Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, October 30, 2012

Macemmmmmmmm nyaa...!!





balik raya hari tu tgk dlm peti sejuk ada buah ni
awak pun pe lagi.... xcited laa trus terjerit sikit...
"wahhhhh kundang laaa......"

trus mak kata " haah amik la abiskan... hari tu byk, hairul dah byk makan...." ishh adik aku ni.. tu la dia klo blik cuti jer mesti "mok" badan dia... mana x nya duk bukak jer peti sejuk kat umah.... apa yg boleh makan semua bnda dia nak makan.... nasib baik laa ada laaaa 4 potong kundang ni yg dia x makan lagi... yg 1 tu pun dah busuk sikit... pe lagi akk dia ni treus rembat jerr... x bg peluang dah...


fuhhhh nikmatnya makan...
masammm...masammmm +  lemakkkkkk  +  masin sikit coz cecah dgn garam....
mmg marbeless laaahhh...!!








Thursday, October 25, 2012

Pindah hakmilik



ni bukan pasal hakmilik rumah @ tanah.... cite pasal bantal jer pun...
peknen kali ni baru la terpikir nak membeli nursing pillow... dulu xpenah tau pun pasal bnda alah ni... bantal ni boleh pakai masa peknen & masa menyusukan anak nnti... jd sekarang bantal tu laa jadi peneman tido ku... cuma tiap kali nak peluk mesti akan ada sikit pergaduhan dgn zikry... sibuk jugak dia nak  peluk bantal tu... belum apa2 lagi abg dah amik brg adik cmner nih... xpe laa share-share yer... nnti bila turn adik nak guna bg adik yer abg ....

 sebenarnya sarung bantal tu baru jer siap di jahit oleh ku..... jahit tangan sepenuhnya yer.... mesin jahit xde... tp awak dah meroyan tgk kain-kain yg diri sendiri jual.. kalau boleh semua kain kat ZUARCITY tu nak utk diri sendiri jer... ni laa kain asal nya sebelum jadi sarung kt bantal tu




Nursing pillow ni byk gunanya... rsa berbaloi gak belinya kalau masa peknen mcm ni laa gunakan...mcm2 cara tido leh pakai...




kalau utk menyusukan anak plak ini laa cara gunanya...




bukan utk baby saja tau,.... sampai anak dah besar pun boleh guna lagi... tgk ni dah besar panjang dah ni


nursing pillow ni ada mcm2 jenis.... ada yg boleh pakai masa mengandung & menyusu (mcm bantal pink kat atas tu) dan ada yg cuma utk menyusu jer... mcm kt bwh ni.. rsanya better beli yg pink kat atas tu... leh dwi guna kan.... mak & anak dua2 leh guna....




yg mcm ni kelebihan dia byk poket... jd masa duk susukan anak tu leh laa kita belek apa yg ptut kat anak tu... potong kuku ker... bersihkan telinga dia ke kan...



tp yg ni mmg the best la.... mmg puas hati bebenor la klo dpt tido dgn bantal cam gini.. smpi ke besar leh pakai... kita laki bini duk peluk mcm ni pun boleh... hahahhahah

 






Wednesday, October 17, 2012

sian kat adik ni...





peknen kali ni xde pun buat photoshoot lagi... x tau laa akan ada atau langsung xde..

dulu masa abg zikry dia ada laa jugak buat... agaknya dulu sbb mr zuar & rakan2 baru dlm bidang  photography jadi semangat nak amik gmbr tu membuak-buak... tambah2 plak anak 1st kan... suma org pun xcited... anak sulung laa katakan


bile bnda ni di suarakan kan kat mr zuar jawapan nya " ok nnti kita g ye... kita buat kat BungaStudio PHOTOGRAPHIX "  sampai laa skrg ni masih laa gini...  nasib baik laa kli ni peknen perut dah membesar masa raya... so photoshoot raya ada jer laa yg akan jadi kenang-kenangan... klo dulu masa abg nya... mana pergi nak shoot... g muzium negara shoot... pergi tgk belon panas kat putrajaya pun shoot jugak.... yg kat klcc tu mmg siap panggil kengkawan suh shoot kan kitorg....




beza dulu & sekarang

agak2 ada nmpak x apa yg berbeza kat mak buyung ni....??




ni laa kenangan masa mengandungkan zikry...










Tuesday, October 16, 2012

Perut Dah turun...!!




hari ni da berapa org duk tegur yang perut yg comel ni da nmpak turun...
tetiba jer rasa gelabah & riso... hukhukhuk sbb bru je msuk 32week

kalau ikutkan kira2... 36week baru boleh bersalin kan....?

jadi ada dlm 4mggu lagi ... dan lepas tu bile-bile masa jer dah boleh bersalin... tp mmg sejak dua menjak ni memang terasa perut ni dah stat mengganggu aktivi harian... klo drive tu dah rsa x selesa sbb perut dah bergesel  dgn peha... pastu klo duduk kat sofa pun rasa perut ni merimaskan... itu salah.. ini salah... semua posisi dah rasa x kena... jalan plak dah mmg mcm pengguin jer dah ni.. klo ikutkan yg dulu mmg jenis bersalin awal... 37week dah bersalin... yg kali ni pun rsa nya mcm tu gak... silap hari bulan genap 9bulan (36week) dah bersalin... peknen kali ni mmg terasa letihnya... klo dulu msa 32week ni masih cargas lg badan ni nak buat segala menda... tp skrg mmg cepat letih...

baju baby dgn mak baby lom packing lagi ni... tu pun nasib baik weekend hari tu mak dtg & suh basuh jer baju2 baby... klo x mmg smpai skrg x bsuh lg kot... mmg mak ada ckp gak... yg perut ni dah turun... masa tu awak buat x kisah je.. ni tetiba lak hari ni rmai yg menegur ckp bnda yg sama... terus laa DUP...DAP...DUP...DAP hati ni trus jadi x keruan sbb duk pikir ada bnda yg x settle lagi... hhuhuhuh


pump & set feeding x beli lagi....
set jamu lepas pantang pun x beli lagi
set cadar baby x siap lagi (MIL yg jahitkan...)


harap semua bnda ni settle secepat mungkin... "adik... jgn kuar dulu ye....sabar sikit jer lagi tggu mama readykan semua utk adik baru adik kuar yer sayang..."