Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Friday, August 31, 2012

Happy birthday zikry...!!




Malam tadi kami 3 beranak kuar makan n terus selebret besday zikry.... Sambutan yang simple2 je... Just beli sepotong pecan butterscoth n sebatang lilin je n terus kami g ke saba` restoran cyberjaya.... Sambil tunggu order sampai kami nyanyi laa lagu besday utk zikry... Tahun ni dia da pandai nyanyi n tiup lilin...1 lagi perkembangan baru utk zikry... Alhamdulillah


Mula-mula dia nak makan kek tu trus tp dia batalkan niat tu sbb nasi arab kami dah smpai... X sabar-sabar dia nak makan..lama x makan kot... Dlu rajin gak kami ke sini... Mmg byk dia makan semalam... Da sampai rumah baru laa dia terkam kek dia tu.. Sikit pun x kasi mama dia rasa... Bile nak amik jer msti dia marah....huhuhu x pe la nak, makan laa selagi nak makan ye sayang....

posted from Bloggeroid

Thursday, August 30, 2012

Baucer dari Comfort Ultra Pure





Besempena hari Merdeka ke 55 tahun ni... Comfort Zone Malaysia sudi meraikan nya dengan memberi baucer kepada rakyat Malaysia....




* Baucer ni boleh di tebus di mana-mana Giant Semenanjung Malaysia  & hanya boleh digunakan sekali sahaja


* Baucer ni sah dari 1 Sept - 30 Sept 2012




3 tahun dahh...!!





 V






V





V
 
 mama sayangkan abang  sepenuh jiwa raga mama...!!



selamat hari jadi..... selamat hari jadi....
selamat hari jadi.... zikry......
selamat hari jadi.........


3tahun dah anak mama ni... kejap betul masa berlalu... rasanya bru jer lagi duk kat labour room... 
dulu hanya tau nangis jer... tapi skrg... dah macam-macam perangai dia buat...apa-apa pun mama harap zikry jadi anak yg baik.... yg soleh....yang berjaya satu hari nnti... dan segal-galanya yang terbaik mama harapkan...



 saat -saat menunggu kelahiran mu zikry....








Darah sebotol @25 weeks





semalam g checkup... dtg2 jer terus je misi tu bagi botol ni





ni dah kompom-kompom laa kena amik darah sebotol.... sbb masa checkup yg lepas misi bising... HB ni asyik x stabil...awak igt dia nak tgk dulu HB ni dulu ok ker x... rupanya terus jer dia nak amik sebotol darah ku... dan keputusan nya HB ku ok jer 11.2 kira paras border la.... dia x leh kurang dari 11... buat rugi darah je bg kat diorg tu... dah laa kena cucuk dua tempat... pastu siap kena godek2 lagi dgn jarum besar tu.... sebab nya urat2 tu halus sgt jd susah nak amik darah... dan mmg ni laa masalah nya klo tiap kali nak amik darah... mmg akan beberapa kali laa badan ni kena cucuk, x penah nya sekali cucuk terus dapat darah nya...



cucuk kat jari tu laa yg paling skit... sbb kat area tu xde daging... haiii nak wat cmne sbb urat kat atas tu halus2 belaka....



 masalah HB settle smlm... tp kena tegur plak dgn misi sebab berat naik 3.4kg dlm masa 2 mggu.... hamik ko penangan raya.... dah kena warning klo naik banyak gak lpas ni kena minum air gula plak... haiiishhh klo bleh nak di elakkan jugak minum air gula ni...errmmp tp nak wat cmne.... selera ni adaa jer... pastu lapar memanjang.... makan jer la xkan nak tahan-tahan kan...











 * petua nak naik kan HB yg baru di cuba utk check up kali ni makan jambu batu hari-hari.... alhamdulillah naik gak... sbb sebelum ni makan bayam still x ok HB ku... jd lpas ni semggu nak check up kena makan jambu batu la tiap2 hari...


