Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Wednesday, November 30, 2011

Apa tu Slipped disc?




cuba tgk kat pic yg sebelah kanan....disc telah terkeluar & menekan saluran saraf .....



Slipped disc  bermaksud tulang belakang yang “teralih” atau “mengelongsor dari kedudukan asal. Ini disebabkab oleh gel antara tulang yang berfungsi menyerap tekanan telah bocor seterusnya mengakibatkan alihan. pelapik yang terletak di antara tulang belakang terkeluar dan menekan saraf yang keluar di sisi tulang belakang. Apabila ini terjadi, tulang akan menekan pula saraf-saraf yang mengawal anggota badan seperti kaki, tangan dan leher. Kesakitan melampau menyebabkan anggota badan menjadi kebas pergerakan akan terbatas..segala pergerakan serba x kena…duduk, berdiri & baring yang tak boleh lama….dan ini laaa sakit yg penah aku dapat 4 tahun lepas….dengan hanya berpunca dari BERSIN saja…..


Yang berkemungkinan mendapat Slipped Disc…

* Mengangkat barang berat tanpa mengikut cara atau kaedah yang betul.
* Melompat dari tempat yang tinggi.
* Terbabit dalam kemalangan jalan raya.
* Kurang bersenam sehingga menjadikan tulang belakang tidak kuat.
* Sering melakukan aktiviti lasak.


Antara penyebab lainnya 

*membongkok ke depan & ke bawah ketika bekerja.
*perjalanan yang jauh tanpa berhenti rehat
*Berdiri terlalu lama
*membawa barang yang beratnya tidak seimbang
*duduk membongkok badan di kerusi
*membongkok badan ketika batuk atau bersin  (ini laa penyebab aku kena….)
*memakai kasut bertumit tinggi


Masa aku kena dulu…sempat lagi doc berseloroh…..kamu ni kena penyakit “org tua” ni…..sabar je laaa….sebenarnya penyakit ni xkira umur da sekarang….ni semua dari pengaruh @ cara hidup kita sekarang….



Rawatannya dengan 3 cara

* fisioterapi - menjalani sesi dengan pakar yang menunjukkan kaedah senaman yang betul untuk menguatkan otot. Ini termasuklah sesi rawatan menggunakan alat2 & mesin yg ada di pusat fisioterapi

* Suntikan - suntikan stereoid dapat menguatkan otot belakang dan mengurangkan kesakitan

* pembedahan - Ini adalah langkah terakhir di mana bahagian tulang dan disc yang terkeluar akan dikikis. Untuk kes yang lebih serius, kepingan besi akan dimasukkan untuk menyokong tulang belakang


Alhamdulillah…setelah berbulan-bulan aku jalani fisioterapi…2x seminggu….aku berulang dari rumah(rembau) - hospital port Dickson – Seremban (opis) akhirnya byk perkembangan positif…doc pun happy dgn perkembangan ni….dari aku x leh berjalan….jalan terbongkok2 & pakai tongkat…akhirnya aku pulih seperti dulu….Cuma skrg ni mmg x boleh buat perkara2 berat…selaga tingkah laku ku kena berhati-hati….



Cara mengelak

Berat Badan
Salah satu faktor penting yang menolong mengelakkan tekanan berlebihan kepada tulang belakang. Pastikan berat badan yang ideal dengan mengikut BMI yang sesuai. Berat badan ideal juga dapat menghindarkan penyakit lain seperti cholestrol tinggi, diabetes dan sakit jantung.

Senaman
membuat senaman ringan seperti regangan setiap kali bangun dari tidur. Selebihnya, cari masa untuk bersukan sekurang-kurangya 2 kali seminggu. Pastikan anda membuat warm up dahulu sebelum memulakan apa-apa aktiviti sukan. Ini akan mengelakkan kecederaan dan menguatkan otot terutamanya di bahagian belakang.

Posture
Pastikan anda tidak membongkok dan bersandar dengan selesa semasa menaip di hadapan komputer. Kecenderungan untuk membongkok akan menyebabkan kesakitan di bahagian bahu, leher dan tulang belakang jika dibiarkan terlalu lama. Ini mungkin akan menyebabkan anda mendapat slipped disc tanpa anda ketahui. Pastikan juga anda meletakkan bantal kecil di bahagian belakang tempat duduk anda dan di dalam kereta. Kurangkan tekanan di bahagian belakang dan bila terasa sakit, pastikan anda bangun dan berjalan-jalan untuk beberapa minit. Elakkan duduk terlalu lama dengan posture yang buruk.
 
