupa plak nak sorokkan time bergambar.. haaa kan dah kantoi  duk bungkus makanan..... satu mesia tgk tau.....  malu....malu makkkkk


dynas ni rajin gak reply komen2 peminat dia... hari tu sekali dia replay komen aku kt fb.... dan kat gmbr insta kat atas pun dia ada reply ..... 








Raya 2013 kami - cite raya ke2 & ke3



di sambung ke cite raya ke 2 pulak...
pagi tu sempat la pergi beraya 2 buah rumah....kat kg tu jugak...
stat je raya ke 2 xde dah baju sedondon ni... pakai je la kaler2 yg ada.... x kuasa mak nak mencari yg sama.... tmbah2 baju mr zuar.... alahaiiiii payah benar nak mencarinya... sgt2 limited... mmg x boleh nak memilih sgt..... melainkan ko buat baju dia sendiri....



baju kurung ku di taja lagi oleh  Zuarcityshop



lepas je beraya terus gerak balik ke rumah MIL....
tahun ni jauh da... kalau dulu boleh lari2 balik  pagi umah mak.. ptg ada kat umah MIL... tp skrg mmg xdpt lahhh..... waaaaaa x sonokkkkk .. sebenarnya MIL dah pindah Port Dickson (lorrrr Rembau ...Port Dickson dekat jer pun bukan laa jauh mana... still dlm satu negeri jugak......) hhehehhe dah biasa dekat tetiba kena jauh tu yg agak terasa susah sikit....


masa sampai je kt umah MIL tgk umah penuh dgn adik beradik FIL.... diorg dtg segerombolan... dan mcm biasa laaa auni laa yg jadi perhatian suma org... mama nya ni relaks laa sbb suma duk dukung auni... dgn dia pun x kesah n x nanges..lg la org suke...



dgn cuwin dia... yg mmg slalu gomol auni....


hari tu mmg x putus laa org dtg... smpai ke malam ada je... kami pun x gerak kemana... dah ramai2 tu sian si auni kena tampar dek kakak (tah bpe pupu) & abg spupu... huhuhu budak2 bukan tau apa... xtau laa dia antara dia geram kat auni yg comel sgt keerr....atau dia jeles tgk parents dia duk dukung auni.. 



walau pun x g beraya... saye tetap nak pakai baju kurung.... klo x pakai nnti da x muat pulak...





budak kecik da siap cntik2 tp x dpt g collect duit raya..... sian dier.... huhuhuhu



keesokkan nya raya ke 3 ... kami still x kemana... duduk rumah tggu tetamu..... 
hurmmmppp... x best nya x dpt berjalan hukhuk.. aku ni dah la kaki berjalan... =(  mr zuar pun nak kena balik putrajaya dah hari tu jugak.... tu pun puas pujuk dia.. tggu laa dulu jgn balik lagi... tahan punya tahan sampai laa ke pukul 12mlm baru dia balik putrajaya sudah nya... hehehhe... sebelum balik tu dia hantar la kami ni 3 beranak balik rembau balik....tu pun smpai rembau dalam pukul 11.30mlm.... dlm kul 12mlm mr zuar balik putrajaya dgn motor...




smbung lagi nnti ye cite raya ni.... bile nak habis pun x tau lah ni....




Hantar org Malaysia balik Arab Saudi




kelmarin bersamaan hari rabu 21/8/2013
kami satu family ke KLIA.... utk hntar klong n family ke Arab Saudi.... dah 3bulan lebih dia ke sana ikut abg ipar yg bekerja dengan company arab... sebenarnya abg ipar dah setahun bekerja kat sana baru la dia angkut anak2 bini sekali.... dan raya ni diorg balik pun atas company provide... mmg tiap2 tahun company abg ipar akan provide tiket pergi balik ...tp sekali je la dlm setahun .... klo lebih2 ko igt company bapak ko ke...??




