Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, July 30, 2012

Biskut raya dah tersedia....




lepas settle misi pertama
di sambung plak dgn misi seterusnya ni...

sabtu lepas sahur terus bermula operasi ni...buat sensorang hokeh.....mak ada laa jugak bantu sikit-sikit...tapi yg lebih nya nya mak buyung yang sorng ni jer la...sebab mak buyung yg sorang lagi (akk ku) boleh g shah alam pulak....shopping raya katanya...di gagahkan jugak la buat sbb dah teringin sgt nak makan + pikir kan masa yg suntuk...coz akk ku skrg dah masuk 36 mggu....jadi bile-bile masa jer lagi leh sambut anak buah baru ni...


alaaa buat biskut simple....biskut orang-orang lama....
dari sebelum puasa duk mencari org yg jual...kunun2 nak kudap2 tp semua yg jual x rsa sesedap resepi mak ku...heheheh.. jadi biskut ni laa yg jadi biskut 1st tersenarai dlm list tahun ni...


tadaaaaa....... SEMPERIT jerr..



di sebabkan tamak sgt buat la 2 adunan....ha tu dia sehari x mampu nak di habis kan buat sensorang ni..sudah nya baki adunan tu di simpan utk di sambung lagi esok nya tu (ahad)... sebabnya ahad tu ada staf tambahan yang sudi membantu.... mmg cepat betul siap nya....coz tenaga kerja cukup kan


 ni la dia staf tambahan nya (abg ipar)....tukang tekan... sbb ku dah  surrender kerna sakit menekan semalam nya tu pun x habis lagi....




*tahun 1st buat biskut atas meja...sbb x leh duduk bersimpuh lelama....sakit pinggang di buat nya...(nasib baik laa ada lebihan alas meja....so lepas ni buat biskut mcm ni jer la...senang..klo lenguh boleh duduk...klo nak regang2kan badan berdiri plak...)
[mode : rasa mcm kerja kilang buat biskut plak]


*simpan adunan lebihan dalam peti sejuk je...keesokkan nya tu keluarkan awal beberapa jam sebelum nak guna (boleh tmbah sikit marjerin utk melembutkan doh)










Thursday, July 26, 2012

rindu kat dia...

dah masuk 2 mggu zikry kat kampung
tiap-tiap malam rasa sunyi plak...kalau x tu ada jugak dgr dia menjerit ke gelak ke apa...tp ni....
waaaaaaa.... 


mama rindukan kamu laaa sayang...!!!





x sabar nak jumpa zikry esok.... silap hari bulan mama 1/2 day...hukhukhuk



 

Wednesday, July 25, 2012

Sorry bos....i'm late

Baru sampai opis dlm 1/2jam yg lepas... Tp nasib baik la xde yg mencari...heheheh mcm x biasa lak smpai opis lewat cam ni.... Hari ni lewat sbb g shopping kat bangi...jd 1 misi dah seleseii..... Lg 2...3 misi harus diteruskan nnti






Ni lah misi nya tadi...g beli barang kuih raya kat yummie...walaupun masing-masing peknen (diri ku +akak ku) tetap gagahkan diri memasing utk membuatnya...cuma kuantiti n jenis kuih di kurangkan... kitorg berdua ni rasa janggal plak bile x buat kuih sbb tiap2 tahun mesti buat punya...tggu dan lihat je apa hasilnya nnti... :-)
posted from Bloggeroid

Tahun ke 4

Alhamdulillah... Hari ni genap lah 4 tahun kami bersama... Dgn di kurniakan seorg anak dan insyallah hujung tahun ni seorg lagi ku bersyukur atas segalanya yg telah kami miliki....


Buat mr zuar ... trima kasih atas segala yg telah dicurahkan kepada ku...tq jugak sbb melayan kerenah ku slama ni...huhhhu... LOVE U SAYANG....!!