Mengangkat
Gunakan teknik yang betul dan jangan membongkok tanpa membengkokkan lutut kerana ini akan menyebabkan tekanan dari berat barang tersebut ditanggung oleh tulang belakang anda. Jika tidak mampu mengangkat, minta pertolongan dan jangan memaksa badan anda hanya untuk kelihatan “macho”. Angkat dengan perlahan dan berhati-hati.




 ini laa dinamakan MRI scan.....duk baring dlm tu lebih kurang 30minit - 45minit tanpa boleh bergerak utk nk dptkan x-ray segala urat saraf dlm badan







header baru.....







amacam ok x....? tp mcm x centre laa plak pic tu...nnti laaa klo rajin lagi tmbh laa 1 pic bg centre...
kalau rajin laaa...heheheh pic ni pun suh mr zuar ku yg edit.... aku ni nak edit...tgk masa yg betul2 terluang baru laa dpt kot...tp edit sikit2 je laa yg tau nya....advance2 slalunya suh mr zuar je...


mmg dah lama benar nak tukar header...header yg dulu tu sejak stat ber"blogging" lagi pakainya....xpenah nak bertukar....header yg baru ni pun xtau laaa bile tahun nya plak akan ditukarkan nnti...hehehe






Tuesday, November 29, 2011

Masuk opis terus mengira




Hari ni mood utk bekerja masih belum muncul….sebabnya :-



·        Risaukan kesihatan mak….mak masih x leh berdiri & duduk….mak just baring je sepanjang hari…kalau nak ke toilet je baru bangun tu pun tgk muka mak puas menahan sakit…semua kerja2 rumah abah yg buat…dari mengemas….memasak…sidai & melipat kain…papah mak ke toilet…semuanya abah buat…sepanajng 2hari kt kg laa kurang sikit beban abah…..


·        Sebab ke-2…..baru balik dari berkursus + bercuti kan…..lbih kurang seminggu tinggal kan opis….pastu pulak msuk2 jer opis tgk agak lengang…ramai yg amik cuti




Jadi aku pun terpikir-pikir utk bercuti….nak balik kg tolong jaga mak….jadi aku trus amik paper…amik calculator & calendar….kira punya kira tgk cuti ku Cuma tinggal 10hari….alamatnya mmg xde laa aku dpt simpan utk GCR lagi utk thun ni….semuanya carry forward jer la nmpknya….







*sedih plak bile mak tnya..”angah….agak-agak mak boleh jalan balik x?”…..


Saturday, November 26, 2011

sedih di hari sabtu....

semalam x sempat nak buat entry....disebabkan jadual yg padat di hari last kursus...


pagi2 lagi dpt panggilan telefon dari FIL yg mengatakan mak ku nak dihantar ke KPJ...lpas je trima pggilan tu aku pun kol laa k.long...tnya perkembangan mak....mmg sebelum g pangkor lgi mak ada kata kaki & pinggang sakit...sbbnya duduk lama dlm ketapi dari butterworth ke seremban naik train....sbelum ni klo naik train mak & abah amik yg katilnya....tp hari tu katil dah penuh...nak x nak amik yg seat je....abah xnak naik bas...katanya lg selesa naik train....jdi stat dri tu sakit mak dtg balik.....


mak mmg penah skit mcm ni sebelum ni...mcm aku skit dulu....slip disc...dah buat fisiotheraphy....& alhamdulillah ok da....ni kena balik...mmg kalau dah kena segala perbuatan & pergerakan kita ni terbatas ....xboleh silap sikit, mesti sakit balik...smlm mmg ada kol mak & mak kata x leh nak duduk....kalau berdiri pun sakit...urat jadi tegang... tu yg k.long bwk mak ke kpj sertemban jugak hari ni..sbb nak tggu rawatan gov 1 dis ni....mak dah x tahan sakit.....skrg tgh result x-ray....aku nak balik..tp kena tggu mr zuar abis shoot wedding dulu...hope sakit mak x seteruk mana....


berita sedih yg ke-2.....aku tgk akaun NUFFNANG harri ni.....& BE ku dah xde.....sedih tau...genap
 sebulan dia dah pergi meninggal kan ku....walau macam mana pun aku bersyukur gak sbb BE dari DIGI ni laa yg paling byk hasilnya....alhamdulillah...