kami gerak naik ERL je... ckp dgn mr zuar jom la bwk zikry & auni naik train dan mr zuar setuju... mmg zikry teruja ... sibuk sebut "ttrrrainn".... punya pekat "ttrrrr"  dia tu... smpai suh amik gmbr pun xnak ...tgk laa masam je gmbr atas tu.... auni jgn ckp laa.. dia pegi mana-mana.. naik apa pun suke... abis hnadbag org sibuk dia nak pegang.... bukan pe senang naik ERL direct trus KLIA... xyah pikir parking... cepat pun cepat....




sebelum k.long berlepas kami makan reramai dulu ... sebenarnya perut aku pun dah lapar... tu yg bile ajak g makan... laju je nak pegi nya... meja plak penuh... terpaksa la berasing meja... 



gmbar reramai... ni la gmbr yg paling ok kot.. yg lain dgn sorg mcm tu... yg sorng macam ni.. cuma aku je laa dlm semua gmbr stilll posing yg mcm kat atas... hahhaha aku dah ready betul2 nak amik gmbr 







saat berpisah dgn diorg 5 beranak.... sampai diorg kedalam & dah x nmpak still melambai2.... dah masuk je diorg ke dalam kami pun terus laa mencari coklat... dah selesai membeli pe lagi trus la balik... pe lagi nak cri.. nk shopping kat sana mahal... baik beli kat luar je...



tgk la si auni tu happy memanjang je.. kan best jadi budak... x pikir apa... xde masalah.. apa nak suma dapat... papa nya plak pantang nmpk lantai licin2 cenggini... laju je dia nak duduk...klo dpt baring pun dia nak baring agak nya.... eheheheh





pic ber Ring Sling (rs)... my 1st time ye... selama ni duk cuba2 je kat umah... ni pun masa dlm train nak balik baru pakai... nak pkai awal2 td x berapa kompiden lg... jd sepanjang dlm train auni gini... dri dlam train - duk dalam kereta smpai la ke rumah gini gak....practice make perfect  kan... so kena2 la slalu pakai & pakai.... sebenarnya rs ni x di jahit langsung... kain tu pun aku x jahit kat hujung dia...... just selit2 je... yg penting kena ada ring baru la jadi... kalau nak tau leh youtube "How to make a no sew ring sling"


ni aku letak satu contoh.... 





Thursday, August 22, 2013

Bas jatuh gaung - Kejadian sebelum Genting tutup










Kuala Lumpur : Sebuah bas yang dalam perjalanan dari Genting highland ke ibu kota terjunam ke dalam gaung setinggi 80meter dalam kejadian di 3.6 Jalan Genting - Kuala Lumpur kira-kira 2.45 petang semalam bersamaan 21/8/2013





Lokasi kejadian

Jumlah mangsa 53 orang dan 37 orang daripanya terkorban - info setakat pukul 10mlm 

Info /photo JBPM Negeri Selangor






Gambar : Bahagian Udara Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia






Genting dah mengumumkan penutupan nya bermula 1 September 2013 dan diajangka beroperasi semula pada tahun 2016 utk membina Taman Twentieth Century Fox pertama di dunia dan sebanya RM400 juta telah diperuntukkan utk taman baru tu.... tapi bukan tutup semua yg ada... diorg cuma tutup taman tema luar sahaja... 


Taman Twentieth Century Fox ni akan ada permainan yang berdasarkan filem-filem  dari Century Fox











Tuesday, August 20, 2013

Kan dah ckp .... emas murah




Pilah ni mmg pemes dgn emas murah... mmg dah terbukti murah... cuba la pegi time sabtu...hari ahad x berapa pasti plak bukak ke x.. rsa nya klo ada pun x semua kedai bukak... tp skrg ni dah pemes x tau la kot bukak plak kan...klo time harga turun... kompom penuh suma kedai mas kat sana....

posted from Bloggeroid

Monday, August 19, 2013

Bukan berSATU.... TAPI BERSAMA....





kahwin bukan nya bersatu.... tp BERSAMA.. nape aku ckp cmtu... sbb semua perkara dlm hal rumah tangga bukan suami satu2 (sorang) nya buat... mcm tu jugak isteri... bukan isteri sorang je yang buat... tapi mesti BERSAMA-SAMA... BERKERJASAMA dlm apa kerja skali pun ... x boleh dikhaskan... 
kalau dah segala hal dah diasingkannn... ini aku buat tu ko buat...mana nak dtgnya bahagia... bile


* komunikasi dua hala xde....
* tiada aktiviti bersama...
* jadilah masa lebih banyak dihabiskan dgn org lain bukannya dgn pasangan dan anak2
* wujudnya pertelingkahan...
* mula berasa boring dan xnak balik rumah secepat yang mungkin....



