Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Tuesday, February 28, 2012

mawi dapat anak perempuan

tahniah mawi & ekin....
ekin yg sebelum ni pernah 2x gugur dah selamat melahirkan baby girl secara normal kat Hospital Pakar An-Nur, Bangi. baby girl seberat 2.8kg tu dilahirkan pada pukul 4pagi tadi




masa ni ekin 4bulan mengandung




katanya...mereka masih lom bersedia nak dedahkan wajah anak diorg...












anda yg mana satu..?




penah x jadi mcm ni....?
bagi diri ku...mmg penah.....rasanya semua part dlm gmbr ni dah penah rasa....hahhahaha....
dan yg paling x tahan gmbr yg bawah no.2 dari kanan.....yg si anak tu duk tido atas muka abahnya.....dan mmg itu pun zikry penah buat kat mamanya nih......haissh terkejut di buatnya....sedang syok mimpi2 romantis dgn papanya tetiba dtg zikry terjah muka....mmg atomatik bangun la....dan sebab xnak dia terjaga....terpaksa laa beralih posisi tido jadi mcm gambar bawah sebelah kiri sekali.....



kengkwan plak mcm mana...?





Wednesday, February 22, 2012

pelawak masuk icu

pelawak veteran kita...Datuk Yahya Sulong kini koma dan berada di ICU, Hospital Ampang...
dia terjatuh bilik air pada 4 ptg semalam dan terus x sedarkan diri...Pak Ya kini dah berumur 85 tahun  dah semakin uzur kerana mengidap pelbagai penyakit seperti asma, masalah jantung dan sukar benafas...



dan ni laaa gmbar terbaru Pak ya sebelum dia di masukkan hospital semalam....



* sebagai saudara sesama islam ..mari kita mendokan kesihatan beliau...






cuti sakit 2 hari......yahoooo!!!

amboi... suke benar nampaknya....
mc beli kah....?
mmg beli pun....g klinik jumpa doctor...amik ubat dan bayar...kira beli jugak laa kan....kalau x..mana nak dtgnya mc..kali ni mc xde rasa sakit apa-apa pun....badan ni sihat-sihat jer....cuma tang luaran jer kurang sikit...sbb sakit mata... so dgn rela hati doktor tu sendiri bgtau..."saya bagi mc 2 hari....kalau masih merah lagi dtg balik..saya akan tambah mc..."

suke pulak sebab.....dapat mengemaskan rumah tanpa gangguan....kena kilat kan rumah sehabis yg mungkin...zikry mmg pepagi nak g keja tadi dah g hantar....sebenarnya mmg dah g opis td...abih bile dah suma menegur tang mata tu....awak ni pun pergi jer laa ke klinik....amik ubat...xkan nak biarkan je...









Tuesday, February 21, 2012

jom tgk yusri & lisa nikah....





nak tgk yg lebih-lebih lagi meh gi sini


dan kepada yg xde apa-apa prog hari sabtu ni....boleh laa duduk di depan tv...pastikan bil ASTRO anda di bayar ye...kalau x, xdapat laa nak nengok mereka ni bernikah & reception secara live kat ASTRO RIA....






Program bersama PDK

Last week kan kena jadi cikgu tadika....jadi hari ni baru laa sempat nak kongsikan gambar-gambar masa hari kejadian...program ni sempena hari wilayah tu melibatkan 31 org kanak-kanak dari Pusat pendidikan khas Kuala Lumpur & Putrajaya....mmg fun sgt dgn diorg...masing-masing dgn kaletah tersendiri... dan yg paling best.....dapat naik cruise FREEE....!!!!


captain off that day

ketibaan mereka
 

sebelum naik cruise....makan dulu yer adik-adik

 

heppy sgt2 diorg ni dpt naik cruise secara freee.....termasuk laaa owner blog ni...1st time naik nihhh teruja jugak..

bacaan doa

sesi suai kenal.....

siap bermekap lagi diorg ni


ni laa juara karaoke hari tu....pandai betul dia berjoget
 

dan yg ni plak yg paling brutal.......nyanyi lagu awie tu
 

adik ni plak nanyi lagu cinta muka buku....
 

satu2 nya wakil kementerian yg menyanyi.....
 

heppy betul bila dpt hadiah....

bersama tetamu jemputan hari tu



 dan akhir sekali dah tentu-tentu laa tuan punya blog nak bergambar sakan kat atas cruise kan....jd layan kan jer laa yerr...