*slip disc ni di sebabkan urat tu terhimpit itu yg menyebabkan urat terasa tegang....dan ini laa yg aku hidap-hidap sejak 2007 dulu.....






Thursday, November 24, 2011

Terbang sebebas burung

Seronok sgt coz mmg dah lama idamkan buat ni...akhirnya tercapai gak...sblum ni penah je berpeluang...tp di sebabkan kesihatan ku yg ✗ mengizinkan... Ku pendamkan je...hehhehe

Tp setelah 4tahun aku beranikan diri gak...walaupun masih was-was...tetap nak cuba...klo ✗ smpai bila x dpt rasa...brdasarkan hati ni yg kuat mengatakan aku leh buat...jd tetapkan pendirian ku utk sahut cabaran ni...akhirnya aku berjaya... 2 kli aku wat...hahahha mengalahkan org lain.. Diorg suma sekali....xsedar diri sungguh...gian aku dibuatnya




*tp ada gak rasa sengal-sengal sikit kat pinggang aku ni...harap xde laa belarutan...mcm dlu

Wednesday, November 23, 2011

Siaran langsung ku dari.....

Tadaaaa..... Skrg ni otw ke tempat yg bernombor 1 dlm gmbr tersebut....tinggal la mr zuar n zikry buat seketika....aku g menenangkan otak kejap....nak happy2 dgn kengkawan....

Ni sumanya sbb kursus ✗ cukup 7hari lg utk thun ni...jd nak ✗ nak terpaksa & rela hati utk pergi....sbnarnya mmg nak g pun sbb da lama dok teringin nak join kursus team building ni...kli ni nama ku naik lak...so sambar je la...

last masa dtg pangkor & itu la kli pertama jejakkan kaki kat pangkor 3tahun lepas...2mggu lpas kawin....tu pun sbb ada sepupu kwin kat lumut..jd g la msuk pangkor kejap...bpe jam je pun...g sna just makann t/h lpas tu g cri ikan bilis kat area jeti....lpas tu balik laa...itu je...



*kli nak berjimba sakan dgn kengkawan.....

Kejadian datang opis

Hari ni dtg2 je nampak keta bomba....abg polis pun ada...ingatkan ada kebakaran ke..ada ular masuk opis ke...mna la tau kan...sbb abg bomba ada kan...

tgk2 ada x-cident...nampak truk gak...tayar keta satria patah...pastu tgk van suzuki tu bahagian badannya abis kemek-kemek sebelah kiri pemandu....ikut firasat aku la...pemandu xde apa2...tp tgk kat situ xde pun owner keta...


*pesanan utk semua driver2 sila bwk keta berhati-hati ye...igt org tersayang

Tuesday, November 22, 2011

Kawan-kawan tolonggg...

waaaaa.....da naik meluat plak duk buat-buat tp still x dpt....
ada sesiapa yg tau x...mcm mana nk hilangkan photobucket tu...
kat pic tu aku dah bulatkan....

harap sgt anda2 yg terer-terer ni dpt membantu aku yg serba xtau ni.....









alhamdulillah zikry vs harimau muda....





semalam aku g al-ihksan....tujuan??
membeli pakaian sukan...almaklum la lpas abis sekolah mmg xde da join apa2 sukan ni....ksut sukan aku yg ada pun aku da pas kat adik aku...nasib baik laa sama saiz....erkkk kaki ku besar ke....kaki adik lelaki ku yg kecik....heheheh...sbb nya esok aku akan berkursus….dan zikry akan tinggal berdua dgn mr zuar…..

aku ke sana mencari kasut sukan & suar....masuk je dlm kedai zikry da nmpak bola....ok laa bg dia amik & pegang...sorg pekerja kedai tu daaa pandang je...sbb terang2 kat situ x kasi main dgn bola2 yg ada...klo nak kena beli dulu....yg zikry plak x mo lepas da bola yg kat tangan...siap nak panjat masuk dalam karung bola2 tu semua....alaaaa anak aku...x senang betul aku nak memilih barang...bile aku amik bola kt tangan dia & tukar dgn yg lain dia xnak...menangis2 kt situ....ishhhh demand tul...nak bola yg mahal je....yg murah2 x mo....puas pujuk & akhirnya dia nak bola yg kitorg pilih...