Tak salah Suami bantu Isteri

Seorang suami yg baik xsanggup tgk isterinya bertungkus-lumus buat kerja rumah sorg diri....tapi kebanyakan sekarang ni... isteri yg tgh sibuk buat kerja... suami pulak cuma duduk relaks tgk tv / menghadap pc / tido ... tidak terdetik kah dihati suami untuk membantu isteri dengan penuh kasih sayang dan bukan mengganggap isterinya sebagai org gaji...?


Suami seperti ini sebenarnya x memahai tugas dan tanggungjawab sebagai ketua keluarga.... sedarlah, kepimpinan dan tingkah laku kita akan dicontohi anak.... kalau suami seorang yang pemalas dan tidak bertimbang rasa...dibimbangi akan diwarisi oleh anak... kalau x semua anak kemungkinan seorang anak yg mengikut akan tetap ada... ini semua kerana kepercayaan dlm masyarakat yang suami mesti menjadi ketua keluarga yang berkuasa penuh terhadap rumah dan menggunakan segala keegoan dan keangkuhannya ...


Berlawanan dengan sifat itu, Rasulullah SAW amat menyukai suami yang berlaku baik terhadap isterinya. Rasulullah SAW bersabda :"Lelaki yang paling baik ialah yang amat baik terhadap isterinya dan aku adalah yang paling baik terhadap isteriku. Tidak ada seorang yang memuliakan wanita, kecuali dia seorang yang mulia. Tidak ada yang menghina wanita, kecuali orang yang rendah pekertinya." (Riwayat Abu Daud)


Selalu yg isteri dengar
Suami : sayang... dah siap ke belum?

Sgt jarang isteri dengar
Suami : Sayang... ada apa2 lg yang abang boleh tolong?


* bile dah dgr mcm tu terus sejuk hati isteri yang mendengarnya... dan kelebihannya adalah kerja dpt dihabiskan dengan cepat dgn bantuan dari suami....



Bukan bebanan


X wajar kalau suami anggap bantuan yang dihulurkan sebagai satu bebanan... sepatutnya sifat ringat tulang itu harus dilakukan dgn penuh ikhlas dan hati yg sentiasa berbunga... suami perlu banyak bersabar dengan kerenah isteri dan anak yang meminta pertolongan mereka.


Tapi isteri pulak jgn pulak sengaja ambil kesempatan atas budi baik suani yang bertanggungjawab sebagai alat untuk menindas atau bebankan suami... biarlah kerja yang dibuat dgn penuh keihlasan yg akan membawa kegembiraan dan kasih sayang yang berpanjangan...


Al-Tabari meriwayatkan daripada Aishah, Baginda sering membantu isterinya memotong daging, menyapu rumah malah membantu khadamnya melaksanakan tugas serta tanggungjawab sewaktu berada di rumah.




Tugas seorang isteri hnyalah melayan dan menghiburkan suaminya.. Tugas-tugas seperti kerja rumah tidaklah wajib dan jika suami berkemampuan bolehla mengupah orang gaji atau bibik atau tukang masak.. Jika tidak mampu, maka perlulah ada kerjasama diantara suami isteri.







Saturday, August 17, 2013

Anak dara apa ni





tgkkk dah pukul 12 lebih baru bangun.... hadoiii anak ku... x elok la anak dara bangun lmbat... ni suma pasal kes berjaga pg tadi... dri pukul 3-8pg dia berjaga.. nak main... dah la mama nya ni x sihat batuk selesema.... skrg ni dah x dpt tido pg td trus x sedap badan... kepala pening... rasa nak demam pun ye gak ni...