Wednesday, August 29, 2012

Worldless wednesday - checkup @25 weeks




Bersiaran dari klinik kesihatan putrajaya presint 3..... Sambil ni duk menahan kelaparan.... Aduhai perut da berbunyi-bunyi... Baby dlm perut pun duk menari-nari dah ni... Tadi rasa kenyang lagi tu yg x makan terus je g klinik... Sudahnya padan muke sendiri.... Cepat laaaa akak misi..den da menggelupur da ni haa....

posted from Bloggeroid

Tuesday, August 28, 2012

hadiah raya dari Nuffnang... !!





xde laa hadiah yg besar-besar sgt... tapi bagi ku ianya tetap hadiah buat blog yg x seberapa nak ada ni.... terima kasih NUFFNANG....!!!! sbb bg BE ni melekat lama kat dinding blog ni... dari sebelum puasa BE ni dah melekat sampai laa sekarang.... dan alhamdulillah dalam pertengahan puasa pun melekat lagi satu BE yg melekat..... ni laa satu2 BE yg paling byk penah terkumpul... sbelum ni ciput2 jer.... malu benar teman nak paparkan jumlah2 yg sebelum ni.... harap-harap tahun ni boleh laa dpt cek dari NUFFNANG .... sungguh teruja nihh





*sepanjang jd blogger ni... belum pernah lagi dpt pegang cek dari NUFFNANG








Selamat kembali bekerja...





hari ni baru la naik keja....
jadi mood bekerja da tentu-tentu belum ada lagi... sbb mood raya masih menebal...raya kan sebulan....
kengkawan lain suma dah update cite-cite raya kan.... tapi diri ku masih belum rasa nak start merepek pasal raya lagi.... jadi entry kali ni just nak wish kat kengkawan "Selamat Kembali Bekerja..." bg yg dah kerja la..... tp mesti ada gak yg smbung cuti direct 2 mggu smpai ahad ni almaklum la terselit plak cuti merdeka hari jumaat ni....





*jumaat sabtu ahad ni x de ke sesapa nak buat open house.... mak buyung ni rasa nak makan lemang lorrr...



Wednesday, August 15, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri








lagi beberapa hari jer lagi Ramadhan akan berakhir dan disusuli pula Syawal...
sekejap jer masa berlalu.... 

di sini saya ct selaku penulis kat blog Zuarcity ni ingin memohon maaf sekiranya sepanjang ber"blogging" ni ada mengguris mana-mana pihak yang membacanya....dan segala TER yang ada...


Esok yang jauh-jauh mesti dah ada yang start cutikan..... jadi berhati-hati di jalan raya yer semua.... moga selamat sampai ke destinasi...masa raya nnti makan pun perlu beringat yer... jgn terlebih makan pulak ye...




SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI


MAAF ZAHIR & BATIN






Anniversary ke-4 di Ipoh – Cameron Highland (Part 3)





Yang ni penutup cerita…. Lama benar duk tertangguh kat draft …xkan nak biarkan cerita tergantung sampai lepas raya… nak x nak kena settlekan kerja tertunggak ni..



Esok tu check out dari lost world terus kami ke Cameron highland…4 hari 3 malam kat situ….  Sbb x tau nak kemana dah… sepatutnya kami naik ke sana hari rabu tapi mr zuar kata pergi jer la awal… cari je mana2 hotel bajet dlu sehari… ikut kan ajer laa… sebelum kesana kami singgah dulu ke Kellie’s castle tapi just duk kat keta jer x masuk pun kedalam… dah laa tgh hari buta tu….dgn keadaan diri ku memboyot ni lagi…so sekadar singgah cukup syarat je….




Lepas tu kami teruskan perjalanan ke simpang pulai….  Just ikut jalan lama, bersantai-santai lalu kampung org… lihat pemandangan sbb mmg kami x mengejar masa pun…sampai ke Cameron pun dlm pukul 5 lebih… aktivi malam mmg xde apa2 pun lepas makan terus masuk bilik menghabiskan masa anak beranak je… esoknya  pulak baru laa kami terus ke Heritage check in…. terasa untung sgt beli dgn Groupon 3hari 2malam Cuma byar dgn rm399 dari harga asal dia 1k ++  …. Bilik pun besar mmg puas hati dan berbaloi-baloi…

Groupon voucher....


tiap kali masuk hotel jer... mesti nak lompat atas katil



mama pun nak posing jugakkk

luaskan bilik dia.... mmg puas hati sgt2 laa....

cantikk.....



