Blog Ini AdaLaH TemPaT mElUahkAn peRAsAaN kU...LeBiH kEpAdA pEnGaLaMa Ku DaN jUgA cErItErA² aKu DaN fAmIlY kU...tIdAk TerliBaT DgN sEsIaPa Yg lAiN kEcUALi DiNyaTaKaN

jUtAAN tERiMa KaSiH juGa di UcApKaN kEpAda seMuA yAnG sUdI sInGgah Di bLOG yG X SEBeRApA NI...SeLaLu² LaAa SiNgGAh LaGi YE..

iklan best

My IG

Monday, March 21, 2011

International Hot Baboon Fiesta

opppsss....hot baboon...???
ape tu...? hahahah...xceli bukan hot baboon...tapi hot baloon.....
kami pegi hari sabtu hari tu...kebetulan awin pun datang umah hari jumaat...so bwk laa dia sekali...igtkan nak terpacak kat sana kul 7 tapi aku terlewat bangun lak.. sediakan sarapan & trus siap2 kami gerak dalam kul 8.20pg.. rezeki kami kot...smpai2 je trus ada parking..

smpai je kat situ...1st reaksi zikry adalah melopong...hahahha dia pelik kot..apa laa benda besar depan mata dia ni....cuaca baik...mendung je...jadi xde laa panas sgt nak berjalan....kami just berjalan2...pusing dgn family en kerol & akk zuraidah.... nak naik belon mcm malas je...coz nak kena beratur..

dalam kul 11.30 kitorg pun gerak balik....org pun dah mula ramai & sesak...tp kesian kat diorg yg baru smpai...coz x dpt tgk belon tu..sbb dia ada dlm awal pagi  kul 7 & ptg start balik dlm kul 5...xpe next time dtg awal2 yer...

*teringin nak naik helikopter hari tu...tpi mahal nya...dlm rm150-180 klo x silap...sekali naik...jadi hnya mampu pndang 
















pic bawah ni mr zuar g ptg semalam naik moto...."bawak keta susah parking" katanya







Thursday, March 17, 2011

betul ke ada leaking...?

berikutan pengharaman botol polikarbonat..kami pun dah jadi antara salah satu parents yang mencari botol baru untuk anak masing-masing...slama hampir 1thun 7bulan kami mmg x penah beli kan botol yg mahal2 ni...niat di hati mmg nak..tp papa nya kata mahal..tapi bila keluarnya kenyataan dari kem.kesihatan pasal bahaya botol tu..kami ni sbgai parents yg mmg take action la pasal ni...kesihatan anak kan...sapa yg x risau..tmbah2 lagi botol yg sedia ada zikry pakai mmg botol yg diharamkan....

jadi balik je keja smlam aku siap2 trus gerak ke bangi...memula tu g al-ikhsan...nak cari kasut...dalam masa yang sama zikry plak "membuangg" kt dalam kedai..xsempat laa papanya nak cari ksutnya...(tapi nasib baik sempat rembat utk mamanya...hehehhe) dan lepas tu kami trus berkejar ke shell ..bukan pe..tkut kena suar zikry..dia nya "puu puu" byak..tkut tembus...hehe..

Da settle mewangikan zikry...kami terus ke manjaku cari botol..ramai gak yg tgh mncari botol..ada 2 3 pilihan dan aku pilih nak beli avent...mmg idaman gak ni...sejak zikry dlm perut lagi...tp ada member kata "kenapa x amik mum...coz avent ada leaking..." dah 2 org kata mcm tu... tp member tu ada cakap mybe dia pkai dah lama sgt kot.....tu laaa aku yg x tau ni nak mintak laa kengkawan yg dah lama guna avent tu leh bg pandangan & pengalaman memasing x...hope ada laa yg sudi membantu...=)



 tu dia...stok yg papa nya suh beli...

Tuesday, March 15, 2011

akhirnya tercapai gak...




aku dah lama berkenan dgn sling bag ni....cukup mengidamnya..hehhehe ni semuanya berpunca bile aku rasa rimas dgn handbag...sebab pe aku rimas....??? haaaa biasa laaa klo dah ada anak ni...sekali kuar berjalan..semua benda nak di "engkoh"...terutamanya beg susu dia laa...mmg laa bwk stroller...tapi..zikry ni xleh nak jangka...ada masa dia leh duk kt stroller lelama...ada masanya kejap je....& kadang2 xmau langsung....jadi masa duk tunduk2 memasukkan & mengeluarkan zikry tu...handbag yg kat celah tiak tu pun turut sibuk nak masuk dlm stroller tu gak....tgh kita sibuk duk pujuk zikry..masa tu jugak laa handbag mengelupur nak kuar dari lengan aku....ishhhhhh sungguh rimas tau...!!

jadi utk keselamatan & keselesaan aku tekad nak pakai sling bag....hujung mggu ri tu kami g midvelly & my yayang sudi menghadiahkan si jantung hatinya sling bag idaman hati....ini jer yg mampu di beli...ada gak berkenan yg lain..tapi pulus & warna x ikut citarasa lak...hehhehe




*tq verry much my hubby coz membelikan dinda beg ni



Thursday, March 3, 2011

hasil kerja.....

hari ni mood nak wat n3 ada..tp x tau nak wat cite ape..hehe..belek2 hp tgk ada gmbar ni..
jadi hari ni aku nak kongsi hasil kerja tangan zikry...xde laa cntik mna pun..tp sekadar nak simpan kat blog ni..nnti dia dah besar dia leh tgk2 balik hasil kerja dia masa kecik2 ni...kekadang kita ni leh lupa benda2 kecik mcm ni...ni pun salah satu kenangan yg berharga utk kita & anak kita...gmbar itu penting utk membuatkan kita mngingati sesuatu kejadian....sbb tnpa gmbr mcm mna kita nak flash back....

ok malas nak merepek meraban...ni laa yg zikry wat kat taska...ok laa kan dari xder aktiviti langsung..





topi ni pun dia yg colour kan je laaa...bab2 gunting dah tentu teacher nya


Tuesday, March 1, 2011

my new look...



tada...akhirnya berani jugak aku nak pkai mcm ni ker opis...ahahahha...
ok x kengkawan...walau pun ada yg kata x ok..aku x kira...aku bak pakai jugak...dah beli x kan x pkai kan..klo pkai inner mcm ni dah x yah nak pikir tudung tu senget ke...benget ke...sbb dah terletak...jadi xder gangguan langsung...ni sbnrnya gmbr smlam...tp x dan nak upload n wat n3..baru hari ni dapatnya...