Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Friday, September 21, 2012

kat mana nak scan 3D / 4D murah...?





last week pergi wat scan 3D / 4D kat seri kembangan...
  Alhamdulillah semua perkembangan baby ok.... berat baby pun da 1.2kg
harap semua nya ok hingga laa selamat dilahirkan nnti.... mudah-mudahan


dan keputusan nya..... jeng...jeng...jeng.....






 alhamdulillah.....



kalau ada sesapa nak buat scan 3D / 4D boleh g kat FB  3D 4D scan Malaysia
dia nya servis by appoiment saja.... tp servisnya mmg puas hati... bayaran nya pun xde laa mahal just RM100... kalau x nmpak muka baby jadi FREE ...!!! ok laa kan.... jadi da tentu2 sonographer tu akan dapatkan juga gmbr muka  sbb nak duit tu kan..... setiap seorang dia akan layan dlm 20minit... semua dia akan tunjukkan... kepala, tangan, kaki...perut, jantung, tulang belakang dan yg paling nak semua org tau da tentu laa jantinya kan.... tapi servis dia cuma ada kat :


Ampang (ada 2 klinik berbeza & pada hari yg berbeza kalau x silap)
Seri Kembangan
Shah Alam


utk buat appoiment boleh klik SINI



CD gambar akan diberikan jugak utk simpanan kita...!!



alolooo   nape cembeng ni sayang.....??


ni sebabnya dia kena kacau.... tgh syok-syok tido sonographer tu tekan2 perut mama ni...nak dptkan gmbr muka dia.... sian anak mama ni ye...





Tahniah Shila Amzah - The Winner of Asian Wave 2012





Shila dah mengharumkan nama negara kali ni....
sebagai rakyat malaysia ku mmg cukup bangga dengan pencapaian dia... chaiyokk...chaiiyokk shila











lagu Gemilang yang shila nyanyikan semula...





Salah satu lagu yang dia nyanyi... Granade nyanyian asal oleh Bruno Mars




yang ni pulak lagu cina yang shila nyanyikan.....dan saat di nobatkan kemenangan dia (pandai berbahasa cina rupanya dia... sbb tgk dia paham jer bile juri cakap..)









Tahniah buat mu !!!   Malaysia bangga.... ND Lala pun lagi laa bangga kan....

Tuesday, September 11, 2012

Nama baby dah ada....yeayyy






nama dah ada.. tp barang baby satu apa pun x beli....
jantina baby pun x tau lagi ni... 
habis tu cmner dah ada nama plak ni...?


last 2 week.... duk borak-borak dgn mr zuar kat dalam bilik sambil nak menidurkan si zikry tu... ckp laa dgn mr zuar... "kita ni brg2 baby suma xde lagi... langsung xde preparation utk adik zikry ni...." on da spot terus mr zuar kata jom laa kita cari nama anak...so mlm tu jugak laa cari nama.... satu utk pompuan... & satu lagi utk lelaki... masa zikry dulu mmg dah terang2 tau lelaki.. jadi cari nama lelaki jer la... kali ni di sebabkan baby ni asyik nak menyorok je... jadi kami ni x tau laa jantina nya smpai skrg ni... dah nak masuk 27 week da..."adik ooo adik... saja je yer nak wat suprise kat mama & papa yer..."


khamis ni igt nk g buat scan 3D... harap-harap adik x malu2 lagi ye... tunjuk laa kat mama & papa... senang mama & papa nak beli barang.. klo pompuan mmg mama dah duk idam2kan nak beli skirt2 ni...hehheh... kalau lelaki... pun mama suke... sekurang-kurangnya abang zikry ada kwan...


pssstt..... namanya da tentu laa gabungan   
A...... Z.....
mcm abang dia Mohd Azfar Zikry... cuma kalau lelaki x letak kot Mohd... kesian kat dia nnti nak isi borang masa exam & mintak keja sok-sok....