Ku mgharapkan ikatan ini akan terus berkekalan dan terus berbahagia bersama.... Aminn




posted from Bloggeroid

Tuesday, July 24, 2012

Vios makcik terbang nak...!!

tempat kejadian : Jalan nitar - mersing , johor






 Punca kemalangan : terbabas (lakaran kejadian seperti di bawah)


info dari : Informasi.my 


 

Mood raya tu x sampai...



tetiba tah macam mana rajin plak jari ni nak meng"google"
benda yg di cari adalah " sampul duit raya 2012..." dan trus tekan "image" 
jadi mcm2 laa gmbar yg keluar...


tapi x tau laa kenapa...x berkenan sgt dgn design2 skrg...nak kata awak ni menolak perubahan tu x la...cuma bile tgk design2 tu semua.... langsung x dpt mood & feel raya ni....mmg x dinafikan menarik & ni semua mengikut peredaran zaman... tp entah la...rasanya sampul yg dulu-dulu gak ok...






 minta maaf laa kepada designer sampul2 ni...sbb diri ku x berapa setuju dgn design mcm ni...





hati ku masih lagi suke kan yg lama.... sejuk je memandang nya



nak di ubah sikit-sikit mcm ni pun ok laa...masih boleh diterima....

 

apa plak pandangan kengkawan semua ?



*gmbr semua ikhsan dari google



Monday, July 23, 2012

kena dera ker ni...?




apa perasaan bila tgk anak mcm ni..



sedih pedih rsanya nya tgk zikry mcm ni...nak x nak kami terpaksa hantar zikry kat kg...
ajak mak dtg rumah ...tp mak x dpt pulak... hari isnin lepas keja trus la hntr kat uwan & atok nya...menjelang jumaat tu dah abis keja...trus berdesup balik nak tgk zikry...sbb mak kata besar2 naik nya...bile tgk je muka zikry...nak nangis tgk zikry mcm tu....kesian kat dia...truk sgt ni... tambah2 kat mata dia tu... kat bibir pun ada....alahai anak mama....sian kat zikry...tp nasib baik gak la kna sbelum raya...


  

mmg susah laa nak jga dia...xnak buh ubat...kalau kita buh mesti dia akan lap balik... utk tepek kan ubat ni makan masa 1jam tau.... puas pujuk dia...sampai kan terpaksa mama nya ni siap pakai tudung...konon nya nak keluar...baru la dia nak sbb ckp dgn dia..klo nak ikut mama kna buh ubat dulu...dah la dia xnak minum langsung air kelapa....walaupun dah sejukkan..dia tetap xkan minum...


alamak...kenapa terbalik ni...? padahal dlm pc ok je...bile upload kat blog jd camgini...


besar-besar kan...hope anak mama ni cpt smbuh ye.... mama dah rindu ni...jumaat ni mama balik lg yer syg...hope this week dah recover laa








Saturday, July 21, 2012

1st day puasa @ 19week

Stakat ni alhamdulillah...masih bertahan lagi puasa ku...baby dlm perut ni pun mcm paham-paham jer...dia bg peluang mama nya ni puasa...harap-harap dpt la puasa penuh kli ni ... masa mengandungkan abang nya dlu smpat puasa 8 hari jer....lpas tu da bersalin....


Hari ni berbuka kat kg....jd rajin la sikit nak buat sesuatu...dan ni laaa yg tgh di layan kat dapur skrg...dah lama nak buat tp terbuat....akhirnya 1st Ramadhan bru la termakbul






posted from Bloggeroid

Friday, July 20, 2012

sewa baju raya...??

tahun ni sewa jer la baju raya... boleh x...?
perut dah memboyot...rugi je klo buat bju kurung...sudahnya kain yg dah dibeli hari tu dah kena simpan elok2 jer dlm almari.... cuma ada sepasang je la tempah sbb kain tu tema kami utk thun ni...



smlm ikut mr zuar hntar album kat customer...lpas tu trus ke melawati...

nak tau apa tujuan nya..?





























nak pergi sewa baju raya...hhuhuhuhuhu
haaaaahh pilih...jgn x pilih....
raya tahun ni mmg vougie da vasss laa mak buyung sorang nihh....padahal sblum ni bju raya x penah nya "pesyen-pesyen" pun....tetiba lak dgn perut kembang kedepan ni sibuk plak nak mcm ala-ala retiss...


cite nya cam ni... hari tu lepas beli kain-kain tu n sblum tau peknen lagi...mr zuar offer... katanya 
"baju thun ni kita tempah kat zura nak x..."
bile dpt offer mcm tu..bini nya ni terkinja-kinja laa nak...zura tu member kitorg...salah seorg fesyen designer yg meningkat naik skrg....  kalau ada yg prasan dlm sebulan dua yg lepas si marsha milan tu duk pakai baju dri koleksi Azura Couture laa... utk propaganza raya ni nnti pun marsha akan pakai koleksi dari zura ni... jadi kitorg ni sbagai kengkawan kira nak support dia la...dgn tempah baju kt zura ni...asalnya baju mak buyung ni sepasang jer...tetiba tah mcm mana boleh terbeli lagi kain n g hantar lagi kat dia....so dua pasang laa jadinya....