Sepanjang kami kat sana pun x byk tempat yg di lawat… sekadar cukup syarat je… pergi ladang  teh Boh & Bharat… pergi petik strawberi & g membeli sikit kat  Kea farm.. kat sana mmg kami byk besantai… just untuk berehat-rehat  saja

budak ni... dalam diam-diam dia gigit strawberi tu.... hhahahah terus dia menyembur lepas tu hahahah


sesi petik memetik......


ni jer laa aksi romantika de amour yg ada.... xde sapa nak amik kan gmbar kami.... =)


pic ni pun blurr jer...... =(


zikry dah mcm perempuan plak sekali pandang...


suke pic ni.... zikry nak menari plak time ni....heheheh



dan hari terakhir kami kat hotel.... ni laa benda yg di buat....

mandi bunga..... beli sebungkus kelopak bunga ros kat Kea Farm... tapi anak bujang ni takut nak mandi... haahhahaha


sudahnya.... mama laa yang perabihkan bunga2 tu utk diri sendiri....  =)









Tuesday, August 14, 2012

Terapi & shopping

memula bajet nak keluar pejabat jer.... tapi pikirkan nak g shopping sekali...jadi semalam amik laa cuti... kami gerak dari rembau lepas sahur.... xde laa awal pagi sgt pun... dlm pukul 7  lebih baru gerak, terus ke hospital putrajaya sebabnya nak bwk zikry pergi terapi... termasuk ni kali ke-3 zikry masuk kelas terapi cara kerja (Occupational Therapy) masa memula smpai dia punya xcited nak masuk bilik terapi... beria-ria dia tarik mamanya ni, padahal masa tu tgh ada sesi terapi jugak tu...setiap pelajar akan amik masa 1jam seorg....

bila turn zikry masuk dia mmg kena duduk kat kerusi khas dan di ikat mcm pakai baby car seat tu... dan da tentu laa zikry meraung & mengamuk sbb dlm kereta pun zikry x nak ikat sampai ke bahu... kami cuma ikatkan zikry yg kat bahagian pinggang je (mcm baby seat kat kedai makan tu...) separuh masa dlm tu jer melayan zikry menangis....tenteramkan dia...stabilkan dia balik... ni utk mengawal behavior dia... selain tu juga nak ajar dia fokus kepada sesuatu... selain anak yg di ajar... mak n pak pun akan dia ajar mcm mana nak kawal anak... sebab anak yg mcm ni sebenarnya mengawal mak pak dia dalam diam...


 gmbar 1st : dia tgh xcited nak masuk bilik terapi..... sibuk main depan pintu bilik je
gmbr 2nd : ni sesi bila dia dah di lepaskan dari seat yg biru tu...so dah x nangis da....sbb dia boleh buat apa yg dia suke


habis terapi tu memula nak terus gerak ke OU.. tapi mr zuar kata nak buat pe awal2 sbb bajet nak buka kat sana...."org pompuan kalau shopping... tu la dia... x igt masa...." bebel dia... hahhahah so ikutkan jer la balik dri hospital kami terus balik rumah dulu.... tido la kami anak beranak pe lagi nak makan x boleh... 


dalam pukul 2 baru gerak ke OU... benda yg paling susah nak cari... dah berkenan xde saiz pulak... adalah kasut zikry...!!! badan melebihi dari umur dia.... kasut dia pakai sebenarnya utk budak umur 5-6y... ni la klo dah mak pak nya rangka besar turun laa jugak kat anak nya..... sudahnya anak beranak suma susah nak cari kasut... dari pukul 3 kami mencari.... akhirnya kul 7 baru jumpa kasut yg ada saiz.... dah bpe byk kedai kami pergi x terkira.... nasib baik laa dah reserve kan tempat buka puasa awal-awal... so lpas settle kasut zikry trus g berbuka.... mmg kami smpai2 je kat meja dalam 5mnit lpas tu terus berbuka....

apasal pic ni terbalik....... (klu nak tgk sila terbalikkan pc anda......heheheh da 2x  jadi mcm ni dah)
mereka dah penat mencari kasut... sudah nya mak buyung ni g cari sensorg... meraka ni boleh relaks duk layan kartun depan FOS....


selesai berbuka kami stat hunting lagi.... tq my sayang sbb sudi menghadiakan isterimu ni....=) dia tnya nak beli pe... nak beli kasut dah ada kan... sudahnya isterinya ni mintak laa handbag & wallet baru...






Monday, August 13, 2012

Keletihan sungguh....




Alahai mr zuar...baru jalan sikit dah penat...mak buyung yg sorg ni relaks jer.... Huhuhuhu tetiba lak mr zuar kata pening kepala, tu yg rest kejap... Bnda yg di cari masih x dpt...mencari kasut zikry sma jer mcm nak cari kasut mama n papa dia....saiz byk xde
posted from Bloggeroid

Sunday, August 12, 2012

Chocolate chip ala famous amous



Ni laa aktivi semalam...da 2 tahun berturut buat biskut ni...mmg tahun ni biskut raya suma mengikut kehendak ku..akk ku pun x membantah... Lagi pun kitorg pilih biskut yg paling senang nak buat, x larat nak buat yg leceh2....




