Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, November 26, 2012

Terkejut bila.....






agak terkejut hari ni bila bukak blog...

sebabnya tgk kat READING LIST tu lansung xde senarai blog kengkawan yg di follow sejak dulu lagi.... jenuh laa nak mencari balik blog2 kengkawan... aduyai.. apasal tetiba jadi mcm tu ekk?? ke blogspot agak x berapa betul  dua tiga menjak ni..?



Tuesday, November 20, 2012

Shopping online termahal.....



Apa brg yg paling mahal kengkawan penah beli secara online?





penah ke cecah beribu-ribu ringgit? dan apa plaknya perasaaan ketika nak klik butang "CONFIRM"  masa nak transfer tu....? mesti mcm was2... betul ke.. leh caya ker org ni kan... mcm tu jgk laaa yg ku rsa bile nak beli brg ni...  puas pikir pnjang n selidik serba sedikit pasal seller ni... dan yg menguatkan lagi kepercayaan kat seller ni sbb dia dah menjual brg ini sjak 2008 lagi... serta kwn di opis pun ada yg dah berurusan dgn nya.... servis after sales dia pun bagus.... klo ada sebarang masalah dgn brg di beli boleh rujuk kat dia... Dah google pasal jualan nya pun ramai yg puas hati dgn servis yg di beri... bile da byk feedback baik2 belaka...so mmg trus decide beli dgn dia.... agak berbulan jugak baru dpt membelinya...



 Blog shop : Mybreastpumpshop
FB : Ajasu.mybreastpumpshop

lebih senang berurusan melalui fb kak aja....





dan ni la yg di beli utk baby yg bakal lahir.... moga semangat breastfeed baby akan terus membara... dan dpt diteruskan tanpa byk halangan..mudah-mudahan





Tips elak berdebu ketika drill di rumah




last week kan byk cuti tersepit... tp awak xde pun amik cuti... still keja jugak.. org lain sonok bercuti-cuti malaysia.. kami sekeluarga cuma habiskan masa di kedai dan di rumah saja...


jadi aktiviti kami adalah.... mengemas rumah... susun atur balik rumah (sbbnya ada brg baru nak masuk)...... kalau xde brg nak masuk agaknya bertahun lagi laa nk tggu mr zuar drill kat umah tu...huhuhu... xbyk pun yg nak di drill kan just dlm 5 lubang je... nak gantung frame... slalunya klo dah drill kompom-kompom rumah akan berabuk kan... segala benda akan terlekat dgn abuk2 tu... jadi hari tu kami buat mcm gmbar di bawah... mmg terbukti berkesan... xperlu nak mop lantai sampai 10x baru sedap kaki memijak... sekali mop pun cukup dah.... mmg cara yg cukup senang... just perlu ada alat drill (yg tu da tentula kan...) dan bnda kedua adalah vacuum....



cara dia

cuma letakkan muncung vacuum tu di bawah mata drill semasa proses drill tu dilakukan.... haa senang bukan... jadi segala abuk tu secara automatik akan di sedut masuk dalam corong vacuum... haaa kan da selamat lantai rumah kita kan... jadi proses menyapu & mengemop lepas tu sgt2 laa senang... jadi boleh laa tiap-tiap mggu buat aktiviti drill ni... hahahah





ni jer pun benda yg di gantungkan tu... gmbr dlm frame tu pun xde lagi... gmbar model pengantin yg duk tergantung smpai la skrg ni... huhuhuh tah bile plak laa nak cuci gmbr... padahal buat sendiri boleh jer.... brg suma dah ada... printer utk print gmbr pun elok jer tersimpan dalam kotaknya.... 








*pssst... mekasih buat mr zuar akhirnya sudi jugak men"drill" & menolong kemas abuk2 yg ada kt dlm rumah tu... nnti2 tolong lagi yer syg....... heheheheh




Friday, November 16, 2012

Maternity shoot





hari tu kan penah ngadu yg xde pun buat photoshoot peknen kali ni kan... dan akhirnya last week terlaksana juga maternity shoot nya... tu pun lepas byk kali bg hint & igtkan mr zuar.. buat dlm keadaan x sihat sebenarnya... sehari selepas kena serang asma tu... da plan awal2 lagi sebenarnya... tp tetap teruskan... sbb da jnji dgn photographer & malas nak amik cuti lain kali da... dan alhamdulillah xde laa apa2 yg jadi... & mampu teruskan shoot


ok xmo cite panjang2... jom layan sikit pic yg ada...










credit to WafiAbu



yang kt bawah ni pulak yg mr zuar edit sendiri








Wednesday, November 14, 2012

Nebulizer @35weeks

last week xtau tah mcm mana tetiba kena serang asma... dah lama betul x kena sbnrnya since sek rendah dlu amik neb klo x silap.... mmg sempit jer rasa penafasan ni... xselesa sungguh nk bernafas... pepagi tu kuatkan diri gak nak ke opis... menjelang ke t/h tu mmg da x larat sgt... dgn batuk berkahaknya lagi... nafas pun da stat berbunyi... so amik keputusan nk trus ke klinik....

pergi klinik pe lagi mmg kna amik neb la... sebelum tu tnya doc dlu... boleh ke peknen amik neb... yer la tkut  jugak kan..kot ada effect ke apa ke... doc kata xde masalah... peknen pun boleh...ok...da selesai sedut asap tu bru la lega rsanya... tp batuk kahak still ada smpai skrg... rsa nak korek je tekak ni, pastu kaut semua kahak yg ada... sgt merimaskan... bygkan dlm batuk2 tu tetiba tup... tercmpak seketuk kahak kuar dri tekak ni... ada gak sesekali kahak cmpur darah yg kuar

harap sgt cepat2 la batuk n kahak ni hilang... mmg x sggup dah ni... sbb bile batuk di tarik2 nya tang perut yg boyot ni... tu yg x tahannya... sian kat  baby dlm perut...


