Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Thursday, March 29, 2012

Tidur di awangan...

Salam......n morning semua...

Hari ni bersiaran dari Grand Seasons...ada prog kementerian dgn semua PBT 1 Malaysia...


Nasib baik laa malam tadi tidur lena...dah laa 1st time duk setinggi ni...kat tingkat 24 tu...dah laa dgn lift gegar....dlm lif pun duk berdengung2 telinga...

Tuesday, March 27, 2012

Malasssss nak update blog...

Xtau la knapaa mood nak update ni xde...malas ssesangat laaa..

Haiiishhh... Kengkawan tgk jer laa pic ni ye...ni pun update dri hp jerr....

Thursday, March 22, 2012

Pelangi timbul di petang hari

Hari ni xkerja sbb zikry di syaki kena HFMD....so kena kuarantin kan dia....

di sebabkan dah lama benar nak membuatnya....rasanya ni laa hari yg sesuai...lepas google resepi dan lepas balik dari klinik tadi...operasi di mulakan bila zikry dah tido petang....dari kul 3 buat...ni baru dpt 3 layer....leceh gak nak kena bakar satu-satu layer...

Jd layan kan jer laaa gmbar ni yerr....

Monday, March 19, 2012

Belon panas salah mendarat…




Ahad petang plak kami sekeluarga jalan-jalan makan angin…ajak mr zuar tgk Hot Balloon dia xnak…malas nak menghadap jammed katanya…jd kami 3 beranak bersiar-siar je keliling putajaya naik motor….1st time ni …mr zuar bawak ikut trek basikal….jalan dia mmg x putus dan akan terus mengelilingi putajaya nih…

 
Sambil-sambil tgk pemandangan tu…sempat gak laa mencuci mata tgk rumah yg ada…smpai kat present 18…kaw rumah dia cantik sgt…bile tgk terasa x mcm kat Malaysia dah…dengan design rumah nya..rasa mcm duk kat LONDON….bezanya cuaca jer….duk berborak dgn mr zuar…suh belikan rumah mcm tu…dan ini yg di jawab…”okeyy esok kita g beli yerr….” Dan itu jugak laa ayat yg biasa di dengar dari dia…hehheeh


Sampai je kitorg kat satu kawasan ni nmpak ada 2 belon  ni dah landing….dan ada 2 3 biji keta dah menunggu…x tau kenapa….kami duk bajet mybe situ tempat landing diorg…sbb tgk ada 2 bot abam-abam polis  air (marine) sekali  kat situ….tetiba kat satu kawasan yg berdekatan ada 1 lagi belon tu emergency landing…kat tgh-tgh kawan rumah….nasib baik ada padang kat situ….
memula x nak senyum....

 

ni baru laa nak senyum...tu pun sikit jer...



Tgk abam-abam ni duk menarik belon tu…..



Dan yg ni pulak masa belon tu collapse…..sila abaikan pipi ku yg di pam-pam itu hokeyyy




Akhirnya dpt jugak tgk belon ni …xyah dan nak berebut2 @ bersesak….dan lepas tu kami teruskan perjalanan…..dah settle pusing 1 putajaya kami pun balik…nasib baik naik motor..xde laa sgkut jammed…parking keta smpat tgh2 jalan..yg kat double line tu diorg park….sesak…!!




* tetiba tgk kat berita harian...semalam mmg byk belon ni tersasar.....katanya sebab angin.....nasib baik laa x salah landing atas rumah org kan...

 








Shopping Raya...




Sabtu hari tu kuar ke JAKEL Shah Alam….mmg dah lama plan…tp kejap kompom…kejap x..last nya kul 11 BBM BFF(aina)…dan dia pun free…so prog di teruskan dengan bawak zikry sekali….di sebabkan kuar lambat… kitorg terus je g makan dulu kat KFC sebelah tu jer…isi tank penuh2 baru laa senang hati nak memilih….

Selesai jer makan…operasi bermula….masuk2 jer tgk org dah ramai…igtkan nak tgk2 kain yg kat level G tu…tp zikry dah melilau-lilau berlari…dah laa dgn sesak nya tu…start laa dari situ kesabaran mama nya ni di cabar….ok di sebabkan xnak sesak2 kami decide nak tgk kain kat Level 1…haa kat situ x seramai yg kat bawah td…tue pun puas laa mengejar zikry…memula tu layan kan jer la…coz sambil mengejar zikry…sambil leh tgk-tgk kain2 yg ada….