 


manjanya dia.......



 
 

Monday, February 20, 2012

Saya Akan Tetap Ke Kelab Malam....!!!




situ ker tempat nak menenangkan fikiran...??
tah laa...sbb xpenah pun menjejakkan kaki kat tempat-tempat mcm tu...jadi feel tu xde....
rasanya xperlu kot nak kuarkan kenyataan yg "SAYA AKAN TETAP KE KELAB MALAM...."
apa motif kenyataan tu di kuarkan...? nak bgtau semua org yg dirinya pandai menari...? terkinja sana....terkinja sini....xmanis kot di pandang org...dah laa awak tu artis dan yg penting sekali...awak tu muslim.....dah sah-sah akan jadi perhatian org sekeliling...




ni watak yg masa cerita Ramadhan Terakhir




tasha shilla







Little Chef Giveaway

tetiba rasa teringin nak join GA Mummy_Ayu

GA ni sempena besday ian hari tu.... 
dgn tema Little Chef...nmpk happening sgt...best-best...



syarat nya x susah pun just

- terbuka kepada semua follower  Mummy_Ayu
- dari 20-29 Feb 2012   (dari 12t/h - 12t/h)
- xyah nak buat entry....tp kalau rajin boleh sajaaa...
- cuma tinggal kan nama kat entry yg ni



CONTOH :

LITTLE CHEF AZFAR ZIKRY






kalau anak ada 3 letak kan semua nama diorg....
tapi.....!!!

utk 8 tahun kebawah saja je yg layak....




xde gmbr dgn topi chef....dpt topi puting botol pun jadi laaaa.....







hadiah dari hubby



beria mr zuar ajak ikut.....suruh pilih saiz
nnti kalau dia pilih kecik @ terbesar sgt pulak....







jom tgk gmbar intronya dulu yer...



v






v










v

agak-agak apa ekkk....



 *apa2 pun tq my laling....selalu-selalu lah beli hadiah utk bini mu ni yerrr.... =)


Friday, February 17, 2012

Tips ke USS




Tips nya


-          Kalau duk kat TUNE HOTEL better check in awal & trus booked bas yg paling awal nak ke USS kat kaunter bas…(sbb masa booked on9 just beli tiket…. Diorg buat 1st come 1st serve utk dapatkan time bas nya)

-          Bas dari TUNE HOTEL yg paling lewat ke USS kul 10.30pg…tp itu pun akan smpai di USS dlm kul 12.30tgh (rugi kalau amik masa ni…separuh hari dah burn)

-          Bawa baju hujan boleh beli kat guardian jer yg pakai buang tu(kat sana x berbumbung…kalau hujan mcm mana nak berjalan)

-          Better pakai sport shoes @ sandal flat (high heel sgt2 x praktikal)

-          Better pakai seluar bg yg nak naik permainan yg ada….(xkan naik roller coaster dgn skirt kot….bile terbalik dgn kain2 skali terangkat….)

-          Nak bwk payung @ topi pun boleh

-          Better makan sebelum masuk (sbb makanan mahal xde laa makan byk kali dlm tu…tp kot duit nya byk…xmakan dulu pun xpe…)

-          Boleh bawa baju spare…kalau laa terkena hujan @ basah sbb tgk action kat waterworld

-          Boleh bwk makan2 ringan…tp pepandai laa sorok…(tp diorg x cek beg pun hari tu…)

-          pastikan ambik peta & waktu show2 yg ada pada staff USS…

-          yg bwk stoller jgn risau sbb setiap tempat ada stroller parking

-          Air yg mcm slurpee tu SGD 15-30 (ikut botol…..dan boleh di refill yerrr….)


- toilet yang ada paip air kebanyakkannya ada kat yg palinggggggg.....hujung 

- kalau x cukup SGD kat kawasan Hollywood @ New York...ada 1 money changer...tp rate mahal sikit kot...






Stroller rental
Single  =  SGD10 X RM2.44 =RM24.40
Double = SGD15 X RM2.44 = RM36.60


(ikut rate semasa yer...)