semalam g fitting baju...baru 1 jer yg siap...sbb bju yg 1 lagi tu bukan kain strechable...buat awal2 nnti takut ketat plak... masa duk kat butik sempat laa duk belek2 baju2 yg ada...tup...tup hari ni tgk berita harian nmpak gmbar ni

lorrr bru jer duk belek2 baju ni smlm....


kalau nak tgk owner Azura Couture ni kengkawan leh layan musik video ni... dia laa yg jadi heroin dlm tu....

cun kan azura ni...huhhuhuhu ***psssstt....dalam byk2 koleksi baju dlm gmbr yg atas sekali terselit baju mak buyung ni...heheheh agak2 kengkawan mana satu ekk...? cer carik...cer carikk.......

Salam Ramadhan semua

Alhamdulillah.... Kerna msih diberi peluang utk menikmati lagi bulan yg mulia ni..... Insyallah jika ada kekuatan dan kesihatan yg baik thun ni akan ku cuba puasa penuh... Harap2 baby dlm perut ni boleh bekerjasama dgn mama ye syggg.....


Hari ni msti ramai yg blik kg nak smbut puasa dgn mak ayah kt kg....ye la kebetulan 1st puasa jtuh hari sabtukan..bukan tiap2 thun dpt mcm ni....so jgn lepas kan peluang yg ada.... kepada semua bloggers ct ucapkan "selamat menjalani ibadah puasa" ampun dan maaf dipohon...semoga ibadah & amal jariah kita diterima dan diberkati Allah S.W.T sepanjang bulan yg mulia ini....


Kalau ada laa yg terlupa niat puasa tu..leh baca ni....jgn lupa baca niat yg sebulan trus..kot nnti terlupa lak nak bca niat puasa mlm sblum tu...







(1st time try pkai bloggeroid...xtau jd ke x ni....)

posted from Bloggeroid

Thursday, July 19, 2012

Akibat terlalu lama




ni laa jadi nya.....pening bile dah lama x di usik..
kelam kabut duk mencari balik....ni utk apa...tu utk apa...mcm mana nak buat new post pun x tau memula ri tu...walaupun boleh view interface yg lama...tp nak x nak kena gak try yg baru ni...sbb katanya interface yg lama bakal di "remove" kan...



so...nk x nak..kena study slow2 interface baru ni...stakat ni masih belum di "explore" keseluruhan nya....baru tau yg basic2 jer...



hope dgn interface baru ni rajin lagi laa ku update blog ni...(harap-harap yer.....huhuhu)






Wednesday, July 18, 2012

apa ada dengan 12.12.12



tarikh ni mmg cantik sgt...
mesti rmai pengantin nak nikah time ni.. cuma kena hari rabu plak...kalau hari jumaat...kompom-kompom dah ramai org melayu kita duk amik tarikh tu....


bagi ku plak tarikh ni la menjadi tarikh penentu...
sebabnya....








salam kembali....



setelah sekian lama sepi tanpa kabar berita....kali ni tetiba rsa mcm nak buat comeback  plak....
perasan retisss...!!! mcm ada sgt la peminat yg duk tunggu2......(perasan jap yer)



utk pengetahuan pembaca blog....owner ni skrg sudah berkeadaan bergini...!!!







utk suaminya plak dah gini cara nya.....








dan anak teruna nya pulak dah berumur 2y 11m pulak mcm ni...

errkkkk...!!!  lelaki ker pompuan nihhh....




dalam masa berbulan ni mcm-mcm perubahan dah berlaku....mcm2 cerita n kejadian yg jadi....di sebabkan perubahan n cerita2 ni laa hati ni rsa sibuk nak singgah kat blog bersawang ni....tetiba perasaan nak merapu kat blog duk menggelegak jer....antara sebab2 nya :

* tgk ada 2 BE yg melekat n bersinar-sinar kat blog ni...
* rsa mcm seronok plak bile baca balik kisah2 lama....
*kesian plak kat "adik" zikry ni xde langsung coretan utk dia....


ok...nnti ada masa kita smbg cerita lagi ekk.....


(entry auto publish....)