bile smpai je kat rumah aku mandikan dia....trus dia nak main bola...smbil tgk harimau muda beraksi...bile dia dah penat tetiba je dia dtg kat aku....n kata "tido"...alhamdulillah.....satu lg perkataan baru yg zikry leh sebut...1st time aku dgr dia sebut tu....aku pun bwk laa dia msuk bilik….bile da landing je atas katil… aku pun keluar balik…hheheeh sbb nya nk tgk bola….zikry pun ikut laa aku bangun balik…jahat tau aku ni…anak nak tido…aku plak sibuk nk tgk bola….last2 aku bwk zikry tido lpas je menyaksikan kemenangan harimau muda..…aku peluk dia…x smpai 5 minit dia berdengkur…nmpak benar dia dah letih & ngantuk…aku ni jer yg duk tahan2 dia tido…lpas tu aku pun bangun balik semangat nak saksikan lagu NEGARAKU berkumandang kat indon sana…

gmbar gegar sbb masa ni aku menjerit  smbut kemenangan Malaysia......lps tu trus lupa nak amik pic lain






tahniah buat mereka yg dah mengharumkan nama negara & mengekalkan kejuaraan malaysia....aku amat berbangga kerana pasukan kita beraksi dgn barisan perjuang yg semuanya adalah warganegara malaysia.....xde pemain importtt okkk......!!!





·         Satu lagi perkembangan positf zikry…..mama akan cuba berusaha lg ye syg….hope byk lg perkataan yg zikry boleh sebut lpas ni…..




Monday, November 21, 2011

rimas dgn background....!!


dah 2 3 kali cuba tukar background....still x boleh gak...
aduhai....kena amik cuti sehari  ni nmpknya.....duk dpn pc ni....godek semuanya...

berat sebelah dah kepala ni rasanya....
dah byk toturial cuba still x dpt....bengap nar laa aku ni haiii.....mmg x besa dgn benda2 mcm ni...tu sbb laa aku ni jrang benar nak tukar2 tamplate laa background laaa...sbb takut terhilang segala yg ada....penah sekali dulu aku tukar....hilang semua entry....fuhhhh bedebar rasanya....jantung ni dup...dap...dup...dap siap berdoa bagai...supaya dpat balik entry yg dulu.....nasib baik laa dapat...tue pun tah aku pun x hengat tah mcm mna aku duk godek....







menu istimewa 20112011



2….3 menjak ni aku n mr zuar duk gile beli air pearl…..alaaaa mcm coolblog, each a cup  & little taiwan tu….yg leh bubuh biji2 hitam tu yg di panggil pearl…..walaupun bnda ni dah lama…tp baru skrg kami kemaruk dgn air ni…. Skrg nil eh di katakana setiap kali balik kg…mesti singgah kat R&R Seremban….kat arah utara ada…arah selatan pun ada coolblog ni…


Jd semalam aku duk pikir…cmne la diorg buat pearl ni….puas meng”google”….jd nya aku pun terpikir buat je laa dgn tepung ubi kayu….slalu org buat utk makan dgn bubur jer….tp kali ni aku buat nk buh dlm air…..heheheh..senang je cara nya….

Utk pearl

tepung ubi kayu
Sedikit garam
Sedikit air

Campurkan kesemua nya smpai leh jd mcm doh….boleh di bulat-bulat kan…(agak susah gak nak bulat2…sbb dia akan jadi mcm cair bile lama2 kt tangan….)



mcm ni adunan nya

di rebuskan dulu


yg dah terapung tu da boleh angkat

simpan kan dalam bekas yg berisi air utk elak dia melekat...



Ais blended oreo + milo

Ketulan ais
Biskut oreo
Fresh milk (ducth lady)
Air gula
Milo



Ni pun cmpur kan kesemua bahan tu smpai laa hncur…rasa laa klo kurang rasa oreo…tmbah kan lagi…klo kurang rasa lemak…tmbahkan fresh milk… smpai laa air tu rasa sedap di tekak masing2…


dan ini laa hasilnya........

Da sudah tu….cmpur kan je laaa pearl yg di buat td dlm ais blended tu….smlm aku wat je dpt 1 jug…klo beli kat  luar…yg plng mahal aku penah beli 1 cup = RM8….buat sendiri ramai yg leh minum….







Friday, November 18, 2011

alamak..... blog ku dah togel..





pepagi ni bukak jer blog tgk lain macam jer...

rupanya backgrounds ni x de da.....kuar ayat mcm ni
"this image exceed bandwidth with too many views.. go pro and get unlimited" alahai kena laa ku mencari background baru nmpak nya....mmg dari hari tu teragak nak buat baru...tp asyik x free je nak menggodek benda alah tu....

nak x nak skrg kena laa godek jugakkk....