*tetiba baru teringat yg aku ada minum white coffee sebelum tido smlm... agaknya pasal tu kot auni x leh tido...

posted from Bloggeroid

Friday, August 16, 2013

Raya 2013 kami - Part 1 (Dapat SPONSOR baju raya)




*baju raya kami semua hasil TAJAAN 


dan di designkan oleh diriku sendiri..... hehehheeh




gmbar di pagi raya... just kami saje.....
org arab (k.long yg balik cuti dari arab) pun x beraya ngan kami ni.... sedeyy...
patutnya sesama beraya... tp disebabkan kes tahun lepas
kena la switch turn raya dia......


tah bile laa boleh beraya & berkumpul balik ni... dah la kami ni x ramai... 3 beradik je... memang terasa gak la.... mmg susah dah la lepas ni... jumpa pun kejap2... berselisih gitu je.. yer laa bile dia balik umah mak... aku ni plak kena balik umah MIL..... masing2 dah ada agenda kan... g jalan beraya pun x dpt bersama adik beradik... =(

 gambar raya lagi laa xde nya.....









terpaksa laaa mr zuar dgn adik gilir2 amik kan gmbr sebab x bwk tripod.....





auni sonok main dgn atok nya yg baru balik solat raya...





bergambar dulu dgn anak bujang & anak dara sebelum berpeluh pegi beraya.....



ini lah hasil dari DIY RAYA hari tu

ptg tu anak dara dah tukar uniform.... cekci mekci sikit.... sbb dah berpeluh2... 
dress ni agak carca marba kat belakangnya.. tu yg tetiba muncul plak bunga kat situ.. kasi cover sikit ...


tgk la gelagat zikry  pergi beraya... abih semua benda yg berkenan di hati dia amik  buat main.....



x byk rumah pun pergi... dlm 3 buah rumah je... lepas tu menunggu & melayan tetamu yg dtg sampai ke malam....



*amboiiii siap ada part by part lagi cite raya tahun ni








Kisah balik raya




Org lain seronok je balik raya ... 
satu family balik bersama.... baru la terasa seronok berfamily kan....


"Balik kampung..."
"Ooo..ooo... balik kampung "
"Hati girang...."


aku ni balik kampung duk risau yg melebihi dari rasa happy ....
macam2 pikir...boleh ke drive 3beranak ni.... jgn laa zikry & auni buat hal dlm kereta... jgn laa auni mengamuk @ nangis nak susu time aku drive... klo x cmne aku nak drive smbil menyusukan dia... segala benda aku duk pikirkan...  1st time ni drive sensorg sejauh ni dgn zikry & auni....


nak x nak ..... dgn TERPAKSANYA... balik berasing 
mr zuar balik dgn motor dia tu.. aku balik 3 beranak dgn kereta... sebelum balik tu dah riki2 kengkawan highway jem ker x... dan atas info2 kengkawan aku amik keputusan ikut jalan lama...
 ikut Dengkil - Sepang - Seremban 2 -  Mambau  nasib baik laa jln lama clear.. x jem..
mr zuar plak balik lambt sikit.. dia nak singgah car wash plak dulu....
mcm dia bwk moto... pe der kesah ikut highway.... gerak lambat pun x pe... xsngkut jem...awk ni la terhegeh2 bwk anak2 balik...  


sebelum tu dah bncang mr zuar... kalau highway dah xjem bgtau...
boleh laa smbung balik kg ikut hgway...
dan bile aku dah sampai ke mambau.... mr zuar kata jalan clear... keta banyak tp x jem... dan terus laa ku berdesup naik hgway masa kat mambau dan meneruskan perjalanan ke rembau.... x lama lepas tu nampak laa mr zuar dah follow belakang keta... agak lega jugak la bile dia dah ada tu... 



video

tah bile la mr zuar amik video ni pun xtau.. mmg x sedar lgsung.... ishh buat keja bahaya tul lah mr zuar ni...






peace yo....!!!! 
dlm mood x berapa baik sbb kena drive sendiri....  tpi bile nmpk HENPON trus senyum nmpak gigi....




close up sikit......   
auni kt sebelah tu duk perati je.... dlm hati dia pe la mama aku ni... nmpk henpon terus meroyan...