Mmg x dpt nak memilih sgt laaa…zikry mmg buat hal…sepanjang ada dalam JAKEL tu…dia meragam jerr…x nak berjalan laa…nak dukung la…lepas tu nangis2 sambil bergolek gelantang….org suma duk pandang jer…ada jugak g tegur… bdk JAKEL yg duk layan diriku agaknya pun naik muak tgk ragam zikry…dan sepajang tu jugak laa TAB x lepas dari tgn zikry….itu jer laa nak bg dia leka…& x meragam@mengamuk...(tp meragam jugak dia…) nak kata lapar x kot…coz dah bg makan nasi kat KFC tadi…dan sebab ini jugak laa selama ini diriku ni x sanggup nak kuar berdua jer dgn zikry…





Berbalik pada memilih kain …dalam x dapat nak memilih berpasang jugak yg dapat di rembat…huhuhu  tgk laa hasil nya nih..2 beg lagi…..





Mmg berbaloi sgt2 pergi time sale ni…hari tu g mmg tggu yg happy hour jer…cer  tgk nih…yg 2 rat dapat RM90….yg sepasang RM150 dapat RM100 utk 2 pasang baju…





Dalam kul 5ptg kitorg gerak balik….igtkan hati nak terus g tgk hot balloon…sampai-sampai jer putrajaya tgk jemmedd….akhirnya patah balik…trus balik umah jer laa ….x sggup nak layan jammed






skrg dah senang hati coz kain suma dah beli…so kna hntar awal2 xnak jadi mcm thun lepasnow kena kumpul duit untuk bayar tempahan nya pulak









Thursday, March 15, 2012

muke gedikk.....

hari ni zikry buat muke gedik...
masuk jer kereta....sambil tggu enjin panas...terus ajak zikry bergambar....dan ini laa hasil photoshoot yg singkat tu...





















Hot Balloon kembali lagi


 tiap-tiap tahun mesti balloon ni muncul kat putrajaya.....
bermula hari ni.....sampai laa ahad ni 


15-18 March
7pg - 9mlm




kepada yg nak merasa naik balloon ni...kena pergi awal2 pagi....x pun lewat ptg dlm kul 5 klo x silap...sebab t/h operasi naik balloon ni xde.....nak bg balloon tu berehat..huhuhu





* tp kekadang tension gak duk putrajaya...byk jalan tutup di sebabkan event2 yg ada... huhuhu









di hujani belon...







pepagi ni terasa aman jer...g hantar zikry tadi pun x banyak kerenah....good..
kalau anak dah mood nya ok....mak nya pun ikut ok jugak laaaa.....



sampai jer kat jambatan wawasan tgk kat sebalah tu dah berduyun-duyun belon...rasa mcm best plak duk putrajaya nih...tiap-tiap minggu ada event...

















testing

sedang mencuba...boleh ker x tau lg






* cuba update guna email.....








Wednesday, March 14, 2012

Baju BOBOI BOY.....

penat rasa nya hari ni....sebabnya kena hunting brg....
rehat td keluar ke MYDIN.....tp xde jugak....lepas tu terus jer ke LUNATOTS....walau pun dpt agak xde...tp cuba jgk laa singgah...mna laa tau kot-kot ada....tp sedey jugak....sudah nyer terus jer laa berdesup pergi ALAMANDA pulak...cari kat CAREFOUR....xde...kat kiosk-kiosk kecik tu pun xde jugak....sudah tu masuk la ke PARKSON...walaupun dpt rasa kan benda tu xde....tp tetap nak jenguk gak..kot-kot terselit plak dalam PARKSON tu.....sudah nya pulang dgn hampa......


g laa byar tiket n trus balik....masalahnya...boleh plak terlupa parking kat mana...aduyaiiii...
2...3....kali turun naik...pusing sana...pusing sini tp x jumpa...tue laa dia...kepala hotak ni duk pikir benda yg nak di beli jer....dah beberapa minit baru laa jumpa...tu nasib baik kat ALAMANDA...kalau kat MID VALLEY mau menangis dia buat....terus x masuk opis dah mcm tu.....

ikhsan GOOGLE....



balik kerja terus je ke call mr zuar...ajak merempit ke GIANT sri kembangan...sbb member kata akk dia ada beli kat GIANT....jd sebelum amik zikry kitorg terus merempit ke sana....dan syukur ALHAMDULILLAH.....berkat kerja keras mencari....eheheh jumpa jugak... dan ini laa yg di beli.....