Cerita raya ke 2 hingga ke 4 kami....

cerita raya lagi ye... nak perabihkan sebelum hujungnya syawal...


raya ke 2 just pergi lubuk china (family sebelah FIL)..  lepas tu kengkawan dari kuaters putrajaya pun datang... kebetulan lak masing2 nya kampung dekat-dekat... jadi kami pun beraya laa ke kampung diorg...dlm ptg gak la baru kami balik terus siap-siap kemas nak balik ke rumah my mom plak.... hehehhe mcm jauh sgt.. padahal sejengkal je... sekali lagi gmbar xde ...

 ni laa satu-satunya gmbar raya ke 2.... lepas beraya rumah last sekali... sibuk lak mamanya yg duk tunjuk duit raya zikry... hahhah


raya ke 3 kat rumah mak.... 
hhuhuhu lagi laa xde cerita.... klo cerita xde... gmbar lagi laa xde... raya ke 3 ni khas utk melayan tetamu yg datang jer...kami semua duk berkumpul kat rumah duk melayan astro... cuma malam tu je la pergi PD coz dua pupu ada buat open house... 


di sebabkan boring semalamnya....  mak buyung ni sibuk laa ngajak mr zuar jalan raya... nasib baik mood dia ok.. mula nya nak ke rumah kengkawan kat linggi... kol2 diorg smua nya keluar beraya.... pastu nk g rumah pakcik mr zuar... tgk dia dah buka kedai makan plak... kalau x ramai org mmg nak sggah jer... tp penuhh  betul kedai dia.... xde seat kosong... agaknya org dah mula cari nasi berlauk... dah berapa hari duk makan lemang n nasi impit kot... sudahnya pergi laa kami pergi lubuk china lagi sekali... pergi rumah makcik yg hari tu x sempat pergi... nasib baik laa dia ada rumah... selesai tu trus ajak mr zuar ke melaka... g rumah makcik kat sana... sudahnya 2 buah rumah je yg dpt kami pergi utk raya ke 4 ni... seperti biasa xde gmbr ye... hahahah

ni jer kot gmbr kami bertiga yg ada... selain dri gmbr photoshoot....dah laa zikry x pandang


ni plak masa zikry kena paksa pandang


apa pandang-pandang tu mr zuar...?


pose gedik mak buyung... ni laa bju dari azura couture tu... cantik x...? heheheh


over tau mak buyung ni...


menari dgn anak kat depan rumah...


ni laa pic yang ada utk raya ke 4... tu pun dah sampai rumah puas paksa mr zuar bergambar kejap...dekat maghrib tu... tu sebab laa tingkap kecik depan rumah dah di tutup... lepas makan malam... malam tu jugak kami berangkat ke putrajaya... klo ikutkan hati mmg x puas lagi duk kt kg... tp disebabkan ada urusan yg nak di buat.. terpaksa laa kami balik jugak...






Friday, September 7, 2012

Raya 2012 kami...


dah masuk 2 mggu raya baru laa ada hati nak buat entry..
mmg ketinggalan keretapi sungguh... maybe raya tahun ni x berapa meriah sgt kot...tu yg duk tangguh jer... x meriah sebab x byk jalan beraya.... =(  coz mak nak jaga org pantang.... huhhuhu. jadi mak x dpt berjalan raya... akk ku x dpt jalan beraya.... jadinya kami ni 3 beranak xde laa jugak jalan beraya sbb kami ni x ramai adik beradik just 3 org... adik ku sorg lak bujang lagi... nak beraya umah sanak saudara pun x berapa sonok... tp yg dekat-dekat tu kami 3 beranak ni still pergi laa... 