Cuma letak mcm ni je dlm tray.... Nnti dia sndiri akan leper masa tgh bakar dlm oven.... Senang xyah nak gentel2.....uli2 n xyah nak tekap2 pun.... Senang bukan...





Dan ini la hasil nya semalam... Byk x? Mmg mcm ni la tiap2 tahun.... Sbb buat utk mak n MIL kami berdua....dan kalo ada lebih baru kami amik bwk balik rumah memasing (selalumya mmg ada lebih pun...)


Chocolate chip ala-ala famous amous

1 cawan butter
1 1/2 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung jagung
1 sudu kecil soda bikabonat
1 cawan gula halus
1 cawan gula perang
2 1/2 cawan oat yg di kisar (sukat dulu baru kisar)
12oz chocolate chip
1/2 sudu kecil garam
9oz chocolata cadbury (diparut)
2 biji telur
1 sudu kecil baking powder
1 1/2 cawan chopped nut (boleh pkai walnut, almond nib @ hazelnut)
1 sudu kecil esen vanilla


* pukul butter dgn gula halus n gula perang hgga gebu
* masukkan telur, garam dan esen vanilla.... Kemudian masukkan tepung gandum & jagung, baking powder, soda bikabonat (diayak n di gaul terlebih dahulu)
* kemudian msukkan oat yg dah dikisar tadi...
* masukkan pula chocolate chip, chocolate cadbury(diparut) & chopped nut (disebatikan dulu dlm bekas lain)
* sedia di bakar dlm 15 minit dgn suhu 170°c
posted from Bloggeroid

Saturday, August 11, 2012

Jatuh terbaring.....

ni bukan jatuh terduduk da ni....ni jatuh terbaring ni.... Zikry kalau kat kg mmg satu rumah dia tawaf....x cukup dlm rumah...luar rumah pun dia tawaf... Suke sgt duk main dgn sepupu dia haaaa trus terjatuh abis da berdrah lutut nya..... Masuk umah terkengkang-kengkang smbil menangis... Trus terbaring kt dpn tv...da buh ubat terus balut mcm ni....sudahnya zikry keras x bangun-bangun mcm ni je dia.....hahahhaah






Sian anak mama ni.... Tp elok gk tu, xde dia sibuk nak main kat luar umah je panas-panas ni.....



posted from Bloggeroid

Friday, August 10, 2012

Mengidam....

tetiba terliur plak nak makan kek bile tgk page Baskin Robbins...
1st time makan kek baskin ni hampir setahun yg lepas.... sian kan, awok ni xde laa semewah mana nak makan benda alah tu selalu...



jadi semalam duk lepaskan gian kat secret resepi jer... 
sbb malas nak masuk ke alamanda tu.... kami pegi je SC kat Galeria Pjh.... berbuka kat situ & trus amik kek tu... idam nak makan kek pecan butterscoth tp dah abis plak.... sedeyyy tau... nak x nak amik white chocolate macadamia rupa sbb dia dah ala-ala pecan butterscoth ....


tq my sayang...sayang papa ketat-ketat !!! next week kita g makan kat baskin plak ye......  =)








Mana nak pilih ni....

Tgh kompius ni....xtau mna nak pilih, 1 alamanda ni da pusing..ni jer design yg berkenan di hati...sudahnya send pic tnya cik zura @ Azura Couture tanya mna yg cntik....






Agak-agak kengkawan mna yg di pilih?





posted from Bloggeroid

Sebak di pagi jumaat - Iklan Raya Bernas

sedihnya sgt tgk iklan ni.... pepagi ni dah menitik air mata ku tgk nya
*pssst..... pastikan tgk sorok-sorok kalau xnak org nampak anda menangis....

Thursday, August 9, 2012

Zakat Drive Thru....

macam-macam dah kan sekarang.... bukan MCD di jer ada tau....ni semua utk memudahkan kita bagi menunaikan kewajipan..
Zakat Drive Thru yg pertama di buat tahun ni ada di putrajaya yang di perkenalan kan Majlis Agama Islam Wilayah



Tempat 
Berdekatan Masjid Sultan Mizan Zainal Abidin (Masjid Besi)


Masa
9.30pg - 5.30ptg
(Kecuali Hari Jumaat)




org-org putrajaya.... yg mana x bayar lagi leh laa trus pegi sini.. xde alasan lagi nak kata "susah parking..."