Tuesday, March 13, 2012

romantik nyer nora danish dan .........





amacam.....romantik kan.......agak2 siapa ekkk si jejaka bertuah tu.....haaa cer teka...cer teka.....









alahaiii....nampak sipi-sipi jer ni.....


 jom tgk yg clear lagi...


v











v




















v













v
















v




haaa....nmpak x siapa jejaka tu...?
haa x clear...??

 




nak tgk puas-puas........
 mereka berganding lagi kali ni dalam cerita Aku Terima Nikahnya...mesti besh kan...x sabar nak tunggu kemunculan cerita ni....tetiba teringar pulak cerita Tentang Dhia...sakit hati jer dok mengenangkan "mummy" diorg tu....haiiishhh....











Monday, March 12, 2012

ingat x diorg ni...?



alaaaa...diorg ni byk berlakon citer-citer kungfu...yg si gemuk tu suke sgt makan....dan yg si kurus tu mmg cukup tegas...dan masing-masing pandai ber"kung fu"











 

dan ini laaa diorg....dah besar kan...sekejap jer masa berlalu














18sx.....




Ni apa kes…?



X berseluar….lepas tu leh relaks jer dia main tab….
Bergini laaaa rupanya zikry masa kat CAREFOUR rahang hari sabtu hari tu…..smpai hati kan mama dia duk biarkan anak jenjalan tanpa seluar….tp xleh nak di salah kan kat mama nyer….kena salahkan zikry…sebab…??

Masa smbil menunggu mr zuar beli makan….kami dua beranak g laa cari tempat….sampai2 je kat meja…zikry terus mencangkung…mmg dah bajet laaa dia tgh melaburkan segala dana dia….tp kot sikit-sikit xpe gak…ni sampai melimpah ruah….smpai ke lantai KFC…erkkkkk!!!  Mr zuar plak lambat benar…mmg diriku dah x leh kemana….zikry dah bocor….pampers lak duk dlm kereta (sebab mmg kitorg singgah makan jer….x bajet laa nak lelama)….sampai je mr zuar terus suh dia g amik pampers…dan dah dpt pampers  terus bwk zikry ke toilet….nak suh zikry jalan dia dah terkangkang berjalan…nak x nak mama nyer ni laa dukung dia…dah la kat kaki dah meleleh-leleh….haduii aiii…dah hilang keayuan diri ku mendukung zikry mcm tu….nasib baik laa x kena bju mama nyer nihh…


camgini laa rupenya zikry setelah di bersihkan segala "yak" dia tu.....sempoi x berseluar....mama nyer ni makan pun x tenang...nak cepat g beli makan...nasib baik laa kitorg duk hujung skali...xde laa ramai yg nmpak....



dlm plastik tu bukan bekalan makanan yg x abis.....tapi bekalan seluar zikry yg  dah basah....dan dgn selamber berjalan masuk CAREFOUR....g mencari seluar baru dia....dan...dan  zikry dpt seluar baru....




yeaayyy....yeaaayyy dapat seluar baru......


Thursday, March 8, 2012

Wanita Hari Ini mencari anak yang sambut besday ahad ni...!!




x nampak....?
jap yer....


ok....kalau ada sesapa yg nak smbut besday anak ahad ni yg kat area KL @ Selangor...sila laa CEPAT-CEPAT kol orang WHI TV3





masalah blister

lama dah duk nak beli kasut sarung-sarung nih....tapi asyik x berkesempatan jer & takut salah pilih...jadi mcm kasut sebelum-sebelum ni....asyik makan kaki tuan dia jer.....xdpt laaa nak bergaya lelama dgn kasut-kasut tu...mesti melecet punya...walaupun dah beli BLISTER PLASTER......kaki ku tetap akan melecet....cuma yg membezakan tempoh pemakaian nya...leh pakai lama sikit baru laa akan melecet.....

walaupun beli jenama ni...masih x dpt mengelak dari blister nih



 dan tadi ada jualan puspanita kat opis...so jenjalan tgk ada laa 1 kedai ni jual kasut sarung yg plain....bile try & pegang mmg lembut jer...rasa mcm x pakai kasut pun ada...heheheh material dia ala-ala baldu laaaa....jadi benda da ada depan mata...beli jer laaa....

macam kasut Tai Chi ker kasut Ballet....?





ni laa rupa kasut tu.....yg bertumit pun ada jugak.... kalu nak tgk koleksi kasut tu leh tgk online shop akk tu QIES COLLECTIONS
 




kalau masalah blister ni x ok lagi...nampak gaya nyer...nak x nak kena laa buat kasut mcm ni.....kompom x sakit dah kot..... beli span....ha tampal kat kasut tu...