Alhamdulillah selamat jgk smpai kg.... zikry & auni separuh dari perjalanan dah tido.... cuma dlm 10minit nak smpai tu auni dah mula merengek.... lama sgt duk dlm car seat tu kot.....



* sebelum gerak tu dah siap2 susukan auni... sebenarnya ada bwk sebotol stok susu.. kalau2 laa jem & lmbat smpai n aku x dpt nak susukan dia.... (mama nya ni sgt2 sygkan stok2 susu yg ada... klo auni ada dpan mata mmg x akan digunakan.... )



Thursday, August 15, 2013

I'm back....!!





dah naik kerja
tapi mood raya masih ada...... huhuhu
bos2 besar pun xde lagi ni.... jadi kita yg kecik2 ni jadi bos laa buat sementara ni yerrr....



intro dulu laa gmbr raya ye... entry raya akan menyusul in shaa allah.....
akan di cuba buat secepat yg mungkin.. huhuh


ni laa tema utk kitorg tahun ni.....
oren striking !!!!

dari jauhhh dah nmpak kami smpai tau.......





Tuesday, August 6, 2013

Auni masuk opis....




dan di sebabkan tu aku dpt 1/2 day..... !!
 yeayy suke nyer.....


maceh Dato !!!!  
dan PA sementara nya kak moon...!!!
siap bwk auni masuk pejabat Dato lg tau.... tp atok tak bg duit raye plak... 
atok lupe ehhh.......hheheheheh



sedapppp wayar tepon ni.... kalah ayam goreng KFC tau...




dan acik shida ni laa yg jadi baby sitter auni kat opis..... nnti acik jaga saye lg boleh...??






*mata ngantuk.... semalam kul 12 tido.. kul 3pg dah bangun packing brg smpai laa ke pagi ni  ptg krg nak drive lagi balik kg... harap2 x jem laa.....






Monday, August 5, 2013

Salam Eidulfitri 1434









Salam  Eidulfitri 1434  buat semua blogger2...
mcm tahun yang lepas2 mesti buat e-kad n tepek kat blog ni... 
dan yg kompom nya kaler baju mesti di"hitam putih" kan... konon2 nya rahsia laa sgtt...
tp tahun ni mybe akan ada yg terperasan warna tema baju kami... kat FB laaa....


ok.. di kesempatan ini... 
ku memohon kemaafan buat semua readers jika ada membuat sebarang salah & silap sepanjang menjadi blogger ni... salah dan silap ku harap di maafkan ye...


hari ni masih berada kat opis... esok pun sama...ptg tu baru laa gerak balik kampung.. 
buat yang dah bercuti tu berhati-hati di jalan raya ye.. xpe korang balik kampung dulu ye... esok ku menyusul pulak... klo skali harung balik nnti jem plak... heheheh



 tahun ni giliran di rumah sape pulak.... ???





Friday, August 2, 2013

Iklan raya Maxis yg Terbaeekk








"Disconnected to get connected" 
rapatkan hubungan silaturrahim yg x kukuh tu.....


budak2 skrg majoritinya gitu yer x... masing2 dah ada hp @ tab sndiri.. balik kg pun leka dgn hp @ tab jer.. x beramah mesra dgn sepupu sepapat lain ....


masej yg cuba disampaikan ni mmg tercapai... walaupun ringkas tapi padat...




*kena say NO HP @ TAB kat zikry ni....








Thursday, August 1, 2013

Minggu Penyusuan Ibu





tahniah buat diri sendiri kerana berjaya hingga ke hari ini menyusukan auni.. mcm2 yg telah di lalui masa permulaan penyusuan... berkat sokongan dari semua ahli keluarga...akhirnya aku mampu sejauh ini... alhamdulillah...syukur di atas pemberian NYA kepada ku.....




*susu ibu adalah susu terbaik utk anak2....
posted from Bloggeroid