Wednesday, August 8, 2012

Raya @ Azura Couture & BungaStudio PHOTOGRAPHIX





tahun ni raya...mak buyung ni sibuk nak ala-ala retis....
baju pun sibuk nak tempah kat fesyen designer kunun... jadinya dah buat comel-comel mesti laa kena buat photoshoot kan...  

mcm tahun lepas jugak la kami pilih utk shoot kat BungaStudio... sabtu lepas lepas berbuka terus stat shoot... xlama pun sbb mcm biasa jugak zikry akan buat perangai...pic intro dulu ye da tentu laa anak bujang yg sorang ni...






kalau nak hire diorg utk shoot raya pun boleh


 group studio photo session promo at only RM150 !
- 2 Hours photo shoot session
- Max group of 5 and individual portaiture
- 10 Best photos to be highly retouch and enchanced...

- 5 Black & White portraiture
- 8R Exclusive frame
- 1 DVD softcopy





Sarang burung vs perangkap had laju





Kengkawan perasan x kotak sarang burung ni mula bersepah kat tepi jalan.....jgan pikir ni rumah burung yerr.....sbb benda ni adalah kamera speed trap ....haaa kat putrajaya pun dah ada...  flash kamera ni mmg nmpak terang-terangan lah.... Hari siang da nmpak, malam lagi laa clear flash dia...  benda ni dah dipasang dan ada yg dlm pemasangan kat byk tempat terutamanya highway la.... Jadi sila berhati-hati yer semua tambah-tambah nak balik raya ni.... Jgn nnti lpas raya dpt surat saman pulak... Ok ni antara tempat yg di psang kamera tu


PLUS Arah Utara

■Under a bridge at about 456km, Sg Buloh junction.

■Under a bridge at about 459km, Bukit Lanjan interchange.

■Under the overhead restaurant at Sg Buloh.

■Under the last bridge before Sg Besi toll at 309.2km.

■Under the bridge at 296.5km, Bangi junction.

■Under the newly constructed bridge at 289.0km, after Nilai North junction.

■Under the bridge at 286.5km, Nilai North junction.

PLUS Arah Selatan

■Below signboard at about 454.6km and 455.2km, Sg Buloh layby.

■Under the bridge after Subang junction at 11.3km.

■Under the bridge at 22km, Bukit Lanjan junction.

■Under the bridge before Mint hotel, Sg Besi Toll. 80km/h only!

■Under the bridge at 302.8km, Kajang junction.

■About 1km south of Bangi junction, both south and north bound outer lanes

■At 296.5km and 297km, Bangi junction.

■Under the newly constructed bridge at 289.0km, before Nilai North junction.

■At 285.5km and 285.8km, Nilai North junction.

■On center divider at 251.8km and 253km after Senawang junction.

■After Alor Gajah junction at 213.9km, next to water theme park.

■Behind the right hand crash barrier at 198.4km. Lebuhraya Elite Hubungan Timur Tengah/ Utara

■On left hand side at 4.8km after Batu Tiga/ Shah Alam exit

■Under the overhead restaurant at USJ/ Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!

■Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km. Lebuhraya Elite Hubungan Barat Tengah/ Selatan

■Under the overhead restaurant at USJ/ Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!

■Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.

■After exit from KLIA toll to the airport, below Jalan Pekeliling flyover.90km/h NKVE Arah Timur/Utara

■300m before Jalan Duta toll, 60km/h!

■Behind crash barrier on the left when going towards Jalan Duta toll, at 24.9km, 80km/h!

■Below bridge at Damansara Junction, 17.5km NKVE Arah Barat/Selatan

■Behind crash barrier on the left when leaving Jalan Duta toll from KL, at 25.3km and 25.7km, 80km/h!

■From Jln Duta, below the bridge, 23km, 80km/h zone!

■From Jln Duta, at the underpass at Sg Buloh Y-junction, 22km.

■Behind crash barrier at Damansara Junction, 17.7km and 16.8km

■Below railway bridge at 11.2km

■Under the bridge at Shah Alam junction. Lebuhraya Kesas Timur

■Under the bridge at 44.8km, downhill run after Puchong junction.