Testing....

baru upload app kat hp.... jd sja je nk test pkai app ni senang ker x nak update blog.... mna la tau kot senang rajin skit nk update blog ni.... huhuhu

Saturday, November 10, 2012

Bila dak abang dapat pen





tgh syok nonton ulangan masterchef ... tetiba tertgk kat zikry... dgn cpt je tapak tangan ku sampai kat lengan zikry sambil jerit "abangg...!!!" terus jer zikry berdiri kaku....

bile amik je buku pink tu kat zikry terus dia sebut "adikk.." n dalam nada marah ckp kat zikry "nape abang buat mcm ni kat buku adik..." apa lagi terus zikry rebahkan badan n meraung laa... yang geram sgt tu sbb dia da pandai menyelongkar... buku pink n pen tu bukannya bersepah pun tapi elok tersimpan rapi kat dalam handbag ku... yer la skrg kan dah 35weeks... jd mmg harus laa di usung ke mana-mana saja kan....

cer tgk ni...









zikry pun terus nangis n sibuk mengendeng jer kat sebelah ni... camtu la dia kononnya nak pujuk kita balik la... bile dia da buat salah... salalunya mmg akan biarkan dia nangis dulu... pastu baru ckp kat dia, apa yang dia buat tu salah...then suh dia minta maaf... tp tadi dlm nangis2 tu terus senyap.... bile tinjau jer kat sebelah rupanya dah tertido.... huhuhuh





*abang....abang.... mcm2 la abang ni.... apa2 pun mama tetap sygkan abang tau.... cuma kalau abang buat salah tu mama kena la marah @ tegur abang....

Friday, November 9, 2012

Durian crepe vs strawbery crepe

ni masuk kali kedua duk menaip n cubaan utk publish kan entry ni.. xtau laa apasal dgn bloggeriod ni... kjap boleh publish...kjap x... dah la x publish pastu apa yg kita tulis suma hilang mcm tu je... kot ada dlm draf tu ok la jugak... haiiishh!!!





haaaa tu dia... durian crepe utk yg kuning... dan yg pink tu plak utk strawberi crepe.... skrg kn suma org duk sibuk durian crepe... tp awak ni x berapa gemarkan durian... jadi perasaan nak membeli tu xde... cuma perasaan nak merasa satu gigitan pun jadi la... sekurang-kurangnya xde la ketinggalan kan.. dan disebabkan k.long ku skarg tgh bersemangat mem'baking' ...adik nya yg tgh memboyot ni cuba amik kesempatan la dgn suruh dia try buat durian crepe dan dia pun stuju...

dan hari isnin hari tu tgh duk syok google... tetiba nmpk ada yg buat strawberi crepe... wah menarikkk ni... so trus kol k.long ku n suh dia buat yg strawberi tu.. dia pun nak x nak ikutkan jer la selera adiknya ni... hehehhe dan hari selasa crepe ni selamat sampai kat diriku... spesel delivery tu.. dri seremban ke putrajaya FOC lg tau....






taaa daaa ni la rupanya isi strawberi crepe tu... mmg straberi je yg di balun... yg durian just rasa sikit... yg selebihnya mr zuar laa yg habiskan... sbb dia mmg hantu durian... slalu klo durian ada kt umah mmg dia jer hadap... awak ni sekadar makan seulas jdi la... cukup sekadar rasa....



*sebenarnya k.long dtg putrajaya utk menguruskan cuti mengikut suami ke arab.... jd bukan la dtg semata-mata nak hantar crepe kat adik dia ni..... huhuhuhu

posted from Bloggeroid

Tuesday, November 6, 2012

good...


sila abaikan kekotoran dlm kereta ye...




apa yg bagusnya adalah sebab zikry nak pakai seat belt sendiri...

sekarang mmg da x pkai car seat utk zikry.. dah lama benar dia x duk dlm tu... kononnya latih dia n nk bg adik dia duduk plak... ok balik kat gmbr atas tu... mcm ni citer dia...

hari ahad hari tu separuh hari duk kat kedai... jd mlm tu gerak la blik rumah awal dri mr zuar... so drive berdua jer dgn si bujang tu dari sg merab ke putrajaya... lebih kurang dlm kul 9.30mlm... bru je bpe minit dlm kereta tetiba jd senyap sunyi just bunyi radio je... bile di pndang jer kat sebelah rupanya si bujang ni dah tertido... siap pakai seat belt sendiri lagi... xpenah pun ajar dia pakai... agaknya dia tgk mak pak dia slalu pakai dia pun ikut laa tu... ok xpe bnda yg baik dia leh ikut... yg buruk2 abg jgn ikut yer sayang..



tgh sarat2 ni ..mmg kedai tu jd rumah kedua buat ku ... klo nmpk HAPPY CAR WASH kat sg merab tu singgah2 la yer... huhuhuhu
posted from Bloggeroid

Thursday, November 1, 2012

hujannn....

kat putrajaya ni mmg dah berdentum-dentam bunyi guruh... hujan pun sma jer lebatnya... alamat x kering laaa baju kat ampaian tu... da msuk 2hari dah ni... alahai... bju yg da tggu turn nak basuh pun da mula nak melimpah tu...

mula laa nak berangan nnti beli umah nak ada 1bilik khas...wat 1bilik utk dobi jer...wahhh gitu

posted from Bloggeroid