Thursday, November 17, 2011

siapa Iman Daniella Iking Azmi?












pemilik nama tu adalah baby bg daphne iking atau nama Islamnya, Dahlia Daphne Eleanor Iking... dia yg dah berkawin dgn Azmi (Joe), bekas Managing Director untuk Redberry Group pada awal tahun hari tu....tahniah di ucapkan utk diorg ni...








Isobel  Daniella dah jd kakak.......









Monyet gatal...!!!

wah monyet skrg....
dasyat sungguh kegatallanya...
tgk kaw mcm kat zoo ....adakah pelatih zoo yg mengajar monyet ni...??










erkkkk....




pegi klinik beg





syg sgt2 dgn beg ni....sgt selesa di pakai....
baru je pakai beberapa bulan .......beli x smpai setahun lagi  tetiba dia dah buat aku kecewa tepat 13/7/2011 bersamaan hari floria kt putrajaya.....baru je 4 bulan pakai....

masa tu aku g floria bertiga aku, zikry & mak......
aku tgh dok tonggeng terbalik duk buat susu zikry.... bangun je dri buat susu tu....tetiba rasa ringan & tersentak kat bahu ...memula tu aku duk igt ada org tarik beg aku...trus aku pndang belakang....tp xde org...tgk2 beg ku dah ada kat lantai khemah besar tu...

dah berbulan cari kedai yg leh repair beg ni…yg aku tau kat OU…tp asal g sana jer…lupa nak bwk beg tu…dah 2 3x mcm tu…msa kat umah igt…sudahnya pegi saja je…beg x bwk…jd ahad ri tu mmg nekad...tujuan utama g repair beg….bile tnya org tu kata boleh buat…igkan leh siap hri yg sama…rupanya kena tggu 2 3 hari….bile dia bukak bil tgk amunnya RM45….owh mmg mcm tu ye rega repair beg kulit…? Aku ni mmg x penah repair2 beg sebelum ni….tu yg agak terkejut…ingatkan dlm rm10-rm20 je…..

ni maklumat kedai dia
Leather Fixx
Restroators & Crafters
Lot B5, Basement 1, 1-utama Fasa 2,
(New Wing)
03-77252126





tmpt yg bulat tu yg putus...jahitan dia tercabut....




Wednesday, November 16, 2011

NAPBAS 2011 - Nuffnang Asia Pacific Blog Award 2011

Td dpt email dri NUFFNANG…..diorg mintak vote kan utk semua kategori….tempoh utk vote ni stat 15 Nov 2011 sampai la 27 Nov 2011…jom kita ramai2 pilih blog pilihan & yg terbaik….


 ada 13 kategori dan 12 kategori layak utk kita vote....


* MOST INFLUENTIAL BLOG
* BEST MICRO BLOG
* MOST ORIGINAL BLOG DESIGN
* BEST ENTERTAINMENT BLOG
* BEST FOOD BLOG
* BEST TRAVEL BLOG
* BEST FASHION BLOG
* BEST PHOTOGRAPHY BLOG
* BEST GEEK BLOG
* BEST PARENTING BLOG
* BEST LIFESTYLE BLOG
* HIDDEN GEM








kat sidebar tue aku dah letakkan voting widget utk memudah kan u all..... =)


untuk yg teringin jadi tetamu vip masa majlis tu plak....boleh laa join contest nya kat sini
walaupun blog kita2 ni x tersenarai pe salahnya kan kalau nak memeriahkan lagi suasana....terasa laa bahang nya...mna laa tau kot2 tahun depan tersenarai plak ke....hahahahah berangan itu perlu ada gak utk sesekali.....



jatuh tersungkur....

petang semalam hujan renyai-renyai...
slalunya klo mcm ni aku kol mr zuar amik zikry....aku turun kan kat loby....tp kol punya kol dia x angkat...aduh..nak x nak kena meredah hujan renyai-renyai tu laa dgn zikry....klo kita je xpe....