■Kesas West Bound

■At Sg Besi side of East Bound Toll. Kuala LumpurCity

■Jalan Duta; below the flyover at the Damansara junction, 70km/h zone. Lebuhraya Kesa – Klang

■Dual carriageway between Klang and Port Klang. Towards Klang direction, at about 13km mile stone. 70km/h only! Leburaya Pantai Timur

■East bound, downhill run after Raub junction.

■Maran, 60km/h zone.

■Paya Bungor, 70km/h zone. Kawasan Negeri Johor Arah Selatan

■Tangkak junction.

■Under the bridge after Yong Peng

■North junction at 97.3km.

■Ayer Hitam junction.

■Sedenak junction.



Jalanraya Sekitar Utara Malaysia – Arah Utara

■Around Ayer Hitam in 60km/h zone.

■Before Perwaja Steel.

■Sg Petani junction.

■Between Seberang Jaya junction and Sg Dua Toll.

■Penang Bridge at island end.Speed limit 80km/h.



Jalanraya Sekitar Utara Malaysia – Arah Selatan

■Penang Bridge Island end. Speed limit 80km/h.

■About 2km before Juru Toll Speed limit 90km/h.



Kawasan Perak Jalanraya Arah Utara

■Under the bridge at 197.1km and 198.8km, afterKamunting Junction.

■Under the bridge at 204.3km, after KamuntingJunction.

■Under the bridge at 208km, before Kamunting Junction.

■Under the bridge at 214.8km, before Kamuntingjunction.

■Ipoh Vista Point at about 263km. Speed limit 80km/h.

■Under the bridge at 271km, Ipoh North Junction.

■Under the bridge at 274.4km, Ipoh South Junction.

■Under the bridge at 286.9km, Simpang Pulai Junction.

■Under the bridge at 296km, Gopeng Junction.

■Under the bridge at 352.6km, after Sungkai Junction.

■Under the bridge at 353km, Sungkai Junction.

■Under the bridge at 373km, Slim River Junction.


Kawasan Perak Arah Selatan

■Under the bridge at 199km, before Kamunting junction.

■Under the bridge at 241.9km, at Kalau Kangsar junction.

■Under the sign post at 296.1km, before GopengJunction.

■Under the bridge at 297km, at Gopeng Junction






Anniversary ke-4 di Ipoh – Cameron Highland (Part 2)





Keesokan nya kami terus ke Lost World Tambun Hotel… check in …dah siap kemas barang dalam bilik kami trus turun nak g theme park…  kalau duk kat hotel diorg, tiket entry akan dpt 10% less…. Tapi kami dah beli awal-awal kat Groupon…  so dpt tiket lg murah la… selain tu dpt gak free entry utk hot spring & spa ……



 




Masuk je dlm tu kami trus ke Petting zoo…. Dlm byk-byk haiwan yg ada zikry xcited dgn burung nuri… nak pegang tp takut-takut…heheheh… kami kat situ x lama coz masa tu laa jugak zikry “membuang”….. so pe lagi cri toilet laa…














X semua tempat kami dpt pusing… sebabnya zikry dah mula moody + mengantuk jadi nak x nak kami terus g mandi je…. Mmg syokk habis laa sbb x ramai org ….kot ada pun x smpai 10 family…. Anak & mama jer sibuk berendam….papanya plak xnak mandi sama…kata nak jaga brg2 yg ada (brg2 kamera dia laa tu pe lagi..) jadi mr zuar Cuma jadi tukang amik gmbr kami jer…. 


ibu mengandung ni pun sibuk nak main air


mmg kapal ni hak milik zikry jer....xde org pun

yeayyyy...!!!

dah mandi... lapar laaa pe lagi

x tukar baju pun...trus je balik bilik mcm ni...zikry baru duk10 minit  dlm stroller dah tertido kepenatan





Malam tu konon nya nak g hot spring & spa … tapi di sebabkan masing-masin dah penat..so kitorg g keluar makan je kat ipoh…sudah tu balik bilik trus tido…



ni la dia....



 theme park lost world tutup setiap hari selasa kecuali cuti sekolah


Operating Hours

Mon-Fri : 11am - 6pm
Sat-Sun : 10am - 6pm
School Holiday : 10am - 6pm
Public Holiday : 10am - 6pm


Park Rates

Adult
RM45

Children (Below 12years)
RM38

Senior Citizen (55years and above)
RM38

Children below 90cm in height
Free