sekian lama mengumpul...





berkat kesabaran yg tinggi...ahahahha...
akhirnya baru hari ni laa rasa nak meng"pos" semua hasil pengumpulan ku....
setelah di kira-kira.....byk jugak dapat nya....

utk foil ada 18 keping x 25 = 450point


utk bar code plak ada 59 keping x 36 =  2124 point





jadi total nya 2574 point...errmp x tau nak redeem apa....rasa nak simpan jer lah dulu...bg banyak-banyak baru redeem sekali gus.....kepada sesapa yg anak nya minum susu FRISO ni leh laa join jadi  MEMBER CLUB





minggu ni kat SUNWAY PYRAMID ada GOING UP TOGETHER DAY anjuran FRISO...ingatkan nak pergi...tapi mcm xdpt jer sebab nak balik kampung....dah lah last week kat OU xdpt pergi....tgk laaa nak pujuk-pujuk mr.zuar g hari ahad tue kalau sempat....











mama minta maaf.....


tahniah buat kawan-kawan ku yg kini dah mengorak langkah untuk baby ke-2...
dan dah byk kali juga soalan mcm tu di persoalkan kepada diri ni....tambah-tambah zikry dah 3y tahun ni...bukan hati ni x nak...padahal mmg dah rindu bau-bau baby...rindu nak melayan keletah baby...serta rindu nak rasa setiap pergerakan-pergerakan baby dalam perut.....tapi diri ku rasa belum bersedia lagi...belum kuat lagi diri ni nak tempuhinya....takut menguasai diri...takut x mampu jadi seorang mama yg sempurna....untuk anak ke-2 tu nanti...


sebab dengan zikry pun diriku masih belum cukup sempurna untuk menjadi pendidik.... rasanya perlu bagi perhatian penuh kat zikry dulu....dah 2 tahun 6 bulan zikry masih lagi lemah dalam pertuturan...setelah di kira perkataan yg boleh di sebut amat-amat mendukacitakan....tak sampai 30 perkataan yg boleh di sebut....sebagai seorang ibu perasaan sedih tu mesti tercalit jugak walaupun hanya sebesar kuman....anak-anak lain sebayanya dah petah berkata-kata...tetapi zikry...? mungkin silap diri ku juga sebab lambat memulakan sesi pembelajaran dgn zikry.....atau terlalu melebihkan zikry dengan menghadap tv...dan masa tu diriku leka dgn hal-hal rumah....seorang ibu yang bekerja mmg masa nya amat terbatas...rutin harian nya lebih di pejabat....masa di rumah bermula seawal 6ptg...dan ada masa lewat dari itu...di rumah plak segala urusan nak di uruskan....uruskan anak...memasak...mengemas segala benda...melipat kain...jadi masa bersama anak-anak amat terbatas sekiranya semua ini di lakukan sendirian..


dan apabila di lihat pada zikry...dia lebih main.....mungkin kerana kurangnya masa bersama mama & papa nya...dan sangat susah untuk dapatkan perhatian dari dia.... nak dptkan eye contact dgn dia pun susah.....nak kata dia masih x paham langsung tu...tidak lah...sebabnya ada juga yang dia paham apa kita perkatakan pada dia....tapi tak semua laa..... dah cuba pakai flash card, duduk sama-sama dgn dia sambil bg buku-buku....dan bila kat luar ada jugak ajar apa yg ada di sekeliling dia...tapi dia x boleh tumpukan perhatian... sesekali ada juga rasa patah semangat untuk teruskan usaha semua tu....sebab diriku x mampu buat semua ....x mampu untuk buat semua tu sendirian....tetapi bila mengenangkan nasib zikry sekiranya di biarkan berlarutan...dia akan ketinggalan....akan lebih teruk lagi kalau dah start bersekolah....


mama minta maaf yer sayang...kerana masih belum mampu menjadi seorang pendidik yg baik untuk anak sendiri...mama akan cuba yang terbaik untuk anak mama....dan diriku juga perlu sokongan & bimbingan dari orang-orang sekeling ku....macam sebuah rumah....ia perlukan sokongan dari tiang yg ada di sekeliling  untuk terus gah tersergam....jika runtuh 1 tiang akan goyah juga laa rumah tu dan besar kemungkinan rumah tu akan runtuh.....



* ada juga yg kata....zikry perlu ada adik utk bagi dia berkawan & berinteraksi.......ermmmppp