Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Friday, March 22, 2013

Sejak beranak dua ni.....



dah lebih sebulan menyepi...
bukan xnak buat entry dah... tp kekangan masa... dah beranak dua ni rsa kelam kabut jer..tambah2 lagi time pagi nak g kerja tu.. xleh nak tangguh2 buat kerja... mungkin salah satu sebabnya breastfeed auni kot... jd masa lebih tertumpu kat dia... yer la klo dia direct BF dah tentu2 nya 1/2jam duk hadap dia jer.... tu pun nasib baik laa mak ada duduk sekali jagakan auni... jd bab2 memasak & kemas rumah mak dah tolong... klo x..mmg bersilat laaa 24jam... mana nak hadap si abg nya... pastu adik nya pulak... rumah lagi.... itu laa dinamakan supermom yer x... semua kerja kena buat...  mata panda x leh nak ckap laaa tak hilang2... huhuhuhu 



rutin harian sejak dah kerja ni...


5pg ~ bgun mengepam susu.. kekadang terlajak gak kul 6 bru bangun (klo terlambat sgt x pump pun trus DF kan auni  je)
~ siap2 kan brg nak ke shcool zikry
~ DF kan auni sblum g kerja (spend masa 1/2 utk dia)
~ siap2 nak g kerja & kemas apa yg ptut


8pg - 1t/h
~ berada kat opis
~ kul 10-11pg time utk pump


1t/h - 2 ptg 
~ balik rumah makan
~ jaga auni jap ... bg mak rest 


2ptg - 5ptg
~ ada kat opis 
~ kul 3-4ptg pump lagi sekali


5.30ptg - 11mlm
~ balik rumah
~ main2 dgn auni
~ layan zikry (alhamdulillah.. sejak dua menjak ni dia nmpk berminat nak menulis & mewarna.. sebelum ni susah.. puas aajak dia buat dia buat dono jer... tp skrg dia sendiri yg amik buku dan menulis sendiri )
 ~ makan malam... tgk tv jap (sambil2 DF auni je... x dpt nak hadap sgt)
~ kemas & simpan kain2 baju yg mak dah lipatkan
~ iron baju keja 
~ DF auni & layan hok..hek hok hek dia (ragam nak tido dia)
~ layan ragam zikry plak
~ tido


 itu laa rutin harian  stakat ni....itu pun mak ada tolong tp still rsa kelam kabut je..masa x cukup je.. nak bukak pc kat rumah pun xdpt kecuali klo bab trasfer2 RM ni (sbb shopping on9) hehehhe.... agaknya klo mak xde jadi balik laa kes kain baju bertimbun... rumah semnggu sekali bru dpt sapu... mop & basuh membasuh toilet bile dah nmpak kotor sgt.... dapur kat rumah x berapa nak berasap... heheheh