4 hari sebelum raya kami terima ahli keluarga baru.... akk ku selamat bersalin pada 15 ogos 2012 di jam 1.01ptg, baby boy dgn berat 2.55kg di KPJ Seremban.... nama baby Qawi Najmuddin



ok tahun ni turn beraya kat rumah MIL.... tp ptg sblum raya tu duk tolong mak apa yg patut... buat kek, kemas-kemas rumah, basuh itu ini... yer laa akk ku mmg xdpt laa nak nolong... jadi mak buyung yg sorang ni jadi harapan mak...diri ku jugak laa duk berhempas pulas tolong mak... nasib laa rumah MIL dekat... sebelum berbuka balik pulak umah MIL... sampai rumah MIL mmg byk benda x buat lagi...mmg kerja x berhenti dari lepas sahur nih...tadi kat rumah mak ni sambung plak kat umah MIL... kami ni org2 pompuan mmg sibuk laa kat dapur... berbuka utk hari last ni pun kami makan KFC jer... sbb masing-masing sibuk duk buat persiapan utk esok... mmg mlm tu sakit-sakit badan di buatnya... tambah-tambah tang kaki tu.... aduhaiii.. kalau kt sini malam raya tu mesti orang-orang kampung (lelaki je...) akan datang rumah ke rumah utk takbir raya... kami sebagai tuan rumah akan hidang kan laa sikit makanan... just yg simple-simple.. 




dan alhamdulillah raya kali ni semua anak menantu MIL balik berkumpul... mmg meriah laa jugak rasanya.. jom layan kan je laa gmbar-gambar raya ni... malas nak menaip byk2

dari kiri biras ku....sapa lagi klo bukan mak buyung sebelah tu...akk ipar ku dan last sekali adik ipar ku


adik baradik mr zuar dari kiri yg no 4, no.3, no.2 dan yg hujung tu akk sulung..


ni pic yg paling ok kot...sesi bergmbr yg paling susah... sorg menangis la pastu yg x pandang la... zikry lari la... ni la pic MIL & FIL dgn cucu2 yg ada setakat ni


sesi bermaaf-maafan... mr zuar saja jer buat muka x nak maafkan... puas duk tahan sebak tu yg duk buat-buat gelakkk jer time ni



klo nak duit raya kena salam dulu...



zikry kena paksa salam...klo x nnti x dpt duit raya nak ooii..!!



erkkkk... dua beradik nihh...!!



suke jer dia nak suh kita ni pakai songkok dia... tahun ni laa tahun 1st dia nak pakai songkok... 


pepagi lagi dah ngamuk.... haiiishh


ni la pic raya 1st kami... sebelum bergerak ke rumah sedara mara...dah sampai umah diorg mmg dah lupa kamera nih semua..jd mmg xde brgambar langsung lepas tu...




Buat cadar anak yg cute







Wednesday, September 5, 2012

Masih belum berkesempatan....



alahai.... bile dah ada mood nak buat entry datang pulak kerja berlambak... 
dari hari isnin lagi nak buat entry pasal raya... smpai laa ke hari rabu ni haa x dpt nak up kan lagi entrynya... sob...sobb



kat rumah x dpt la nak buatnya... duk layan anak bujang yg sorang tu jer...








Tuesday, September 4, 2012

Siapa izreen azminda ? hantarannya RM19,001




cantikkk kan... agak-agaknya cam x sapa nih...?


























dia ni laa.... haa x cam lagi...? cer tgk pic bawah ni plak



























haaaa dulu dia ni bercinta dgn si johan ni..... & dia gak berlakon dlm JUVANA tu



izreen ni dah selamat menjadi isteri org pada hari khamis lepas... 30/8/12 (sama dgn besday zikry la....)
dan , majlis persandingan dia pula keesokkan hari nya di Holiday Villa, Alor Setar

jom kita tgk antara gmbar dia

tahniah buat am dari BungaStudio PHOTOGRAPHIX yg dah menjadi official photographer mereka  dan buat Azura Couture yg membuat baju izreen & pasangan












kalau nak tgk lagi gmbar izreen & suami Muhamad Riza jom tgk kat sini