dgn beg zikry...(aku pakai beg lap top....heheheh mmg zikry x leh bwk)....handbeg aku....beg netbook aku...& plus semalam zikry boleh bawk tapis umah ni ke school plak lagi...mg penuh laaa tangan aku....zikry plak masaatu tgh minum susu....aku pegang lengan dia....ckp dgn dia "cepat zikry....hujan ni...nnti takut demam..." dia plak terkedek-kedek jalan smbil minum susu....baru je 2 3 langkah zikry tersadung kat jalan......alahai anak ku....terus je aku amik dukung....dia dah merengek-rengek nangis.....seluar & baju da basah sikit.....


sampai je kt depan pintu rumah aku belek-belek tgk kat siku dia ada luka-luka....da masuk rumah trus aku capai minyak gamat...dia mmg tau kalau sakit apa2 suh buh ubat....klo aku x buh...dia sendiri tarik tangan aku suh amik ubat.....dlm 10minit merengek....aku pun layan & pujuk dia pun ok...x lama lepas tu bwk dia mndi ....tgk dia xde langsung reaksi...mcm xde luka...aku ni laak yg  berkerut-kerut muka mcm tahan sakit...zikry leh buat muka selamba je......








* sorry ye sayang...mama paksa zikry jalan laju2 sampai buatkn zikry terjatuh....nnti mama letak payung dalam keta ye...






Tuesday, November 15, 2011

Istana negara di tutup






Hari ni merupakan penutupan istana Negara di jalan istana secara rasminya dan berpindah ke Jalan duta.Tepat kul 9.00pg tadi berlangsungnya istiadat penurunan bendera di istana Negara di jalan istana & menaikkan bendera di istana Negara yg baru….



Xtau laa istana Negara yg lama tu nak buat pe lpas ni….muzium ke…apa ke…? Kita tgk laa nnti…jgn di robohkan sudah..ni ada serba sedikit sejarah bangunan istana tu…

Bangunan ini pada asalnya sebuah banglo yang telah dibina pada tahun 1928 dengan harga RM150,000 dan dahulunya adalah rumah kediaman seorang jutawan dari China, iaitu Encik Chan Wing. Pada zaman pemerintahan Jepun dari tahun 1942-1945, bangunan ini telah digunakan sebagai Mes Pegawai Tentera Jepun. Selepas Jepun menyerah kalah, bangunan ini telah dibeli oleh Kerajaan Negeri Selangor dan selepas diubahsuai ia dijadikan sebagai Istana Duli Yang Maha Mulia Sultan Sir Hishamuddin Alam Shah, Sultan Selangor sehingga tahun 1957.Bangunan yang indah itu kemudiannya dibeli oleh kerajaan persekutuan dengan harga RM1.4 juta pada 1957 dan mengubahsuai pada harga RM328,000 untuk menjadikannya istana yang sesuai untuk dijadikan kediaman Raja bagi sebuah negara merdeka yang baru.”


Jom tgk gmbar istana Negara yg baru…..






cantik kan pemandangan nya.....







Bersama di pagi hari....

Apa yg bersama...? Jgn pikir ke lain ye....bersama yg di mksudkan ni adalah sarapan bersama....

Mmg jarang skali kitorg dpt sarapan sesama ni...hari ni mr zuar kol tnya da sarap belum....aku ckp belum...n trus dia ckp jom sarap sekali...n dia kata dia dtg opis ku sarap kat cafe sini je...aku pun okk jer...sekurang2nya jimat duit utk sarap aku ri ni....hahhaha

Monday, November 14, 2011

ayoyoooo thambiiii.....!!

Apa macam u boleh buat ini macam sama itu babyyy…. Kesian ooooo….tp u punya kaki banyak kuat oooo…boleh kepit itu macam saja….u punya baby tu xda nangis ka…?











kenapakah....?

nak tnya laaa....u alls  ada prob x bile buka acc NUFFNANG ?


akunya prob la....dekat home tu ok lagi...tp bile je klik kat "earning" @ item2 yg sebaris dgn nya...suma x ok....dia keluar bahasa komputer lak.....xtau apa sebabnya....








Hadiah yg di tunggu...




Setelah sekian lama menunggu…akhirnya sampai jugak barang yg di tunggu….hadiah yg di beli dgn duit sendiri….hahhaah…xpe la hadiah utk diri sendiri kan…apa salahnya…hadiah yg di beli dgn Groupon......mcm yg kat entry ni

Jom tgk apa yg aku beli….sebelum ni ada gak pegi kedai yg jual brg2 scrapbook ni….baru ku tau harga nya bukan murah….yg aku pegi tu kat OU…jadi memang berbaloi-baloi la aku beli guna goupon ni….