Makanan Halal
Elakkan makan pada waktu 12pm – 2pm (nnti sesak….)
Kat peta USS ada tulis kedai makan yg halal

-          Mel’s Drive-In  ( Hollywood )
-          Marty’s Casa Del Wild  ( Madagascar )
utk kids meal dpt lunch box free (SGD9.90)
utk dewasa SGD14.90 (ada nasi lauk ayam + sayur)

-          Friar’s  ( Far-far away )
-          Goldilocks  ( Far-far away )
-          Oasis Spice Café ( Ancient Egypt )  - ada nasi


 ni laa lunch box nya




Baby baru kena cakar...

Sangat-sangat sedey bile dapat tau baby yg baru ✗ sampai seminggu dah kena calar@cakar.....

Xmau laa duk sini dah....nak pindah umah teres la cam gini....masa memula pindah dulu pintu keta kemek...susah laaa kalau org ✗ reti nak menghargai barang org lain nihh....mr zuar jom kita pindah..cari umah sbijik2 senang...!!!

holiday - JB - Universal Studio Singapore (Last)







Lepas tu akan terus jer ke kaw New York..bile ada kat situ rasa mcm mmg berada kat New York je….bezanya cuaca kot…panas..bergambar & berposing dulu… lepas tu trus kami g tgk “Light & Camera Action”…dpt laa jumpa steven spielberg…tp jmpa dlm video jer….kat dalam tu mmg real laa nmpak nya…api-api yg keluar semua terasa bahang panasnya….klo tgk dlm tv mmg kita x sgka rupanya diorg buat lakonan tu cuma dlm studio jer…

budak kecik tu dah boring duk dalam stroller

mengamuk nak keluar...kacau betul...(mama & papa baru laa nak posing2 sikit)

dah dpt keluar.....tp still kena ikat


dpt jalan .....suke laa hati nya










Masa ni dah kul 3 lebih…..dgn perut dah lapar…penat berjalan…kami jalan slow-slow….dan trus ke Madagascar balik….sebabnya nak g makan kat “Marty’s Casa Del Wild”….sebelum sampai kat kedai makan tu…tetiba ada show oleh karektor kartun2 Madagascar….zikry mmg melopong jer tgk kartun tu menari…leka….lepas jer show semua org cepat2 beratur nak amik gmbr dgn kartun tu…di sebabkan malas nak beratur pnjang….just bwk zikry bergambr dgn Alex jer…. Dah sudah tu trus g makan….kul 4 baru nak makan t/h…tp mmg syok sbb kosong jer…jd leh makan dgn tenang & xyah nak beratur panjang & berebut tempat duduk…..

 
tgh2 berjalan tgk tetiba mereka muncul.....



zikry yg leka tgk.....xpercaya dpt tgk live

tp bile dpt bergambar malu plak dia....





Dah sudah makan….kami Cuma duduk2 & shopping sikit kat Hollywood….menunggu sampai laa pukul 7…penat mmg xleh nak ckp laa…satu hari kut berjalan nya….

biarkan dia sebebas burung




time ni dia tgh melabur......

ni je hasil rembatan....x byk pun...tp sgt2 kesian kt mr zuar coz nak beli baju tp xde saiz utknya....nnti kita tempah sendiri yer syg....






dan last sekali sebelum keluar sempat gak bergambar dgn awek cun nih.......

v


v



v

sgt-sgt lawa dia ni.....teruja kjap dpt bergambar dgn dia....


Thursday, February 16, 2012

artis berdakwah dgn berpeluk...

dia ni dulu lulusan sek tahfiz dari negara seberang..
jadi masa memula dia terjun ke bidang lakonan ada yg persoalkan....dan jawapan nya






dan setelah dia pemes....
dia lupa dah segalanya kot....dia lupa yg apa yg pernah dia ucapkan...
dan begini lah jadinya




dan yg ni lagi advance....siap baring-baring lagi tu...



utk baca lebih lanjut...meh tinjau kat sini


 




Tuesday, February 14, 2012

jadi cikgu tadika





hari ni bz sket....mendesign benda2 kat atas ni....pastu sesi potong memotong....
jadi hari ni buat kerja-kerja cikgu tadika jer....